Συναισθηματική Ζωή Και Συναισθηματική Ευεξία | Ποιο Είναι Το Μυστικό!

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τον θάνατο. Τον φυσικό θάνατο. Αυτό όμως που δεν έχουν σκεφτεί οι περισσότεροι άνθρωποι, ενδεχομένως, είναι ότι ο συναισθηματικός θάνατος είναι πολύ πιο σοβαρός από τον σωματικό θάνατο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25 και τους θάβουν στα 85. Γιατί; Γιατί να το κάνουν αυτό οι άνθρωποι στον εαυτό τους; Γιατί να το κάνουμε εμείς; Γιατί να το κάνεις εσύ; Οφείλεις στον εαυτό σου, κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, να ζήσουμε αυτό το δώρο της ζωής. Αυτό το δώρο που δεν δίνεται σε όλους. Ή δεν δίνεται με τους όρους που εμείς το απολαμβάνουμε. Και δεν ξέρω ποιος είσαι, πως είσαι, τι κάνεις. Σίγουρα όμως, πιστεύω ότι στους ανθρώπους έρχονται κάποιες δύσκολες καταστάσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν με σκοπό να πάνε παρακάτω και να εξελίξουν την ζωή τους.

Και αυτοί στους οποίους έρχονται αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που για άλλους φαντάζουν ανυπέρβλητες, αυτοί είναι έτοιμοι να το κάνουν, να εξελίξουν την ζωή τους, και είναι πολύ δυνατοί άνθρωποι. Βλέποντας τέτοιους ανθρώπους πολλές φορές πραγματικά πιστεύω ότι αυτοί είναι πολύ πιο δυνατοί από εμένα. Και γι’ αυτό μπορούν και υπάρχουν, μπορούν και συνεχίζουν.

Έτσι λοιπόν αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναπτύξεις την συναισθηματική σου ευεξία. Χρειάζεται να ζήσεις περισσότερα χρόνια αλλά και καλύτερα χρόνια. Και για να συμβεί αυτό τι χρειάζεται να κάνουμε; Χρειάζεται να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους ανθρώπους. Γιατί όσο κρίνεις τους άλλους ανθρώπους το μόνο που κάνεις είναι να στερείς από τον εαυτό σου την αφθονία. Γιατί η αφθονία τι είναι; Είναι α – στερητικό + φθόνος. Είναι η στέρηση τους φθόνου. Όσο φθονώ δεν μπορώ να έχω αφθονία στην ζωή μου.

Αν θέλεις λοιπόν να ζήσεις περισσότερα χρόνια χρειάζεται να σταματήσεις να κρίνεις τους άλλους ανθρώπους. Για ποιο λόγο; Ο Δαλάι Λάμα έλεγε “Το να κρίνεις ή το να θυμώνεις με έναν άνθρωπο είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να θέλεις να σκοτώσεις τον εχθρό σου.”

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ιστορία που μου είπε κάποια στιγμή ένας άνθρωπος που γνώρισα, για μια οικογένεια, την οικογένεια του κ. Γιάννη. Η οικογένεια του κ. Γιάννη ήταν μια οικογένεια πάρα πολύ φυσιολογική, δεμένη, χαρούμενη, τρώγανε μαζί, διασκέδαζαν μαζί, είχαν και τις εντάσεις τους, εντάξει… Αλλά στην καθημερινότητα τους ήταν πάρα πολύ καλά και τηλεφωνιόντουσαν συνέχεια μέσα στην ημέρα, ενδιαφερόντουσαν ο ένας για τον άλλον, και αυτό συνέβαινε για πάρα πολλά χρόνια. Και κάποια στιγμή, σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, τηλεφώνησε η γυναίκα στον άντρα της και του είπε ότι πέθανε το παιδί τους.

Όπως καταλαβαίνεις τους κόπηκαν τα πόδια. Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν. Πέρασε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που υπήρχε πόνος. Φαντάσου, αγόρασαν σπίτι έξω από το νεκροταφείο για να μένουν μαζί με το παιδί. Έκαναν άλλο παιδί και έδωσαν στο νέο παιδί το όνομα του παιδιού που είχε πεθάνει. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά.

Μέχρι που κάποια στιγμή, του σύστησε ένας φίλος του να αρχίσει να διαβάζει βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, κινητοποίησης και να δουλεύει πάνω στον εαυτό του. Γιατί ξέρεις καμιά φορά όταν δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου, να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου σχετικά με μια κατάσταση. Και όντως αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει. Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει είναι να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό, να δουλέψει με τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή ξυπνάει και παίρνει μια απόφαση ο κ. Γιάννης. Πήρε την απόφαση να βρει κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν. Και άρχισε να βοηθάει παιδάκια. Άρχισε να βοηθάει παιδάκια τα οποία είχαν πρόβλημα. Τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα, είχαν προβλήματα, ήταν δυστυχισμένα. Και ξαφνικά η ζωή του άρχισε να αποκτάει ένα νόημα.

Και εδώ θέλω να σε ρωτήσω. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε; Η κατάσταση; Άλλαξε η συνθήκη; Μεταλλάχθηκε σε ένα ευχάριστο γεγονός αυτό το θλιβερότατο γεγονός; Ή αυτό που έγινε είναι ότι βρήκε ένα νόημα στην ζωή του;

Έτσι λοιπόν για να ζήσεις περισσότερα χρόνια, για να έχεις συναισθηματική ζωή, συναισθηματική ευεξία, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να σταματήσεις να κρίνεις και να αρχίσεις να ζεις. Να αρχίσεις να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Να κάνεις πράγματα τα οποία σε εξελίσσουν. Πράγματα τα οποία σε αναπτύσσουν. Πράγματα τα οποία βάζουν καινούργια δεδομένα στο μυαλό σου. Πράγματα για τα οποία χρειάζεται να σκεφτείς πολύ παραπάνω από αυτό που φανταζόσουν ή από αυτό που έκανες. Γιατί πολλές φορές στην καθημερινότητα μας επειδή είναι η ίδια δεν εξελισσόμαστε, δεν αναπτυσσόμαστε.

Έτσι λοιπόν για να αποκτήσεις συναισθηματική ευεξία άρχισε να αναπτύσσεις την δεξιότητα καθημερινά να κάνεις άλλα πράγματα ή να τα κάνεις με διαφορετικό τρόπο για να αρχίσεις να εξελίσσεσαι, να αρχίσεις να αναπτύσσεσαι.

Όμως εδώ πέρα έχω ένα μυστικό. Καθώς δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου, πάνω στην εξέλιξη σου, κάνοντας διαφορετικά πράγματα, πρέπει να είσαι πολύ συνειδητός – αυτή η εξέλιξη να είναι συνειδητή – προς την κατεύθυνση που εσύ θέλεις. Προς την κατεύθυνση που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις συναισθηματική ζωή και ευεξία.

Έτσι λοιπόν γράψε κάτω τι είναι αυτό το νέο που αν φέρεις στην ζωή σου θα κάνει την καρδιά σου να χτυπάει τόσο δυνατά όπως όταν έρχεται ένας έρωτας; Μπορεί να μην το ξέρεις τώρα! Δεν πειράζει. Αφιέρωσε χρόνο. Ψάξε. Ρώτα. Μείνε ανοιχτός. Και πολύ γρήγορα θα σου έρθει η απάντηση.

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός! Να ζεις με Πάθος!

Δείτε εδώ ποιος είναι ο Μανώλης Ισχάκης.

 Μανώλης Ισχάκης

Mανώλης Ισχάκης

NLP Life Coach-Ομιλητής-Συγγραφέας

facebook

www.manolisischakis.gr

 

 

Μανώλης Ισχάκης, NLP Life Coach-Ομιλητής-Συγγραφέας

Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να εμπνέονται, να σχεδιάζουν και να κάνουν το επόμενο βήμα έτσι ώστε να ζουν μια χαρούμενη και ήρεμη ζωή, επιτυγχάνοντας τους στόχους που θέλουν και αξίζουν. Έχω ιδρύσει την Online Ακαδημία της Επιτυχίας στην Ελλάδα που έχει σαν όραμα να βοηθήσει τους άνθρωπους να χρησιμοποιήσουν με κατάλληλο τρόπο το μυαλό, το σώμα και την καρδιά τους, έτσι ώστε να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή. Η βάση για κάθε είδους επιτυχία!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue