Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F10%2Fimages easyblog images 927 b858dc03bb496ce9776eefb318ee70e6 XL

Αυτό είναι το κλασικό κέικ βανίλιας που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι

Το πρωί που ξυπνάμε πριν φύγουμε για την δουλειά, τα σαββατοκύριακα που έρχονται με τον καφέ μας, αλλά και για τα παιδιά το κέικ είναι το πιο όμορφο και γευστικό συνοδευτικό. Τι πιο ωραίο από ένα απλό, νόστιμο κέικ βανίλιας by Akis Petretzikis βέβαια 🙂

 

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε με μία μαρίζ ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξαναχτυπάμε.
  • Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22×10 εκ. και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην 1 ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
  • Το αφήνουμε σε σχάρα 30-60 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
  • Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED