Τί σημαίνει να είσαι γυναίκα;

Στην εποχή μας μια γυναίκα δεν είναι απλά μια γυναίκα. Στην καθημερινότητα της δουλειάς μου βλέπω ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι πιεσμένες, καταπιεσμένες και παγιδευμένες. Η γυναίκα έχει πολλά πρόσωπα και παίζει σα ζογκλέρ πολλούς ρόλους στην ζωή της.

Όταν ακούω και βλέπω μια γυναίκα μου εμπνέει ένα σύμπλεγμα από διάφορες ποιότητες. Είναι δυνατή, δίνει ανιδιοτελή αγάπη, είναι υπομονετική, δίνει φροντίδα, είναι ευέλικτη, έχει επιμονή και κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Μέσα από αυτούς τους ρόλους μερικές φορές χάνει την επαφή της με την αληθινή της φύση, με το είμαι της. Πως μπορούμε να επανασυνδεθούμε με το «είμαι»;

Είμαι μία wellness therapist,  είμαι μία γυναίκα, είμαι μία σύζυγος και είμαι μία μαμά. Όλα αυτά είναι οι ρόλοι της καθημερινότητάς μου στη ζωή μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι πρώτα η Άννα. Όταν φροντίζω την Άννα οι υπόλοιποι ρόλοι έχουν μια ομαλή ροή.

Χωρίς ροή δεν υπάρχει ζωή!

Πολλές φορές εστιάζουμε σε έναν από τους ρόλους μας, ξεχνάμε και χάνουμε τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι ο χρόνος σου δεν ανήκει μόνο στην οικογένεια και στη δουλειά σου αλλά και σε σένα. Δεν αξίζεις; Δεν έχεις ανάγκη να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου;

Τις περισσότερες φορές μπαίνουμε πολύ βαθιά στο ρόλο της μαμάς. Εκεί ζεις και εστιάζεις μόνο στο σπίτι ή στα παιδιά σου.  Αμελείς τη σύνδεση με το σύντροφό σου και κρατάς πίσω τον εαυτό σου. Όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρίσουν τα παιδιά σας από το σπίτι, επειδή δεν φρόντιζες και το ρόλο του εαυτού σου, θα έρθεις αντιμέτωπη με δυο ξένα άτομα.  Θα κοιτάς στον καθρέφτη και δεν θα αναγνωρίζεις την ψυχή του εαυτού σου, ούτε και το σύντροφό σου θα αναγνωρίζεις.

Η οικογένεια δε σημαίνει ότι τα κάνουμε όλα εμείς, ότι τα φορτώνεται όλα η γυναίκα, ότι είναι η νοικοκυρά. Μια οικογένεια είναι μια ομάδα, μοιράζεστε, ο καθένας έχει το στοιχείο και το μερίδιό του μέσα στην οικογένεια.

Εγώ προσπαθώ καθημερινά να βρω μια ισορροπία σε όλους τους ρόλους που έχω, δεν είναι εύκολο αλλά θέλει συνεχή προσπάθεια. Εάν εγώ αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου και κάνω και εκφράζω πράγματα που αγαπώ, θα κερδίσει όλη η οικογένεια.

Είμαστε το παράδειγμα και για τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά είναι παράδειγμα και για εμάς. Ζουν κάθε μέρα με αυθορμητισμό.

Να κάνετε πράγματα μαζί σαν οικογένεια.

Να αφιερώνετε χρόνο στο σύντροφο σας, κάνοντας κάτι χωρίς τα παιδιά.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και κάντε πράγματα που σας εκφράζουν και αγαπάτε.

Η γυναίκα έχει τις δυνατότητες να τα κάνει όλα, αλλά πρέπει να μην ξεχάσει το πιο σημαντικό, ότι υπάρχει και είναι εδώ και για τον εαυτό της.

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue