Το ποτό του καλοκαιριού με τις λιγότερες θερμίδες

Μπορεί να αγαπάμε το αλκοόλ και να το έχουμε συνδέσει με τις διακοπές και την χαλαρότητα, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη εφίδρωση επιβάλλουν τη μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, με δεδομένη την προκαλούμενη αυξημένη διούρηση και αφυδάτωση του οργανισμού.

Καλό είναι λοιπόν, να αποφεύγουμε τα βαριά ποτά και τα κοκτέιλ, τα οποία έχουν πολλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αντίθετα, πρωταγωνιστής στις εξορμήσεις τόσο στην παραλία όσο και στις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού είναι ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!!!

Συγκεκριμένα, η μπύρα είναι μία πολύ καλή εναλλακτική, όταν θέλουμε να καταναλώσουμε αλκοόλ, μιας και δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα αφού παρασκευάζεται από φυσικές πρώτες ύλες όπως το κριθάρι, τα δημητριακά, η μαγιά και το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό της (93%). Τα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, απορροφούνται πιο αργά από το στομάχι με αποτέλεσμα η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να μην αυξάνεται απότομα.

Τέλος, η μπύρα αποτελεί το ποτό με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες 46kcal/100ml.

Σύμφωνα με τις συστάσεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά 1 μερίδα αλκοόλ για τις γυναίκες και 2 μερίδες για τους άντρες. Ως μερίδα ορίζεται: 1 κουτάκι μπύρα (330ml)

Γεωργία Καπώλη- Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας- Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας kapoli@logodiatrofis.gr, logodiatrofis.gr.

onmed.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue