Βραβείο για την Ευχή ντοκιμαντέρ “Ο Γυάλινος Δράκος”


18 Μαρ 2017

Γεωργία, 16… Εύχομαι να κάνω ένα ντοκιμαντέρ της εμπειρίας μου με τον καρκίνο!

«Ο Γυάλινος Δράκος» βραβεύεται στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

gewrgia h 645 450

Η ταινία μικρού μήκους «Ο γυάλινος δράκος» σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Ουρούμη, προϊόν της συνεργασίας του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με τοΤμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας κάτω των 50στο 19ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Η καταγραφή της εμπειρίας της έφηβης Γεωργίας, που κέρδισε τον αγώνα με τον καρκίνο άγγιξε τις καρδιές των θεατών, αποκαλύπτοντας την ψυχική δοκιμασία που περνάνε τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας, στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Μετά την καταιγίδα εμφανίζεται το ουράνιο τόξο.

Μετά την πρεμιέρα, η Γεωργία, πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ και της βραδιάς μοιράστηκε μαζί  μας τη χαρά της:  «Η διαδικασία ήταν απλά υπέροχη. Από την αρχή της υλοποίησης της ευχής ενθουσιάστηκα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους, να γίνω δημιουργική, κάτι το οποίο δέχεται κατακρίσεις και κριτικές σε τόσο λεπτά και σοβαρά θέματα όπως είναι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας. Η σημερινή μέρα θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί μπόρεσα να πραγματοποιήσω την ευχή μου, αλλά γιατί μπόρεσα να μεταδώσω αυτά τα μηνύματα στον κόσμο».

Η Διευθύντρια του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, δήλωσε σχετικά:  «Η Γεωργία Κάνει-Μια-Ευχή να δώσει Δύναμη σε άλλα παιδιά που περνάνε μια παρόμοια δοκιμασία. Ονομάζει την κακοήθη ασθένεια “γυάλινο δράκο”, ένα τέρας μεν αλλά εύθραυστο, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ. Το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί το όνειρό της κι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί μέσα από την εκπλήρωση αυτής της συγκινητικής Ευχής έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε Δύναμη και Ελπίδα σε πολλά παιδιά ταυτόχρονα».

Τα συναισθήματα από την πλευρά του θεατή, μας μετέφερε μια Εθελόντρια του Οργανισμού: «Η Γεωργία μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο ντοκιμαντέρ Ο Γυάλινος Δράκος,  άγγιξε την σκέψη και την εσωτερική δύναμη που φωνάζει μέσα μου Χαμογέλα να τρομάξεις τους φόβους σου. Είναι φορές που ψάχνουμε τη Δύναμη να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, τις δεύτερες σκέψεις μας και να εκφράσουμε όσα μας πνίγουν και δε μας αφήνουν ν’ ανασάνουμε. Να οπλιστούμε με Θάρρος, Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα και ν’ αφήσουμε τα βήματα να μας οδηγήσουν μπροστά στο νόημα της αγάπης… στο νόημα της ίδιας της Ζωής!» Κωνσταντίνα, Εθελόντρια

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ «Ο Γυάλινος Δράκος» εδώ: https://youtu.be/9c9wBnt10pE

Συντελεστές:

ΣκηνοθεσίαΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΑ ΟΥΡΟYΜΗ Μοντάζ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

Σκηνοθετική επίβλεψηΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διεύθυνση φωτογραφίαςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΙΑΚΗΣΒΑΣΩ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Υποβρύχιες λήψειςΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΣ Σχεδιασμός ήχου/ ΜιξάζΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ Μουσική/ τραγούδιΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΗ ΠΟΛΝΤΙ Colourist ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ

Post production ARTCUT Απόδοση υπότιτλων στα Αγγλικά SUBZTV.CLUB

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την κ. Ανδρουτσοπούλου Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια της καθ` όλη τη διάρκεια διοργάνωσης της Ευχής.

Μια παραγωγή του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με τη συνεργασία του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ευγενική υποστήριξη των:

Holmes Place, Wind

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πάνο Βασιλαρά για την υποστήριξή του.

Χορηγοί σε Είδος:

Sani Resort, Sea World, Octabit S.A., AVIS, Αrtcut, subztv.club, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Διαμαντής Catering, LimousinesGreece V.I.P Service, Σπύρος Καρβούνης, Σιώκης Γιώργος, Τουμπόγλου Δέσποινα, BSB, EpiDirect, tsantakides.gr, Ανθοπωλείο Γκέντζος Κωνσταντίνος, Γιώργος Κοντογιάννης

Σχετικά με το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Τo Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις Ευχές σε περισσότερα από 1.650 σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντάς τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας Ευχής, δημιουργούμε για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύουμε τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!   

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας στη Ελλάδα, επικοινωνήστε μαζί μας:
Μ
akeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βουλιαγμένης, 16675, Γλυφάδα

Τηλ. 210-9637660 & 7, marketing@makeawish.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue