Το Λάθος Που Κάνεις Πολύ Συχνά Στον Καθαρισμό Του Προσώπου Σου

Μπορεί να έχεις ήδη εμπεδώσει το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου για την υγεία της επιδερμίδας, αλλά ένα λάθος το κάνεις συχνά και δεν είσαι η μόνη. Εξάλλου γνωρίζεις πολύ καλά πως τα υπολείμματα μακιγιάζ και οι ρύποι αν δεν φύγουν από το δέρμα σου, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα.

Μήπως όπως το παρακάνεις; Κι όμως, αυτή είναι η απορία που ίσως η λύση του γίνει σωτήριο beauty tip για εσένα. Η καταξιωμένη δερματολόγος Dr. Frauke Neuser, που θεωρείται γκουρού για πολλές εταιρείες καλλυντικών, εξηγεί πως πολλοί συχνά κάνουν το λάθος να καθαρίζουν υπερβολικά πολύ και υπερβολικά συχνά το πρόσωπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει πως μπορεί μια γυναίκα να χρειαστεί να καθαρίσει το πρόσωπό της ακόμα και 4 φορές μέσα σε μια μέρα: το πρωί, όταν γυρίζει από τη δουλειά, μετά το γυμναστήριο και το βράδυ και αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρεθεί ο ιδρώτας, το μακιγιάζ και άλλοι ρύποι.

Τί συμβαίνει όμως όταν συνηθίζεις να καθαρίζεις τόσο συχνά το πρόσωπό σου;

Η ειδικός αναφέρει: Αν νιώθεις το δέρμα σου να… τρίζει από καθαριότητα, κάνεις μεγάλο λάθος στον καθαρισμό και μπορείς να προκαλέσεις ακόμα και μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα σου και τονίζει πως ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να καταστρέψει τα φυσικά έλαια που δημιουργούν ένα προστατευτικό επίστρωμα στην επιδερμίδα. Αν μετά τον καθαρισμό νιώθεις το δέρμα σου πολύ ξηρό ή σε φαγουρίζει λίγο ή έχει υφή σαν… λέπια, τότε πρέπει να καταλάβεις πως καθαρίζεις υπερβολικά το πρόσωπό σου.

Ποια είναι η λύση; Μα φυσικά καθαριστικά προσώπου με ενυδατικά στοιχεία, όπως γλυκερίνη, shea butter, εκχύλισμα από σπόρους σταφυλιών ή κάποια άλλη ουσία με γνωστή ενυδατική δράση.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue