Βασίλης Αυλωνίτης: Ο γόης


2 Ιαν 2018

Όσοι τον γνώριζαν λένε ότι ήταν μεγάλος γόης της εποχής και καρδιοκατακτητής. Σπάνια όμως, μιλούσε για την προσωπική του ζωή και φρόντιζε να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα κουτσομπολιά. Όσοι τον μάθαμε από τις ταινίες του, ούτε καν που φανταζόμασταν ότι αυτός ο άντρας θα είχε επιτυχίες στις γυναίκες. Βέβαια στις ταινίες τον γνωρίσαμε πιο ευτραφή και με λιγοστά μαλλιά, μια εικόνα τελείως διαφορετική από εκείνη που είχε όταν ήταν νέος….

i2.wp.com www.nikosonline.gr wp content uploads 2017 12 Lazou Popi Klearxos %CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE

Ο Βασίλης Αυλωνίτης γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1904 στο Θησείο. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν σε πολύ μικρή ηλικία και έτσι πριν τελειώσει το δημοτικό, βγήκε στο μεροκάματο κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού: έφτιαχνε τσάντες, έραβε πορτοφόλια, κουβαλούσε μπαούλα. Όμως, η μοίρα και η αγάπη του προς το θέαμα τον οδήγησε στο θέατρο «‘Εντεν» όπου δούλευε κάθε βράδυ, ως βοηθός σκηνικών, χωρίς να πληρώνεται. Οι ηθοποιοί τον συμπάθησαν από την πρώτη στιγμή, επειδή τους έκανε να γελάνε και όλοι μαζί πήγαιναν μετά την παράσταση σε παρακείμενο ταβερνάκι για κρασί και φαγητό. Εκεί ξεδίπλωνε κάθε βράδυ το υποκριτικό του ταλέντο κάνοντας γκριμάτσες και λέγοντας αστεία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, VASILIS AVLONITIS, ACTOR, COMEDY, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, nikosonline.gr

Στο θέατρο  πρωτοεμφανίστηκε το 1924 στην οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου Το κορίτσι της γειτονιάς. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους σε οπερέτες και κωμωδίες, μέχρι το 1928 οπότε και στράφηκε προς την επιθεώρηση επικεφαλής δικού του θιάσου. Υπήρξε για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος των επιθεωρησιακών θιάσων του θεάτρου Ακροπόλ  και διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του (1956-61).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, VASILIS AVLONITIS, ACTOR, COMEDY, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, nikosonline.gr

Η καριέρα του στο θέατρο ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Ένα βράδυ, ο θεατρώνης Σκούρας για πλάκα, τον έσπρωξε στη σκηνή. Εκείνος τα έχασε, αλλά άρχισε να κουνά τα χέρια και τα πόδια του και να κάνει γκριμάτσες – το κοινό αμέσως, τον υποδέχτηκε γελώντας μέχρι δακρύων. Κάπως έτσι ξεκίνησε ως κωμικός μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία στο θέατρο και μετέπειτα στον κινηματογράφο, όπου με τις ατάκες του γελάμε ακόμα και σήμερα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, VASILIS AVLONITIS, ACTOR, COMEDY, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, nikosonline.gr

Ο Αυλωνίτης νυμφεύθηκε μία Ελληνίδα, την Πόπη, την οποία εγκατέλειψε όταν ερωτεύθηκε παράφορα μία θαυμάστριά του. Ακούστε τι έγινε…. nikosonline.gr 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue