Skip to main content
therapia massage 7f16c9a6

Τι είναι το θεραπευτικό μασάζ και τι πρέπει να γνωρίζεις για αυτό!

Όλοι και όλες υποφέρουμε από την καθημερινότητα που επιβαρύνει το σώμα μας, είτε αυτό είναι η ορθοστασία, είτε είναι η καθιστική δουλειά, είτε όλα αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας με έχουν οδηγήσει πιο κοντά στο τι σημαίνει «θεραπεία». Ο στόχος μου είναι να είναι παρών και ανοικτός ο θεραπευόμενος, η προσέγγισή να μην εστιάζει μόνο στα συμπτώματα αλλά να αντιμετωπίζει τη ρίζα των προβλημάτων.

Βασική αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία.

Πάμε να δούμε βήμα βήμα τι σημαίνει θεραπευτικό μασάζ:

Το κρεβάτι του μασάζ στρωμένο στα λευκά. Τρία εργαλεία χρειάζομαι, τη γνώση, τα χέρια μου και το μπουκάλι λάδι από αμυγδαλέλαιο και αρώματα αιθέριων ελαίων γερανιού, μαύρου πιπεριού, νάρκισσου και πορτοκαλιού.

Ο θεραπευόμενος ξαπλώνει μπρούμυτα απαλά στο κρεβάτι και το ταξίδι της χαλάρωσης και θεραπείας ξεκινάει στο πιο πονεμένο σημείο του σώματος, στην πλάτη. Τα απαλά και ζεστά χέρια αγκαλιάζουν το σώμα. Αφού έχουμε δουλέψει με διάφορες κινήσεις και τεχνικές πίεσης οι μύες αρχίζουν να χαλαρώνουν. Ένας βαθύς αναστεναγμός ανακούφισης γεμίζει το δωμάτιο. Το άγχος αρχίζει και υποχωρεί από το σώμα και το νου. Συνεχίζουμε στα πόδια. Το σώμα μας στηρίζεται από τα πόδια μας για αρκετές ώρες της ημέρας. Αγγίζουμε από το πέλμα και πιάνουμε όλο το πόδι για να ενεργοποιήσουμε το κυκλοφοριακό και το λεμφικό σύστημα. Τα πόδια μετά θα έχουν την αίσθηση ελαφρότητας, σαν φτερά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AnnaK (@annakypreou)

Μετά από ένα τέντωμα πιάνοντας τις φτέρνες προς τα κάτω, ανοίγουμε και τεντώνουμε τη μέση. Ο θεραπευόμενος γυρίζει ανάσκελα, πιάνουμε το πέλμα και όλο το πόδι και κάνουμε κινήσεις προς τα πάνω, στην κοιλιά, στα χέρια και αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος της θεραπείας, το αυχένα, το πρόσωπο και το κεφάλι. Το άγχος και οι σκέψεις βαραίνουν το κεφάλι, διάφορα συναισθήματα όπως ο θυμός και η θλίψη αποτυπώνονται και παγιώνονται πάνω στην έκφραση του προσώπου μας. Έχουμε αρκετούς μύες στο πρόσωπο και το μασάζ τους χαλαρώνει και τους τονώνει.

Στο τελείωμα παίρνουμε τρεις βαθιές αναπνοές για να κατέβει ο αέρας γεμάτος οξυγόνο μέχρι κάτω στην κοιλιακή χώρα, ανοίγει ο θώρακας, γεμίζουν οι πνεύμονες και απελευθερώνουμε ότι δεν είναι χρήσιμο για μας πια.

Πάντα κλείνω τη θεραπεία με τη λέξη “ευχαριστώ”, είναι τιμή μου που ο άλλος που βρίσκεται σε μια ευάλωτη θέση μου επιτρέπει να με αφήνει να τον αγγίξω. Θέλει σεβασμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AnnaK (@annakypreou)

Όταν θα κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία δεν είναι απλά βάζω λάδι και τρίβω, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Για τον θεραπευτή είναι μια τελετή που θέλει να είσαι παρόν, θέλει κατανόηση. Δίνεις το καλύτερο του εαυτού σου. Είναι μια ανταλλαγή που οι δύο συμμετέχουν με τον τρόπο τους.

Σας περιμένω να δοκιμάσουμε μαζί αυτό το ταξίδι

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED