Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F01%2F20210901 174944 scaled e1641040875711

Ένα παραμύθι με τίτλο, «Το τέλος των παραμυθιών»

Άνοιγμα ατομικής έκθεσης του Tziara, 18 Δεκεμβρίου και ημέρα Σάββατο (1 μ.μ. – 5 μ.μ.) στην αίθουσα ΑΓΚΑΘΙ, του Γιώργου Καρτάλου, Μηθύμνης 12, Αθήνα, 112 57
Παράταση διάρκειας της έκθεσης έως και τα μέσα  Ιανουαρίου 2022.

“Ο λόγος που δεν έδωσα στο παραμύθι μία αρχή, μια μέση και ένα τέλος είναι γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε μέση, ούτε τέλος.

Κάθε φορά που κάνουμε μία ανάγνωση στη ζωή μας, την κάνουμε από μία άλλη οπτική και σε μία άλλη στιγμή, ίσως πιο ώριμη, “διαβάζουμε” τα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο.

 “Το τέλος των παραμυθιών”  είναι ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά που μέσα από την εικονογράφηση μπορούν να θυμηθούν, να σκεφτούν, να κοιτάξουν με μία διαφορετική ματιά τον εαυτό τους αλλά και τον περίγυρό τους. Διαδικασία που κάνει όλους μας να αναστοχαστούμε ποιος θέλουμε να είναι ο δρόμος μας και τι πρέπει να αποφύγουμε.

20211216 183137 scaled

Ζω σε μία κοινωνία και απλά καταγράφω τους ρόλους των ανθρώπων που γνώρισα μέχρι σήμερα. Κάποιοι από αυτούς ήταν ή είναι πολύ φίλοι μου, κάποιοι άλλοι απλά πέρασαν, κάποιους γνώρισα πιο καλά, με επηρέασαν ή και τους θαύμασα για αυτό που ήταν, για αυτό που έκαναν.
Κάποιους από αυτούς τους έκανα ήρωες, κάποιους άλλους υπερήρωες και κάποιοι άλλοι πέρασαν σαν θνητοί.
Τους καταγράφω σχεδόν με ένα παιδικό τρόπο προσπαθώντας πάντα να κάνω προσεγμένες γραμμές.. αυτό με κάνει να συγκεντρώνομαι και να σκέφτομαι. Είναι ένας τρόπος διαλογισμού.
Η ζωγραφική για μένα είναι αποτέλεσμα πολλών συναισθημάτων. Είναι έμπνευση, εξωτερίκευση, συγκέντρωση, ανακούφιση, εκπαίδευση τεχνικής – λογικής – είναι αντιστρές… με τελική κατάληξη την επικοινωνία.
Ο κύριος δημιουργικός μου σκοπός ή στόχος αν θέλετε, είναι να επικοινωνήσω καταρχήν με το περιβάλλον, με ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τη δουλειά μου και μέσω αυτής μιλάμε, γνωριζόμαστε και εκεί ίσως ανακαλύπτουμε κάποια κοινά μας χαρακτηριστικά σαν άνθρωποι”.

Όλα τα έργα είναι σε καμβά, με ακρυλικά χρώματα, σινική και permanent μελάνι, με πένες και μαρκαδοράκια.

Οι χαρακτήρες του παραμυθιούΖουν σε ονειρικές μεγαλουπόλεις, σε μαγικά δάση και σε  γαλαξίες.
Είναι celebrities – αυτό είναι βασικό  χαρακτηριστικό όλων τους -,συναντιούνται στα γκαλά και απαθανατίζονται ποζάροντας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι leaders και influencers. Τους αρέσει να κάνουν παρέα μεταξύ τους αλλά και με κάποιους από εμάς.

* Superfloral: Η επιτομή του αισιόδοξου τύπου. Βλέπει πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων. Είναι εκνευριστικά θετικό άτομο. Τον συναντήσαμε αρχικά στη δεκαετία των 70’s αλλά με έναν δικό του τρόπο έχει μάθει να αναπαράγεται.

* The lover: Το απόλυτο αρσενικό. Είναι ρομαντικός και συντροφικός. Είναι χαρακτηριστική η ιπποτική του συμπεριφορά.

* Flying dollar: Πολύ έξυπνος και δημιουργικός. Πάντα πετυχαίνει τον στόχο του καί είναι περήφανος για τον εαυτό του. Κάθε κουβέντα μαζί του είναι εποικοδομητική. Είναι άριστος στις συμφωνίες . Πολύ καλός φίλος.

* Mr & Mrs dreamers: Είναι πάντα μαζί. Πάντα ερωτευμένοι και αγαπημένοι. Κάνουν όνειρα και τα ακολουθούν. Αγαπούν την Ειρήνη και την Ελευθερία. Έχουν παντού φίλους. Αν δεν βρουν τους παραδείσους που θέλουν να ζήσουν, τους δημιουργούν μόνοι τους.

* Hot Passion:  Ζεί για το πάθος και τον έρωτα. Οδηγείται πάντα από ένα βαθύ ένστικτο. Συνήθως συναναστρέφεται με τους ομοίους του.

* A porky affair: Η απόλυτη σχέση αγάπης και εξάρτησης. Αγαπούν τα παιχνίδια της ζωής και του έρωτα. Τους αρέσει η οικονομική άνεση και την αναζητούν με κάθε τρόπο.

* Space Rabbit troopers: Παρόλο που ανήκουν  σε επίλεκτη κλωνοποιημένη ομάδα, οι space rabbit troopers, έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσει ο καθένας τους την δική του αντίληψη και φιλοσοφία ζωής. Ζουν ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνίες.

* Ultimate desire:  Χαρακτήρας με ιδιαιτερότητες. Πολύ ευαίσθητος, γλυκός και συντροφικός. Η σκληρή του εμφάνιση ξεγελάει.

* Hare happiness: Το ζευγάρι της απόλυτης ευτυχίας. Θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά όλο το αναβάλλουν. Πολύ κοινωνικοί, αγαπητοί και έχουν φίλους σε όλο τον κόσμο.

* Unknown hero: Ο τύπος της διπλανής πόρτας. Βάζει στόχους στη ζωή του αγωνίζεται και τους πετυχαίνει.

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED