Skip to main content
BeFunky ectoin skincare 1 84d550fa

Trending now: Το ectoin είναι το νέο hot συστατικό για την επιδερμίδα

Πρέπει να το δοκιμάσετε ASAP!

Δεδομένης της συζήτησης που γίνεται γύρω από την εκτοΐνη και τη σύγκρισή της με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη, δεν είναι περίεργο που οι αναζητήσεις στο Google έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 40% από τον Ιανουάριο. Συχνά αναφέρεται ως «σωματοφύλακας» για το δέρμα σας, λειτουργεί για να προστατεύει, να ενυδατώνει και να ενδυναμώνει ταυτόχρονα. Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για αυτό το ισχυρό συστατικό, στις παρακάτω γραμμές θα τα μάθετε όλα.

Είναι γνωστό για την προστασία που προσφέρει στο δέρμα

Το Ectoin ανακαλύφθηκε το 1985 αλλά έγινε δημοφιλές μόλις πρόσφατα. Είναι γνωστό ως «ακρολύτης», κάτι που λαμβάνεται από ακραιόφιλους μικροοργανισμούς. Με απλά λόγια, οι εξτρεμολύτες είναι σε θέση να προστατεύουν την κυτταρική ακεραιότητα στα φυτά σε ακραίες καιρικές συνθήκες –συμπεριλαμβανομένων των ξηρασιών και των σκληρών θερμοκρασιών. Το κάνει αυτό σχηματίζοντας μια προστατευτική κι ενυδατική ασπίδα γύρω τους και είναι αυτά τα βασικά οφέλη τα οποία οι ειδικοί συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να επιτευχθούν με τις φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας. Η εκτοΐνη όχι μόνο μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα του δέρματος από χημικές και φυσικές βλάβες, αλλά μπορεί να προστατεύσει από τις βλαβερές επιπτώσεις του στρες και της φλεγμονής στο δέρμα σας.

pexels ectoin1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι τρομερά ενυδατικό

Εκτός από υψηλά επίπεδα προστασίας, η εκτοΐνη ενυδατώνει σε βάθος. Μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα σε χαμηλότερο επίπεδο, δεσμεύοντας το νερό βαθιά μέσα στο χόριο για να αποτρέψει τυχόν διαφυγή υγρασίας. Με απλά λόγια, είναι ένα φυσικό συνδετικό στοιχείο για την υγρασία και είναι τέλειο για να λειαίνει το τραχύ, φολιδωτό δέρμα. Επίσης, εξομαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος

Το Ectoin είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος καθώς είναι ένα φυσικό συστατικό που δεν προκαλεί ερεθισμούς. Για αυτόν τον λόγο, θα ωφελήσει περισσότερο όσους έχουν ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, καθώς κι εκείνους που εκτίθενται συχνά σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν τις ακτίνες UVA και UVB, καθώς προστατεύουν και βελτιώνουν τη βλάβη του δέρματος. Δεν είναι ένα stand-in για αντηλιακό, αλλά βοηθά στην προστασία του δέρματός από ορισμένες από τις πιο σκληρές επιδράσεις.

Η απόδοσή του μεγιστοποιείται όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά

Επειδή η εκτοΐνη είναι απαλή, μειώνει τυχόν σκληρές, ανεπιθύμητες παρενέργειες από άλλα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή – όπως τα ρετινοειδή, τα AHAs και τα BHAs. Από την άλλη, ενισχύει την ενυδατική δύναμη άλλων συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ, τη γλυκερίνη και τα κηραμίδια, γι’ αυτό προσέξτε τα επίσης όταν αγοράζετε ορούς, κρέμες ή οποιαδήποτε συγκεκριμένη θεραπεία.

Διαφέρει από το υαλουρονικό οξύ

Η εκτοΐνη συγκρίθηκε πρόσφατα με το υαλουρονικό οξύ, αλλά κάνει διαφορετικά πράγματα. Ενυδατώνει, αλλά είναι κυρίως γνωστή για τις προστατευτικές της ιδιότητες, ενώ το υαλουρονικό δεν κάνει τίποτα άλλο από την ενυδάτωση. Και τα δύο αυτά συστατικά συνεργάζονται καλά – αν και μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά– και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγρασία στο δέρμα σας. Χρησιμοποιούνται παράλληλα, κι επιδιορθώνουν επίσης τον συνδετικό ιστό του δέρματος για να διατηρήσουν την επιδερμίδα σας ελαστική και λεία.

pexels ectoin2 1 scaled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικές μορφές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε την εκτοΐνη στη ρουτίνα σας, αλλά οι φόρμουλες με βάση το νερό –όπως οι οροί και οι ενυδατικές κρέμες– είναι αυτές που θα προσκολληθούν σωστά στο δέρμα σας. Δε θα βρείτε την εκτοΐνη μόνο σε προϊόντα προσώπου -χρησιμοποιείται επίσης σε ορούς και μάσκες για το τριχωτό της κεφαλής για να ελαχιστοποιήσει τον ερεθισμό, οπότε εντοπίστε τη στη λίστα συστατικών όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας.

Μαρία Κουτσάκα

Αρθρογραφώ από το 2014, και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη συγγραφή. Το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη, αφού πιστεύω πως προηγείται του μακιγιάζ. Πλέον διαθέτω το δικό μου beauty eshop, το dewers.gr, όπου διαδίδω το μήνυμα του skincare και του πολυπόθητου dewy skin. Είμαι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, και λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

RECENT

RELATED