Skip to main content
likewomangr Vivienne Westwood Christies 798dea48

Vivienne Westwood X Christie’s: Μια δημοπρασία της προσωπικής συλλογής της μεγαλύτερης punk fasion designer της αγγλικής μόδας

Ο εμβληματικός οίκος δημοπρασιών Christies έχει αναλάβει την δημοπράτηση της προσωπικής συλλογής της διάσημης επαναστάτριας designer Vivienne Westwood, η οποία θα λάβει χώρα σε μια ζωντανή δημοπρασία (Μέρος I) στις 25 Ιουνίου, ενώ μια ηλεκτρονική (Μέρος II) θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου.

Η δημοπρασία θα συγκεντρώσει κεφάλαια για τους σκοπούς που υποστήριξε η σχεδιάστρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των The Vivienne Foundation, International Amnesty, Médecins Sans Frontières και Greenpeace.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 7

Η Vivienne Westwood, που συχνά χαιρετίζεται ως η γιαγιά της punk μόδας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στη βιομηχανία της μόδας. Από τις πρώτες μέρες της στην punk σκηνή της δεκαετίας του 1970 έως τις μεταγενέστερες συλλογές υψηλής ραπτικής της, τα σχέδια της Westwood χαρακτηρίζονταν πάντα από την τόλμη, την καινοτομία και τον πολιτικό ακτιβισμό τους. Οι δημιουργίες της αμφισβητούν τους συμβατικούς κανόνες, συνδυάζοντας ιστορικές αναφορές με σύγχρονα ζητήματα για να παράγουν ρούχα που προκαλούν σκέψη και παραμένουν οπτικά εντυπωσιακά.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 6

Η έκθεση Private Collection” στον οίκο Christies προσφέρει ένα επιμελημένο ταξίδι στη λαμπρή καριέρα της Westwood. Η συλλογή, σχολαστικά επιμελημένη, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της, καθένα από τα οποία λέει μια ιστορία εξέγερσης, καλλιτεχνίας και πολιτιστικού σχολιασμού. Ένας θησαυρός των επαναστατικών σχεδίων της Westwood, παρέχει μια οικεία ματιά στη δημιουργική ιδιοφυΐα που αναμόρφωσε το τοπίο της μόδας.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 5

Το έργο της Vivienne Westwood ξεπερνά τον κόσμο της μόδας, χρησιμεύοντας συχνά ως όχημα κοινωνικού και πολιτικού σχολιασμού. Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στον ακτιβισμό της, με κομμάτια από συλλογές που αφορούσαν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα πολιτικά δικαιώματα και ο καταναλωτισμός. Η εμβληματική συλλογή «Climate Revolution» της Westwood, για παράδειγμα, παρουσιάζεται με ρούχα που συνδυάζουν εντυπωσιακά γραφικά με ισχυρά μηνύματα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ο οίκος  Christie’s δεν πτοείται από αυτήν την πτυχή της κληρονομιάς της και  αναδεικνύει αντικείμενα που δείχνουν ακόμη και την υποστήριξή της στον Τζούλιαν Ασάνζ. Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν πώς η Westwood χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να οδηγήσει στην κοινωνική και πολιτική αλλαγή.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 4

Ο οίκος Christie’s έχει ξεπεράσει την παραδοσιακή μορφή έκθεσης για να δημιουργήσει μια καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες. Ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει το εκλεκτικό στυλ της Westwood, με κάθε χώρο να προσφέρει μια διαφορετική θεματική εμπειρία. Τα ενδύματα συνοδεύονται από εγκαταστάσεις πολυμέσων, όπως βίντεο από τις εκπομπές της Westwood στις πασαρέλες, συνεντεύξεις και παρασκηνιακές ματιές στη δημιουργική της διαδικασία.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 3

Η Vivienne Westwood, «Personal Collection» που περιλαμβάνει την προσωπική γκαρνταρόμπα της αείμνηστης σχεδιάστριας μόδας, περιλαμβάνει και μερικές από τις πιο σημαντικές, εμβληματικές εμφανίσεις που δημιούργησε και φόρεσε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες της ζωής της. Η γκαρνταρόμπα της, η οποία περιέχει μόνο ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα από τον ομώνυμο οίκο μόδας της Dame Vivienne Westwood, αναγνωρίζεται ως ιστορικά και πολιτιστικά σημαντική.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 2

Όλα τα κομμάτια από την προσωπική συλλογή της designer  διατίθενται σε δημοπρασία, κάτι που αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για συλλέκτες και λάτρεις της μόδας να αποκτήσουν εμβληματικά ρούχα και αξεσουάρ από τις δημιουργίες της Westwood. Κάθε αντικείμενο έρχεται με μια προέλευση που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία και τη σημασία του, καθιστώντας αυτή τη δημοπρασία μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία της μόδας.

likewomangr Vivienne Westwood Christies 1

Η  “Vivienne Westwood: The Private Collection” στον οίκο Christie’s είναι κάτι περισσότερο από μια απλή έκθεση. Είναι μια γιορτή μιας επαναστάτριας της μόδας που συνεχώς υπερέβαινε τα όρια του στυλ και των κοινωνικών κανόνων. Μέσα από την ατρόμητη δημιουργικότητά της και την ακλόνητη δέσμευσή της στον ακτιβισμό, η Westwood έχει εμπνεύσει γενιές σχεδιαστών και λάτρεις της μόδας. Αυτή η έκθεση όχι μόνο τιμά την κληρονομιά της, αλλά και εδραιώνει την ιδιότητά της ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία της μόδας. Αυτή η έκθεση, που λειτουργεί ως προάγγελος της δημοπρασίας, προσφέρει μια σπάνια και εμπλουτιστική εμπειρία που αποτυπώνει την ουσία της εξαιρετικής καριέρας της Vivienne Westwood, εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές να αγκαλιάσουν τη δημιουργικότητα και το θάρρος της στις δικές τους αναζητήσεις.

photos credits likewoman.gr/Betty Hliadou

89ba3c96 5f02 448c 8a63 34ba8bdd9e0e

2e8136b5 bdcf 4a26 86d3 0ca259bce7bc

40ab5695 d1de 489e bd38 265c3e299c67

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED