Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Flikewomangr rinoplastiki

Time for «nose job» | Ενίσχυσε τη φυσική σου ομορφιά με ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις top επεμβάσεις παγκοσμίως στον χώρο της αισθητικής ιατρικής, αφού εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αποζητούν την τέλεια εξωτερική εμφάνιση.

Είσαι από τη φύση σου όμορφη – μέσα και έξω. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εμφάνισή σου είναι πάντα τέλεια. Μερικές φορές ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να είναι λίγο εκτός ισορροπίας με τα άλλα. Η αισθητική χειρουργική μπορεί να δημιουργήσει αυτή την ισορροπία, ενισχύοντας τη φυσική ομορφιά σου και βελτιώνοντας την εμφάνισή σου. Μια χειρουργική επέμβαση που κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική σου εμφάνιση είναι η ρινοπλαστική. Δεδομένου ότι η μύτη είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου, ένα μικρό τσίμπημα μπορεί να αλλάξει δραματικά την εμφάνισή σου και να βελτιώσει σημαντικά την ομορφιά σας.

Φέρνοντας τη μύτη σου σε αρμονία με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ο πλαστικό χειρουργός μπορεί να διαμορφώσει την εμφάνισή σου διατηρώντας παράλληλα μια φυσική εμφάνιση.

Τι είναι η ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία επεμβαίνουμε στο σκελετικό μέρος της μύτης με σκοπό να αλλάξουμε το σχήμα και το μέγεθός της.

Η μύτη αποτελείται από διαφορετικούς ιστούς (οστά, χόνδρους, συνδέσμους, μύες, λιπώδη ιστό, χαλαρό συνδετικό ιστό και δέρμα) οι οποίοι συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα των άνω αεροφόρων οδών.

Ταυτόχρονα αποτελούν μία από τις πλέον σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου.

Η διατήρηση λοιπόν κατά την επέμβαση της διπλής αυτής σημασίας της ρινός και η βελτίωση του λειτουργικού αλλά και του αισθητικού μέρους, είναι αυτό που πρέπει πάντα να έχει σαν στόχο ο πλαστικός χειρουγός.

Είναι από τις πλέον σύνθετες και απαιτητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Είναι συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας, τέχνης, ταλέντου, φαντασίας και κριτικής ικανότητας του πλαστικού χειρουργού.

Η ρινοπλασιτκή γίνεται κατά περίπτωση με κλειστή ή με ανοιχτή μέθοδο. Κάθε αλλαγή αφορά όλα τα τμήματα της μύτης, στον βαθμό που κρίνεται απαραίτητο.

Η διαδικασία

Απαραίτητη είναι η εξατομικευμένη αξιολόγηση και οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά. Ενδεικτικά «αποτελέσματα» μέσω προγραμμάτων υπολογιστή (προσομοίωση) δεν ανταποκρίνονται στην σωστή τελική μορφή. Είναι πολύ εύκολο να «σχεδιάσει» κάποιος μια αντικειμενικά όμορφη μύτη, η δομή όμως ενός προσώπου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα καθορίσουν ένα πραγματικά αρμονικό αποτέλεσμα.

Στόχος του χειρουργείου είναι να διορθωθούν οι ατέλειες του λειτουργικού μέρους της μύτης. Αυτό γίνεται διορθώνοντας το σκολιωτικό διάφραγμα που πολλές φορές συμβάλλει στην απόκλιση της μύτης, δεξιά ή αριστερά από το κέντρο του προσώπου.

Διορθώνεται και όποια υπετροφία, αφορά τις κάτω και μερικές φορές τις μεσαίες ρινικές κόγχες.

Στην συνέχεια διορθώνονται ατέλειες που αφορούν το αισθητικό μέρος της μύτης.

Προσοχή χρειάζεται στην συντηρητική αφαίρεση των ιστών που συνθέτουν την μύτη, γιατί είναι μοναδικοί και στις περιπτώσεις υπερδιορθώσεων είναι δύσκολο να αναπληρωθούν.

Ενδείξεις υποψήφιου ασθενή

Κατάλληλοι ασθενείς είναι άνδρες ή γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση της μύτης τους. Επίσης και όσοι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν καθώς υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα του διαφράγματος. Ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προσώπου και της μύτης. Για τα κορίτσια αυτό ισχύει από την ηλικία των 17 για τα αγόρια από την ηλικία των 18.

Πριν το χειρουργείο

Είναι σημαντική η προεγχειρητική εκτίμηση της κάθε περίπτωσης και η ενημέρωση του ασθενούς για ρεαλιστικά αποτελέσματα. Σημαντική θέση στην προεγχειρητική προετοιμασία, έχει η λεπτομερής φωτογράφηση. Οι φωτογραφίες πριν την επέμβαση δεν είναι μια απλή αποτύπωση της πριν και της μετά το χειρουργείο εικόνας του ασθενούς μας. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο συμβουλευόμαστε διεγχειρητικά, καθώς ο ασθενής είναι ξαπλωμένος και είναι αλλαγμένες οι ανατομικές σχέσεις του προσώπου.

Τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν με τη ρινοπλαστική είναι τα εξής:

«Καμπούρα» η γνωστή γαμψή μύτη, που «αγριεύει» την έκφραση του προσώπου
Χοντρή ή φαρδυά μύτη
«Πεσμένη» μύτη, η γωνία που δημιουργείται μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους, δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα, ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου
Στραβή ή λοξή μύτη
Τραυματισμός
Προηγούμενη αποτυχημένη επέμβαση

Διάρκεια χειρουργείου

Η επέμβαση διαρκεί έως 2 ώρες συνήθως, εκτός των περιπτώσεων που είναι επανεγχειρήσεις και χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές. Απαραίτητα με ολική αναισθησία.

Μετά το χειρουργείο – Αποθεραπεία

Ο/η ασθενής νοσηλεύεται για 1 ημέρα στο νοσοκομείο και φεύγει με έναν μικρό νάρθηκα στη μύτη ο οποίος και αφαιρείται 7 ημέρες μετά στο ιατρείο.

Απαραίτητη είναι η σύντομη αντιβιοτική αγωγή και οι ρινοπλύσεις με ειδικό διάλυμα για λίγες μέρες.
Η ρινοπλαστική είναι μια ανώδυνη χειρουργική επέμβαση
Περίπου μια εβδομάδα είναι απαραίτητη η απουσία από δραστηριότητες και η ανάγκη για σχετική ξεκούραση
Το μετεγχειρητικό οίδημα θα υποχωρήσει σταδιακά μετά την 3η μετεχγειρητική μέρα
Επιτρέπονται οι ασχολίες με ελαφριές εργασίες
Επιστροφή στην εργασία μετά από 12-15 ημέρες
Συνδυασμός με μη επεμβατικές θεραπείες

Οι θεραπείες προσώπου, ενυδάτωσης και σύσφιξης ενεργούν πάντα θετικά στην συνολική υγεία του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210-9249994 και να κλείσετε το ραντεβού σας, ή να επισκεφτείτε το ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού Γεώργιου Παπαγεωργίου, Ομήρου 51 & Σκουφά, Κολωνάκι.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις θεραπείες και να δείτε ποια σας ταιριάζει.

www.papageorgioug.gr

Facebook DrGeorgiosPapageorgiou

Instagram drgeorgiospapageorgiou

Youtube 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED