Vegan συνταγή με φακές | Το «ενεργειακό» πιάτο που πρέπει να βάλετε στην διατροφή σας


13 Φεβ 2021

O Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή για ενεργειακό πιάτο με φακές, παντζάρια και σος ταχίνι.

Συστατικά Για το μπολ

50 γρ. πλιγούρι
100 γρ. νερό, βραστό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φακές
2 παντζάρια

Για τη σος

100 γρ. ταχίνι
50 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ρόκα baby
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
Μόλις απορροφήσει το πλιγούρι το νερό, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φακές.
Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Κρατάμε λίγη σος στην άκρη, για το σερβίρισμα.
Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με τις φακές, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τη σος ταχινιού που κρατήσαμε στην άκρη, φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη διαβάστε εδώ.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue