Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Το Θεραπευτικό Μασάζ

Όλοι και όλες υποφέρουμε από την καθημερινότητα που επιβαρύνει το σώμα μας, είτε αυτό είναι η ορθοστασία, είτε είναι η καθιστική δουλειά, είτε όλα αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Έτσι λοιπόν έχουμε στο μυαλό μας ένα μασάζ που μας ξεκουράσει, ανακουφίσει από τυχόν πόνους και πιασίματα. Εγώ πριν λίγες μέρες υπέφερε από λουμπάκο στην μέση και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Η φίλη μου η Άννα Κυπραίου την οποία την έχετε γνωρίσει όλοι και όλες από εδώ μέσα με τα υπέροχα κείμενα της, ήταν ο πλέον ειδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να με βοηθήσει, λόγω της μεγάλης εμπειρίας της. Η Άννα όπως σας έχω πει συνέχεια μαθαίνει καινούργιες πρακτικές, Thai Yoga μασάζ, Ρέικι, Κρανιοϊερή θεραπεία, Κλασική Κινέζικη Ιατρική με βελονισμό και βοτανολογία.

Τα περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας την έχουν οδηγήσει πιο κοντά στο τι σημαίνει «θεραπεία». Ο στόχος της είναι να είσαι παρών και ανοικτός, η προσέγγισή σου να μην εστιάζει μόνο στα συμπτώματα αλλά να αντιμετωπίζει τη ρίζα των προβλημάτων.

Βασική της αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία.

Σήμερα θα μας πει πως είναι το ταξίδι ενός θεραπευτικού μασάζ:

Το κρεβάτι του μασάζ στρωμένο στα λευκά. Τρία εργαλεία χρειάζομαι, τη γνώση, τα χέρια μου και το μπουκάλι λάδι από αμυγδαλέλαιο και αρώματα αιθέριων ελαίων γερανιού, μαύρου πιπεριού, νάρκισσου και πορτοκαλιού.

Ο θεραπευόμενος ξαπλώνει μπρούμυτα απαλά στο κρεβάτι και το ταξίδι της χαλάρωσης και θεραπείας ξεκινάει στο πιο πονεμένο σημείο του σώματος, στην πλάτη. Τα απαλά και ζεστά χέρια αγκαλιάζουν το σώμα. Αφού έχουμε δουλέψει με διάφορες κινήσεις και τεχνικές πίεσης οι μύες αρχίζουν να χαλαρώνουν. Ένας βαθύς αναστεναγμός ανακούφισης γεμίζει το δωμάτιο. Το άγχος αρχίζει και υποχωρεί από το σώμα και το νου. Συνεχίζουμε στα πόδια. Το σώμα μας στηρίζεται από τα πόδια μας για αρκετές ώρες της ημέρας. Αγγίζουμε από το πέλμα και πιάνουμε όλο το πόδι για να ενεργοποιήσουμε το κυκλοφοριακό και το λεμφικό σύστημα. Τα πόδια μετά θα έχουν την αίσθηση ελαφρότητας, σαν φτερά.

Μετά από ένα τέντωμα πιάνοντας τις φτέρνες προς τα κάτω, ανοίγουμε και τεντώνουμε τη μέση. Ο θεραπευόμενος γυρίζει ανάσκελα, πιάνουμε το πέλμα και όλο το πόδι και κάνουμε κινήσεις προς τα πάνω, στην κοιλιά, στα χέρια και αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος της θεραπείας, το αυχένα, το πρόσωπο και το κεφάλι. Το άγχος και οι σκέψεις βαραίνουν το κεφάλι, διάφορα συναισθήματα όπως ο θυμός και η θλίψη αποτυπώνονται και παγιώνονται πάνω στην έκφραση του προσώπου μας. Έχουμε αρκετούς μύες στο πρόσωπο και το μασάζ τους χαλαρώνει και τους τονώνει.

Στο τελείωμα παίρνουμε τρεις βαθιές αναπνοές για να κατέβει ο αέρας γεμάτος οξυγόνο μέχρι κάτω στην κοιλιακή χώρα, ανοίγει ο θώρακας, γεμίζουν οι πνεύμονες και απελευθερώνουμε ότι δεν είναι χρήσιμο για μας πια.

Πάντα κλείνω τη θεραπεία με τη λέξη “ευχαριστώ”, είναι τιμή μου που ο άλλος που βρίσκεται σε μια ευάλωτη θέση μου επιτρέπει να με αφήνει να τον αγγίξω. Θέλει σεβασμό.

Όταν θα κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία δεν είναι απλά βάζω λάδι και τρίβω, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Για τον θεραπευτή είναι μια τελετή που θέλει να είσαι παρόν, θέλει κατανόηση. Δίνεις το καλύτερο του εαυτού σου. Είναι μια ανταλλαγή που οι δύο συμμετέχουν με τον τρόπο τους.

Καλό ταξίδι

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue