Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2020%252F02%252Fimages easyblog articles 9680 womanitee fabricrepublic2a

Womanitee & Fabric | Οι Γυναίκες Στο Επιχειρείν Υποστηρίζουν Τη Συμβολή Της Μόδας Στην Κυκλική Οικονομία

 Υπάρχει τρόπος να συμβάλει άμεσα και αποτελεσματικά η βιομηχανία της μόδας στην κυκλική οικονομία; Πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να βοηθήσει τον αγώνα για την διάσωση του πλανήτη ανοίγοντας απλά την ντουλάπα του;

Σε μία ζεστή βραδιά στο «σπίτι» του FabricRepublic, με γιορτινή διάθεση και πολλά λαμπερά χαμόγελα, οι γυναίκες επιχειρηματίες του Womanitee ανέπτυξαν επιχειρήματα με δυναμικό λόγο και διαδραστικές παρουσιάσεις, εγκαινιάζοντας μια σειρά κοινών δράσεων με θέμα «Οι γυναίκες στο επιχειρείν υποστηρίζουν τη συμβολή της μόδας στην κυκλική οικονομία»!

Η Σόνια Γερολυμάτου – Λαζαρίδου, γενική διευθύντρια της GEROLYMATOS International εξήγησε «Πώς μπορεί η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Womanitee και το FabricRepublic να συμπράξουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ενώ η Joy Κουμεντάκου, JoyArtivist & FashionMarketer, μίλησε για « Ηθική και Βιώσιμη Μόδα».

Η πρώτη κοινή δράση Womanitee και FabricRepublic ήταν πραγματικά μια ευκαιρία για γιορτή καθώς ξεκίνησε με την κοπή της πίτας για την νέα χρονιά –παρουσία του πατέρα Φιλόθεου Ορφανουδάκη, Διευθυντή Στέγης Κατάκοιτων Γερόντων Ιερέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών- και κορυφώθηκε με ένα πάρτι networking και ανταλλαγής σκέψεων για τις επόμενες κινήσεις της σύμπραξης!

Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια & Πρόεδρος της APSONCSR και Eπικεφαλής του Womanitee, παρουσίασε τους στόχους, το όραμα αλλά και τα νέα project του Womanitee που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ευχαριστώντας το ΙΑΣΙΣ για την στήριξή του.

Ο συντονισμός του event που σηματοδοτεί μια εποχή δημιουργικής συνεργασίας Womaniteee και FabricRepublic, έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Νίκο Μπαλτά.

Η εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του FabricRepublic στη Νέα Φιλαδέλφεια (Βασιλέως Αλεξάνδρου 8), ξεκίνησε με Βιωματικό Εργαστήρι Εξοικείωσης με την αναπηρία από τους LabyrinthofSenses, KINITRO ΑΜΚΕ και χαιρετισμούς από τους Μαρία Σαρρή – Ηλιάκη (Πρόεδρος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ), Νίκο Μπαλτά (Γενικός Διευθυντής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ), Σάββα Χρυσαφίνη (Υπεύθυνος CONNECTYOURCITY), Μαρία Κούτρα (Ψυχολόγος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ).

Ακολούθησαν παρουσιάσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Ελένη Νικολούτσου (Κοινωνική Λειτουργός ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ): Σύντομη Παρουσίαση ΙΑΣΙΣ», Κυριακή Κοροβέση (Υπεύθυνη Διασύνδεσης FabricRepublic): «Παρουσίαση FabricRepublic – Λειτουργία και Αποτελέσματα», Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ProjectmanagerFabricRepublic): «Νέα εποχή του FabricRepublic», Παναγιώτης Βαλαβάνης (Διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο & Ψυχίατρος) «Το FabricRepublic ως μέθοδος εργοθεραπείας. Η συμβολή του στην ψυχική υγεία ασθενών », Σόνια Γερολυμάτου – Λαζαρίδου (Γεν. Διευθύντρια GEROLYMATOSInternational): «Πώς μπορεί η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Womanitee και το FabricRepublic να συμπράξουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη», Joy Κουμεντάκου (JoyArtivist & FashionMarketer): « Ηθική και Βιώσιμη Μόδα».

Λίγα λόγια για το Womanitee

Womanitee ονομάζονται τα πρώτα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα!

Είναι μία πρωτοβουλία της APSONCSR που σε συνεργασία με την AMKEIASIS, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στοχεύουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο επιχειρείν σε όλη την Ελλάδα.

Φέρουν την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της ΚΕΔΕ.

Το Womanitee σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την APSONCSR ως μεθοδολογία Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα προκειμένου να ενσωματωθούν στη στρατηγική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ εστιάζοντας σε SDG 8, SDG 9, SDG 11, SDG 17, SDG 5, SDG4.

Αποστολή τoυ Womanitee: H δημιουργία ΙΣΧΥΡΩΝ γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν, μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της παροχής στοχευμένων εργαλείων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, των επόμενων βημάτων στην επαγγελματική τους πορεία καθώς και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: https://www.womanitee.gr/

Λίγα λόγια για το FabricRepublic

Το FabricRepublic είναι μία πρωτοβουλία της ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ και αποτελεί ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού που συλλέγει, διαθέτει, επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχει συλλέξει περισσότερους από 130 τόνους πλεονάζοντος ρουχισμού και διαθέσει καθαρό ρουχισμό σε περισσότερους από 120.000 συνανθρώπους μας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.fabricrepublic.gr/

Από την διαδικασία έχει ωφεληθεί και το περιβάλλον με 513 τόνους λιγότερους ρύπους CO2 και περισσότερα από 1,5 δισ. λίτρα νερού.

Λίγα λόγια για την Ηθική μόδα

Η ηθική μόδα λαμβάνει υπόψη της, τρεις αξίες: Το κοινωνικό καλό, έναν φιλικότερο πλανήτη και τον αγώνα κατά της κακοποίησης των ζώων.

ΑΞΙΑ 1.

Στο κοινωνικό αγαθό εντάσσουμε το κοινωνικό κεφάλαιο (civiccapital), τους πολυάριθμους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βιομηχανία ενδυμάτων, τους αγρότες που καλλιεργούν το βαμβάκι, τους εργάτες του ενδύματος που ράβουν τα κομμάτια. Το κοινωνικό καλό σημαίνει δίκαιους μισθούς, πιστοποιήσεις θεμιτού εμπορίου και πρόσβαση σε καλές συνθήκες εργασίας.

ΑΞΙΑ 2.

Επίσης η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ρυπογόνων ουσιών στον κόσμο. (Ο αριθμός 1 είναι πετρέλαιο & φυσικό αέριο).

ΑΞΙΑ 3.

Σχετικά με την κακοποίηση τω ζώων: Τα ζώα μπορούν να πληγωθούν με πολλούς τρόπους στη βιομηχανία της μόδας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, παράγουμε πάνω από 300.000 τόνους κατσίκας κατ ‘έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες

Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη 6937080216

anastasia@apson.gr

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED