Το «Γλυκάκι» Μας «Γλυκαίνει» Με Τις Πιο Όμορφες Παραδοσιακές Συνταγές

Μετά από μία γευστική δοκιμή που είχαμε εμείς οι likewoman με τα προϊόντα «Γλυκάκι» το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι ξετρελαθήκαμε. Φυσικά εννοείτε ότι το ντουλάπι μας πια είναι γεμάτα από τις υπέροχες αυτές παραδοσιακές γεύσεις. 

Το «Γλυκάκι – Παραδοσιακές Γεύσεις Οξυλίθου», είναι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2011 στον Οξύλιθο Κύμης Ευβοίας αξιοποιώντας τον αγροτικό πλούτο της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το Γλυκάκι παράγει με τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές συνταγές, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής.

Όραμα αυτών των υπέροχων ανθρώπων είναι να αναδείξουν τον ευλογημένο τόπο μας και ταυτόχρονα να ζήσουν και να εξελιχθούν, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.

Το Γλυκάκι δεν είναι μόνο μια οικογενειακή επιχείρηση! Το καταπληκτικό που κάνει αυτή η επιχείρηση είναι, να προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργες νοικοκυρές της περιοχής να εργαστούν σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και αξιοπρεπές μεταδίδοντάς τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής τους, αυτό βοηθά στην επικερδή αξιοποίηση των προϊόντων της τοπικής αγροτικής κοινωνίας.

Η βοήθεια σε κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες και η αξιοποίηση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής ήταν ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους το 2014 το πρότζεκτ ΓΛΥΚΑΚΙ βραβεύτηκε από το ίδρυμα Angelopoulos CGIU Felllowship, ενώ το ίδιο ίδρυμα πρόσφερε τη δυνατότητα στον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιώργο Τσακοφίτη, να παρακολουθήσει στο Arizona State University στις ΗΠΑ μια σειρά σεμιναρίων και να γνωρίσει ανάλογα projects από όλο τον κόσμο. 

Eδώ θα βρείτε όλα τους τα προϊόντα.

Και μην ξεχνάτε «Γλυκάκι» για να γλυκαθείτε!

Eάν αγαπάτε τα ελληνικά προϊόντα και την σωστή διατροφή, σας καλούμε , να γνωρίσετε από κοντά αυτή την Κυριακή πολλούς παραγωγούς,  να συνομιλήσετε μαζί τους, καθώς και να γευτείτε τις δημιουργίες τους ανακαλύπτοντας ίσως γεύσεις και αρώματα που είχατε λησμονήσει ή δεν είχατε ποτέ την τύχη να γνωρίσετε. 

Δείτε Εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το « Βάλε Στη Διατροφή Σου Το Ελληνικό Πρωινό Παρέα Με Το Make Your Way»!

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue