Το Αγαπημένο Σας Μπρόκολο Δείτε Τι Άλλο Προσφέρει Εκτός Από Υγιή Οστά!

Σε πόσους από εσάς αρέσει το μπρόκολο; Ελπίζω σε αρκετούς. Εγώ πάντως το λατρεύω αφού υπάρχουν και υπέροχες συνταγές να κάνουμε και να μην το βαριόμαστε. Πάμε να δούμε όμως τι άλλο προσφέρει αυτό το πράσινο λαχανικό.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, β-καροτίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, και ασβέστιο. Χάρη στην πλούσια αντιοξειδωτική του δράση βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, πληθυσμιακές ομάδες που κατανάλωναν μπρόκολο σε μεγάλη συχνότητα φάνηκε σε έρευνες ότι είχαν χαμηλό ποσοστό καρκίνου καθώς περιέχει ισχυρές αντικαρκινικές ουσίες, αποτελεί βασική πηγή ασβεστίου το οποίο βοηθάει στην υγεία των οστών -της καρδιάς- στα συμπτώματα προεμμηνοροϊκού συνδρόμου-στη διατήρηση του βάρους, τέλος ωφελεί την υγεία των ματιών μας. 

Προτιμήστε το φρέσκο απο το κατεψυγμένο.
Καταναλώστε το ωμό σαν σανκ ή βρασμένο ή στον ατμό σαν σαλάτα, σε μορφή σούπας, σπαγγέτι με μπρόκολο, σουφλέ στο φούρνο με τυρί.

Tην επόμενη φορά θα σας δώσω καταπληκτική συνταγή με μπρόκολο!

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue