Skip to main content
images easyblog images 928 431b945f5e067c1db39db74162af6e1c XL 437f5e3c

Το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι…που τελειώνει…Game over…

…. αποσπασμα απο το βιβλιο του Χορχε Μπουκαι .. ΒΑΣΙΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ… 

 

Μιλάει για εναν τενίστα τον Γιουρι Νοβακοφ και για ότι έγινε στο πιο σημαντικό τουρνουά της τοτε Σοβιετικής Ένωσης . Το τελευταίο ματς που θα έκρινε τον πρωταθλητή και μέλλοντα εκπρόσωπο της χώρας στα τουρνουά της επόμενης χρονιάς και που θα εδινε στον νικητη την δυνατότητα να γνωρίσει τον δυτικό κόσμο. Ο Νοβακωφ συναγωνιζοταν έναν νέο τενίστα δεξιοτέχνη και προετοιμασμένο, ο οποιος τον ξεπερνούσε σε ταχύτητα και ικανότητα. Με μεγάλη προσπαθεια είχει καταφέρει να κερδίσει το σερβίς του μέχρι το έκτο γκέιμ αλλά από κεί και πέρα το πρώτο σετ υπήρξε ξεκάθαρος θρίαμβος του αντιπάλου του που κέρδισε 6-3. Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ δεν διέφερε απο το τέλος του πρώτου. Όλο το παιχνίδι έμοιαζε με πανηγυρικό μονόλογο του νεότερου, ο οποίος γρήγορα έφτασε στο 5-1.Αν κατάφερνε να σπασει για άλλη μια φορά το σερβίς του Νοβάκοφ το επόμενο γκειμ θα ήταν το τελευταιο και θα κέρδιζε το τουρνουά.

Ο Νοβακοφ είχε καταλάβει την ανωτερότητα του αντιπάλου του ήξερε ότι ειχε ξεπεράσει τον εαυτό του κι ότι αυτό δεν είχε φανεί αρκετό. Ήδη στα μισά του αγώνα χρειαζόταν να πάρει κουράγιο για να αντισταθεί στον πείρασμό να εγκαταλείψει. Επαναλάμβανε συνέχεια την ίδια αστεία προταση “το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι που τελειώνει….”

Για καποιο λόγο που ουτε ο ιδιος δεν ξέρει έκανε το καλύτερο σερβίς της ζωής του. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο αντίπαλος του δεχόταν απλώς έναν άσο και περίμενε την επομενη μπάλα… Αλλα.. Ο νέος ήθελε να νικήσει να τελειώσει να πανηγυρίσει. Και για κακή του τύχη τρέχοντας να αποκρούσει το υπέροχο σερβίς ο παίχτης γύρισε τον αστραγαλό του κι επεσε.

Σηκώθηκε αλλα πονούσε και δεν μπορούσε να πατήσει καλά. Ο Νοβακοφ δεν χρειαστηκε άλλο φοβερο σέρβις για να κερδισει το γκέιμ και να κανει το σκορ 2-5. Παρα το διαλλειμα και τη βοήθεια ο νεαρος τενίστας δεν μπόρεσε να ξαναφτείαξει το προηγούμενο επίπεδο του.Το σετ τέλειωσε 7-5 υπερ του Νοβάκοφ. Το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει σκεφτηκε και χαμογέλασε.

Ηταν μια μεγάλη αλήθεια. Λιγότερο από μια ώρα πριν όλα ήταν χαμένα και τώρα ήταν πολύ κοντα στο να κερδίσει το τουρνουά. Να πως περιγράφει την συνέχεια.

 

“Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κερδίσω. Δεν είμουν εγώ ο καλύτερος εκείνος ήταν. Αλλά το ατύχημά του μου έδινε την δυνατότητα να κερδίσω το τουρνουά. Μπορούσα να ανέβω στην κατηγορία των πρωταθλητών και ας ήταν άδικο. Αυτοί που δεν ξέρουν από θέληση θα σκεφτούν πως αφέθηκα να χάσω, αλλά εγώ ξέρω πως ξαφνικά έπαψε να με ενδιαφέρει το τουρνουά, και όλα εκείνα τα διπλά λάθη που έκανα είχαν σχέση με την έλλειψη επιθυμίας να κερδίσω. Πιστεύω πως το κύπελο κατέληξε στα χέρια του καλύτερου από τους δύο, ο οποιος δεν είμουν εγώ, αλλά έτσι βεβαιώθηκα για ένα πράγμα που από τότε έχει αποκτήσει άλλο νόημα ” Το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι που τελειώνει..”

 

Κάλλι Λάσκαρη Life and relationship coach

* Επικοινωνήστε με την Κάλλι στο 6947265030 ή βρείτε τη στο facebook ως Kalli Laskari ή στην σελίδα της New Path

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED