Τοποθετήστε Φέτες Λεμονιού Στο Υπνοδωμάτιό Σας Και Επωφεληθείτε Από Τις Ευεργετικές Του Ιδιότητες

Τα λεμόνια όπως ξέρουμε όλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. 

Όμως ξέρατε ότι τοποθετώντας λεμόνια στην κρεβατοκάμαρά σας τη νύχτα, μπορεί να είναι ωφέλιμο για την υγεία σας τόσο σωματικά όσο και διανοητικά;

Αντί λοιπόν να έχετε την ηλεκτρονική σας συσκευή πάνω στο κομοδίνο σας, τοποθετήστε αντί αυτού μερικές φέτες λεμονιού.

Γιατί;

Τα λεμόνια δε μυρίζουν μόνο αναζωογονητικά αλλά το άρωμά τους είναι καλό και για το σώμα σας.

Αν κόψετε μερικά λεμόνια και τα τοποθετήσετε στο κομοδίνο σας, θα φρεσκάρετε το δωμάτιό σας και θα αφήσετε ένα φρέσκο ​​άρωμα να αιωρείται στον αέρα.
Οφέλη:

Μειώνει το άγχος και το στρες

….με την ενεργοποίηση ενός υποδοχέα αδενοσίνης Α (2Α) σε κυτταρικές μεμβράνες. Η έλλειψη ενεργοποίησης αυτών των υποδοχέων συνδέεται με την αϋπνία, το άγχος και τη διαταραχή μετάδοσης της ντοπαμίνης.

Διευκολύνει και αποτρέπει το άσθμα

Η χημική ένωση “limonene” προσκολλάται σε επιπλέον ηλεκτρόνια και καταστρέφει μόρια του όζοντος. Μία μελέτη απέδειξε ότι η εισπνοή limonene (όπως αυτή που υπάρχει στα λεμόνια) ανέστειλε αντιδράσεις άσθματος και μείωσε φλεγμονές.

Φρεσκάρει τον αέρα

…χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών που μπορούν να διαταράξουν το ενδοκρινολογικό σύστημα και να προκαλέσουν αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα.

Σκοτώνει τα βακτήρια

…που προκαλούν στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο και πνευμονία. Αναστέλλει την ανάπτυξή τους και τα εμποδίζει να κολλήσουν σε επιφάνειες με σάλιο.

Αυξάνει τη θετική ενέργεια του δωματίου

Τα λεμόνια έχουν ευεργετική επίδραση στην αναπνοή και στο νευρικό σύστημα, καθιστώντας έτσι τον ύπνο πιο ωφέλιμο. Επιπλέον, η μυρωδιά των λεμονιών αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, μια ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι, δίνοντάς σας μια μεγάλη αίσθηση ανακούφισης το πρωί.

Μειώνει την πίεση του αίματος

Αυτό σχετίζεται επίσης με τις ηρεμιστικές επιδράσεις του, αλλά η μυρωδιά του αιθέριου έλαιου λεμονιού ή απλώς και μόνο του λεμονιού βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη χαλάρωση του σώματος.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για:

-Καθάρισμα του σπιτιού

-Καταπολέμηση της πιτυρίδας και θρέψη του τριχωτού της κεφαλής

-Καταπραϋντικό πονόλαιμου

-Καταπολέμηση κολπικής μυκητίασης

-Καθαρισμό και τόνωση του δέρματος

Έτσι, αν θέλετε μπορείτε να μεγαλώσετε τη δική σας λεμονιά στον κήπο του σπιτιού σας, να τοποθετήσετε μερικές φλούδες λεμονιού δίπλα στο κρεβάτι σας ή να διαχύσετε λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού σε όλους τους χώρους του σπιτιού κι έτσι να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue