Το Τοπίο Της Σαντορίνης: Μία Συλλογή Από Τον Δημήτρη Τσίτουρα Στο Μουσείο Μπενάκη

84 από τα 180 έργα της συλλογής του Δημήτρη Τσίτουρα, όλα δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, είναι το υλικό της έκθεσης ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ, στο μουσείο Μπενάκη Πειραιώς.

Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιάννης Μόραλης, Κώστας Τσόκλης, Κώστας Σπυριούνης, Παύλος Σάμιος, Όπυ Ζούνη είναι μερικοί από τους δημιουργούς των έργων.

Ο Σταμάτης Ζάννος, έμπειρος μουσειογράφος, επιμελήθηκε το στήσιμο της έκθεσης.
Έχοντας στα χέρια του 84 έργα έστισε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τσίτουρα ένα μικρόκοσμο οικείο δίνοντας έμφαση στην αποτύπωση του προσωπικού χώρου του συλλέκτη χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, χειρόγραφα, σπάνια έπιπλα από αστικά σπίτια της Σαντορίνης και με τα μουσικά διαμάντια του Μάνου Χατζιδάκι, πολύτιμα τρυφερά, δημιουργεί ένα οπτικό τοπίο άμεσο και μοναδικό για τον θεατή.

Ένα συλλεκτικό λεύκωμα που περιλαμβάνει όλη τη συλλογή των έργων και οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην έκθεση βάζουν τον επισκέπτη στο εξόχως μαγικό σύμπαν του Δημήτρη Τσίτουρα ο οποίος με εξαιρετική χάρη είναι εκεί, πάντα έτοιμος να μας πει άλλη μία ιστορία.

Παύλος Σάμιος, Σταμάτης Ζάννος

Γιώργος Τζάνερης

Μαρία Ξανθάκου, Έττυ Περέζ

Χρυσή Τσίτουρα, Λένα Αναγνωστίδου, Αγγέλα Τσίτουρα, Ζέττα Μακρίδου

Μαρία Φακίδη

Βαγγέλης Κύρης

Ντόρα Μηναίδη

Κώστας Σπυριούνης

Δημήτρης Ταλαγάνης, Νίκος Οικονομίδης

Ζέττα Μακρίδου

Μετά από πολύχρονες σπουδές μπαλέτου και ένα πέρασμα από το X-Ray Models Agency σαν booker, από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το δημιουργικό κόσμημα. Παράλληλα με αυτό, μια μέρα αποφάσισα εικόνες που συνέλεξα από προσωπικά, επαγγελματικά αλλά και ψυχικά μου ταξίδια, να τις μοιραστώ μαζί σας μέσα από τα κείμενα μου. Η ζωή είναι εξόχως αναπάντεχη….

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue