Skip to main content
bikini body 89f7d210

Το “ιδανικό” σώμα της “καλοκαιρινής φαντασίας”

Το καλοκαίρι πλησιάζει, γεγονός που έχει ως απόρροια να πληθαίνουν οι διαφημίσεις περί “μαγικών” διατροφών, μέσω των οποίων θα κατακτήσεις το “bikini body”, που είναι βέβαιο για τον εκάστοτε διαφημιστή και εταιρεία, ότι κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ονειρεύεται. Θυμάμαι από αρκετά μικρή ηλικία, να παρατηρώ στην τηλεόραση, διαφημίσεις που προωθούσαν κάποιο αδυνατιστικό προϊόν, ιδίως λίγο πριν κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Ένα από τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται ακόμα και σήμερα είναι, γιατί το target group των προϊόντων και διατροφών αυτών, φαίνεται να είναι πάντα ο γυναικείος πληθυσμός;

2eb2217b2ed10445f62fd489d44ea5cb

Στα social media παρατηρείται καταιγισμός φωτογραφιών, διαφημίσεων, μοντέλων, που παρουσιάζουν το ιδανικό σώμα, όταν πρόκειται για την προβολή ενός μαγιό αλλά και γενικότερα της “καλοκαιρινής φαντασίας”. Γιατί όμως να μην ονομάζεται ιδανικό το κάθε σώμα που φορά ένα μαγιό το οποίο αναδεικνύει τα μέρη του σώματος που ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί να αναδείξει , που την/τον κάνουν να νιώθει άνετα;

Η αλήθεια είναι πως η παραλία αποτελεί τον δημόσιο χώρο όπου πολλοί νιώθουν πως μπορεί να κατακριθούν από τους άλλους. Ωστόσ , όσο μεγαλώνω παρατηρώ, πως πλέον όλοι είναι περισσότερο απασχολημένοι για το πώς φαίνονται στους άλλους, από το να εξετάσουν πώς νιώθουν οι ίδιοι μέσα στο ίδιο τους το σώμα.

420c9dc595c47f6312157d6f8bc810d9

Συχνά, επιτρέπουμε να βρισκόμαστε στην θέση του θύματος, του παθητικού δέκτη, όταν πρόκειται για ζητήματα εμφάνισης, σώματος, γυμναστικής, διατροφής, είμαστε πεπεισμένες πως πάντα πρέπι να κάνουμε κάτι παραπάνω… εδώ κρύβεται το μυστικό της νοοτροπίας αυτής που προωθείται κυρίως στις γυναίκες, στην λέξη πρέπει. Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να χάσεις παραπάνω κιλά που μπορεί να απέκτησες μέσα σε αυτή τη τρελή καραντίνα (εκτός αν πρόκειται για θέμα υγείας), δεν χρειάζεται να μαυρίσεις ώστε να φαίνεσαι πιο ωραία με μαγιό, για να χωρέσεις στο πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου, στο πρότυπο που μάλλον έχω και εγώ στο μυαλό μου, παρ’ όλο που ξέρω ότι δεν είναι αληθινό. Όλα αυτά, θα σε κάνουν χαρούμενη, μόνο αν απλώς τα επιδιώκεις στο βαθμό που σε κάνει να ενθουσιάζεσαι η επίτευξη του στόχου, που έχεις στο μυαλό σου, δίχως όμως να αμφισβητείς παράλληλα, την τωρινή σου εμφάνιση, να νιώθεις μιζέρια ακολουθώντας την οποιαδήποτε διατροφή, εκεί είναι που το νόημα παραλλάσσεται. Όταν χάνεις τη πίστη στον εαυτό σου, όταν βασικό μέλημα σου, γίνεται η όψη σου, από τα μάτια άλλων.

9dfa5e770a6e4860b1540393b89d36eaΑν θες να κάνεις κάποια αλλαγή στην εξωτερική σου εμφάνιση, όποια και αν είναι αυτή, βεβαιώσου πως πρώτα από όλα, θα την κάνεις ώστε να ευχαριστείς την δική σου ψυχή και τα δικά σου μάτια.

Είσαι ο πιο σημαντικός και άγρυπνος κριτής του εαυτού σου.

Αυτό που φαινομενικά σου μοιάζει με ατέλεια, με κάτι που σε διαχωρίζει από την ιδανική εικόνα για εσένα, είναι πιθανό, όχι μόνο να μην είναι ανιχνεύσιμο σε κάποιον άλλον, αλλά να είναι κάτι που σε ξεχωρίζει και σου προσφέρει κάτι μοναδικό. Κάνε όσες αλλαγές θεωρείς ότι θα σε κάνουν πιο ευχαριστημένη/-ο με την εικόνα σου. Όμως μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε κάτι τέτοιο, ώστε  να ‘μπορείς’ να φορέσεις ένα μαγιό για να εντυπωσιάσεις κάποιον άλλον πέρα από εσένα. Όταν κοιτάς στον καθρέφτη να σε ευχαριστιέσαι εσύ, να σε καμαρώνεις εσύ, πρώτα γι’ αυτό που είσαι, επειτά γι’ αυτό που φαίνεσαι.

Όλα τα σώματα είναι “Bikini Bodies”.

cover photo vogue

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED