Skip to main content
376393501 7254769091219377 4130221857107822287 n e1694600141371 f377b66b

«Τρεις Τελίτσες», ένα παιδικό φιλοζωικό βιβλίο που παρουσιάζεται στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Οι «Τρεις Τελίτσες» είναι το νέο βιβλίο της εκπαιδευτικού- ζωοθεραπεύτριας και ιδρύτριας της αμκε Ζω.Ε.Σ. Κατερίνας Παπαποστόλου που κυκλοφορεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη πρώτη παρουσίασή του στο Πεδίον του Άρεως, στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στη σκηνή Καλλιρόη Πάρρεν στις 6:30 το απόγευμα, ενώ το περίπτερο των Εκδόσεων βρίσκεται στο νούμερο 112 στο οποίο και θα μπορείτε να βρίσκετε το βιβλίο σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου. Όπως επίσης στο www.kitrinopatini.gr αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συναντήσουμε εκτός από τη συγγραφέα του βιβλίου και την εικονογράφο του Λιάνα Δενεζάκη, σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης που τους συνδέει εκτός από τη φιλία με τη συγγραφέα, η τεράστια κοινή αγάπη για όλα τα ζώα.

377250900 676704051050051 9161518514470415655 n e1694600155817

Πιο συγκεκριμένα, για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Μαίρη Μηλιαρέση, Αντιδήμαρχος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων και Πρασίνου Γλυφάδας

Ελένη Χαρανά, Εκπαιδευτικός

Βασίλης Τζιγκούρας, Ιδρυτής Plus2feet

Ρενάτα Γρυπάρη, Δημοσιογράφος – εκπαιδεύτρια σκύλων, Συνιδρύτρια Plus2feet

Την ιστορία ζωντανεύουν οι ηθοποιοί Τζόυς Ευείδη ως Μάγισσα Τριστάνα και ο Χάρης Ασημακόπουλος ως Μάγος Τελίτσας, ενώ στον ρόλο του αφηγητή θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς.

Την παρουσίαση συντονίζει η Λιάνα Δενεζάκη, εικονογράφος, συγγραφέας και εκδότρια.

Το τραγούδι «Τρεις Τελίτσες» που γράφτηκε για το βιβλίο θα τραγουδήσουν οι μαθητές του Δ1 του 13ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας.

Η αλυσίδα καταστημάτων pet shop Pets & Friends, στηρίζοντας τις Ζω.Ε.Σ. στο έργο τους, θα δωρίσει γατοτροφές σε εθελοντές που ταΐζουν αδέσποτες γάτες σε γειτονιές της Αθήνας.

375482773 1056732292363476 1822371827354271617 n e1694600168691

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε μια εποχή δύσκολη για όλους, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο φωτιές, καμένα δάση και πλημμύρες, η συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου, γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη φιλοζωική της δράση μέσα και έξω από τα σχολεία, «επιστρέφει» με ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι το οποίο για ακόμη μια φορά στηρίζει φιλοζωικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά την Plus2feet για την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για αδέσποτα ζώα και για ζώα οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τις Ζω.Ε.Σ. για τον πανελλαδικό αγώνα τους σε όλα τα σχολεία.

Μέσα από την καταπληκτική εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη που ζωντανεύει τις λέξεις και τα συναισθήματα της συγγραφέως με εικόνες, ο Μάγος Τελίτσας και η Μάγισσα Τριστάνα, το γουρούνι και ο βάτραχος , είναι οι ήρωες του νέου της βιβλίου, οι οποίοι ζούνε σε διαφορετικά βασίλεια εντελώς διαφορετικές ζωές και όλα δείχνουν πως από τη μέρα του μεγάλου καβγά για τα θαυμαστικά και τις τελείες και παύλες, τίποτα πια δεν τους συνδέει. Αν και είναι αδέρφια! Μέχρι τη μέρα που βρίσκονται παρατημένα έξω από το σχολείο που βρίσκεται ακριβώς στη μέση από τα δύο βασίλεια, τρία ζώα τα οποία μεταφέρονται στο δάσος του Τελίτσα, αποτελώντας την αρχή της ιστορίας που θα αλλάξει τις ζωές όλων. Μαζί με ένα τεράστιο δέντρο, το ένα και μοναδικό που έμεινε στο δάσος καθώς η μάγισσα Τριστάνα είχε δώσει εντολή να τα κάψουν όλα για να μείνει η πόλη δίχως οξυγόνο. Ο μάγος Τελίτσας και η μάγισσα Τριστάνα, μας απλώνουν το χέρι και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα μαγικό ταξίδι επιλέγοντας μία μόνο διαδρομή. Θα μείνουμε σε μια γκρίζα πολιτεία με σκυθρωπούς και υποτακτικούς ανθρώπους όπου διοικεί μια αυταρχική βασίλισσα; Ή θα πάμε στο δάσος να ζήσουμε κοντά σε όλα τα ζώα ελεύθεροι και ευτυχισμένοι όπου διοικεί ένας ευγενικός μάγος; Σωστή χρήση των σημείων στίξης, σεβασμός στο περιβάλλον και σε όλα τα ζώα που πολύ συχνά παραμένουν παρεξηγημένα από τους ανθρώπους, δημιουργία σχολείων χρωμάτων, δικαιοσύνης και αποδοχής, συγχώρεση και αποδοχή, εμπιστοσύνη στη δύναμή μας και η μαγεία των θετικών δηλώσεων- ευχών, είναι κάποιες από τις θεματικές που θίγονται σε αυτό το βιβλίο το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό και γονιό. Ενώ μέσα από το Εργαστήριο «Δημιουργοί στο Φι και Φι» που έχει δημιουργήσει και εκπονεί η συγγραφέας και εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη, οι «Τρεις Τελίτσες» μπορούν να ταξιδέψουν σε όλα τα σχολεία.

Σε αυτό το βιβλίο ο μάγος Τελίτσας, εντελώς διαφορετικός από όλους τους άλλους, εκπροσωπεί την ειρηνική επανάσταση που μάλλον ήρθε η ώρα να κάνουμε και αποφασίζει να κρατήσει από το χέρι μικρούς και μεγάλους για να τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με όλα τα ζώα, μαγικών ευχών και θετικών δηλώσεων, αγάπης και αποδοχής. Σε 21 μέρες τους υπόσχεται πως μπορεί να αλλάξει τις ζωές τους αρκεί να τον εμπιστευτούν και να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους. Τι λέτε; Εσείς θα τον ακολουθήσετε;

 

 

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED