unnamed 5399c7f7

«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου

«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου πολιτικό έργο “επιστημονικής φαντασίας” παρατείνει τις παραστάσεις του!

«Το 3%», το πολιτικό έργο “επιστημονικής φαντασίας” της βραβευμένης με “EURODRAM 2018” Βίλης Σωτηροπούλου, που παρουσιάστηκε τη σαιζόν 2016 -2017 στο Θέατρο «Ειλισσός» και στο Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ (2017), παρατείνει τις online streaming παραστάσεις του μέσω viva.gr για τα Σαββατοκύριακα 30, 31 Ιανουαρίου και 6, 7 Φεβρουαρίου 2021 και τρεις ώρες προβολών ανά ημέρα: 18:00, 20:00 και 22:00.

Social distancing. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής και οι «ανελεύθεροι» εκτίουν την ποινή τους μόνοι στο σπίτι. Μεγάλη Γερουνία, Νew Ellana, Γαλάτια, Αγγλετέρια, Γηραιά Νευρώπα. Έτος 2040 μ.Χ.

«Το 3%», θεατρικό έργο γραμμένο το 2016, είναι μία πολιτική δυστοπία με υποδόριο χιούμορ, στα όρια της φαντασίας και της απόλυτης πραγματικότητας. Μια θεατρική παράσταση με κινηματογραφική ματιά, προφητική για την εποχή που κυριαρχούν ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση.

Πρωτοτυπία της παράστασης αποτέλεσε η χρήση της τεχνολογίας για τη σύνδεση ηθοποιών σε Αγγλία (Στέλλα Τροκάνα), Γαλλία (Αθηνά Αξιώτου), Ελβετία (Γιώργος Νάσιος) με την Ελλάδα.

Υπόθεση της παράστασης

2040 μ.Χ. Στο υποθηκευμένο κρατίδιο New Ελλάνα οι φυλακές έχουν γεμίσει. Η «ανελεύθερη» Ξένια, μόνη στο σπίτι, εκτίει ποινή χρόνων για λιγοστά χρέη. H έξοδος στη βεράντα και η ψυχοθεραπεία έχουν απαγορευτεί. Οι Φύλακες με την ονομασία «Φίλοι» διδάσκουν χορογραφίες ποικίλης ύλης. Εγκλεισμός και μοναχική διασκέδαση: οι νέοι τρόποι της εξουσίας. Τα «φιλο-τρομοκρατικά» ένστικτα πολιτών εκτονώνονται με δωράκια χορηγών. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής. Ευφυείς δεκάχρονοι μεταφέρονται στο εξωτερικό για σπουδές. Ειδικοί ανακριτές εξετάζουν «το τυπικό της συμπεριφοράς» και παραπέμπουν σε ιατρικές εξετάσεις. Κατηχητές διδάσκουν «το συμβόλαιο του λαού» μέσω skype. Χαφιέδες σε κρίση πανικού θεραπεύονται σε πειρατικούς σταθμούς. Άνθρωποι-σκυλιά ξελαρυγγιάζονται ενώ μια τίγρη ξεδοντιάζεται. Ο σκουπιδοφάγος «καθαρίζει» άστεγους. Οι εκλογές κάθε χρόνο μετατρέπονται σ’ ένα ατέλειωτο πάρτι και η Ιστορία γίνεται ένα μαύρο σύννεφο με λίγες φωτεινές στιγμές.

Ενωμένη Γηραιά Νευρώπη. Ξένια, Μελίνα, Ίγκριντ και Άρης. «Ανελεύθεροι», φύλακες, χαφιέδες και κατηχητές στο γαϊτανάκι του 3%. Υπάρχει προοπτική για τη φυλακισμένη ανθρωπότητα;

Ταυτότητα της παράστασης

«Το 3%»
Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία παράστασης 2016: Ροζαμάλια Κυρίου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία παράστασης για το streaming 2020: Βίλη Σωτηροπούλου
Κινηματογραφική σκηνοθεσία / μοντάζ: Kυρηναίος Παπαδημάτος

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ανδρέας Bιτωράτος (Στρατιώτης), Μίνα Λαμπροπούλου (Φίλη Ίνγκριντ), Άννα Μακρή (Φίλη 2), Πασχάλης Μερμιγκάκης (Εξεταστής), Γιώργος Νάσιος (Άρης-δημοσιογράφος), Βίλη Σωτηροπούλου (Ξένια), Στέλλα Τροκάνα (Μελίνα-Αγγλία) και ο μικρός Πέτρος Μελαχροινούδης (Ντιν)

Σκηνικά – κοστούμια : Aνδρομάχη Μοντζολή
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Λαλούμης
Τραγούδι: Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Βασίλης Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Bασίλης Κρητικός
Κάμερες: Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια, Κυρηναίος Παπαδημάτος
Ηχοληψία: Δημήτρης Κατσαρός
Σκηνογραφική επιμέλεια παράστασης για το streaming 2020: Μαρία Καραθάνου
Ροή παράστασης/βιντεοσκόπησης: Βασίλης Παπαδημητρίου, Μάκης Χιώτης
Τεχνική επεξεργασία βίντεο, ηλεκτρολογική επιμέλεια, επεξεργασία φωτογραφιών: Ντίνος Βαμβακούσης
Βίντεο, επεξεργασία 2016, επιμέλεια εκφωνήσεων: Βασίλης Παπαδημητρίου

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

Video trailer

Διάρκεια: 97 λεπτά

ONLINE STREAMING μέσω viva.gr

Ημέρες παραστάσεων:

30, 31 Ιανουαρίου και 6, 7 Φεβρουαρίου 2021

Ώρες: 18:00, 20:00, 22:00

Η είσοδος για την παρακολούθηση μπορεί να γίνει από την ώρα έναρξης έως και 3 ώρες μετά. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μέχρι την ώρα της έναρξης κάθε προβολής.

Τιμή εισιτηρίων: 8 €

Αγορά εισιτηρίων: www.viva.gr

Η παράσταση παρουσιάστηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο Θέατρο «Ειλισσός».

H πρώτη παράσταση παρουσιάστηκε το 2016-17 στο Θέατρο «Ειλισσός» και για το Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ (2017) στο Θέατρο «Γκλόρια» με τους ίδιους συντελεστές και με την ηθοποιό Αθηνά Αξιώτου (σύνδεση με Παρίσι). Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Αγγελική Ελευθεράκη. Ο σχεδιασμός φωτισμών ήταν της Άννας Σωτρίνη, τα γραφιστικά των Γωγώ Καλαθιανάκη και Βασίλη Γεροδήμου, ο τεχνικός σχεδιασμός, λήψη, επεξεργασία εικόνας και ήχου, επιμέλεια γραφιστικών, εκφωνήσεις του Βασίλη Παπαδημητρίου, οι φωτογραφίες του Μιχάλη Τζωρτζάτου και η κατασκευή σκηνικού του Ηλία Αυγουστάτου.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue