Skip to main content
lemos lifting 03a2a8ed

Χαλάρωση Λαιμού | Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και πως να το αντιμετωπίσετε άμεσα

Μήπως τον τελευταίο καιρό ο λαιμός είναι κάτι που σας ενοχλεί πολύ επάνω σας; Εμείς οι γυναίκες ειδικά το τελευταίο διάστημα με όλα αυτά που συμβαίνουν και περνάμε, έχουμε την τάση να ψαχνόμαστε και να θέλουμε να διορθώσουμε και να ανανεώσουμε ότι μας ενοχλεί περισσότερο. Ένα από αυτά λοιπόν είναι και ο λαιμός.

Η περιοχή του λαιμού είναι αυτή στην οποία εμφανίζεται συνήθως πρώτα, κάθε αλλαγή που γίνεται στο πρόσωπο και είναι συνέπεια του χρόνου που περνάει ή είναι αποτέλεσμα αυξομείωσης βάρους.

Ο πραγματικά χαλαρός λαιμός με συμμετοχή του δέρματος, του υποδορίου λίπους και των επιφανειακών μυών που τον στηρίζουν (μυώδες πλάτυσμα), αντιμετωπίζεται μόνον χειρουργικά.

Με τομή εμπρός και πίσω από το αυτί στα πλαίσια μιας επέμβασης πλαστικής προσώπου (face lifting) μπορεί να διορθωθεί εξαιρετικά ο λαιμός.

Εάν συνυπάρχει περίσσεια λίπους (διπλοσάγονο) γίνεται ταυτόχρονα και λιποαναρρόφηση στην περιοχή.

Σε πολύ μεγάλες χαλαρώσεις ίσως χρειαστεί να γίνει τομή και κάτω από το πιγούνι για την καλύτερη στήριξη.

Το face lifting δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν. Στόχο έχει να αποκαταστήσει τις ανατομικές δομές προσώπου και λαιμού στην προηγούμενη της χαλάρωσης θέση τους.

Ολη η στήριξη γίνεται στους ισχυρότερους ιστούς που είναι το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα ή SMAS, ενώ το δέρμα τραβιέται διακριτικά πίσω και αν χρειαστεί και μπροστά από το αυτί, έτσι ώστε να μην ασκείται σε αυτό μεγάλη τάση.

Κατ’ αυτό τον τρόπο έχουμε απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα και διάρκεια στον χρόνο.

lucija ros FzQiiLqcRtE unsplash scaled

Η αποθεραπεία γίνεται σταδιακά τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Δεν συνοδεύεται από πόνο, παρουσιάζεται οίδημα (πρήξιμο) και ίσως κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές).

Για τις πιο ήπιες μορφές χαλάρωσης του λαιμού εφαρμόζεται συνδυασμός διαφόρων μη επεμβατικών θεραπειών που στόχο έχουν την βελτίωση της υφής του δέρματος και την βελτίωση της επιδερμικής χαλάρωσης.

Οι θεραπείες αυτές είναι:

-Το needling, το οποίο είναι μηχανικός ερεθισμός με ειδικές βελόνες υπό τοπική αναισθησία. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης κινητοποιώντας το μηχανισμό της επούλωσης του τραύματος.
-Χρήση ειδικών ιατρικών μηχανημάτων με ραδιοσυχνότητες. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 8, ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία με διαρκή προοδευτική βελτίωση για τους επόμενους 6 μήνες.
μεσοθεραπεία στο ιατρείο με ειδικά σκευάσματα βιταμινών και υαλορουνικού οξέως.
-Συνδυασμός ειδικών κρεμών με τη χρήση roller (θεραπεία για το σπίτι)
-Σε κάποιες περιπτώσεις αρχόμενης χαλάρωσης του μυώδους πλατύσματος, με την δημιουργία των κάθετων χορδών στο λαιμό, θέση έχουν και τα σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης (θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, Dysport, κλπ), τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ.

Η εξατομίκευση των θεραπειών για κάθε περιστατικό προσφέρει και τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Εάν το έχετε πάρει απόφαση και είσαστε έτοιμη για την αλλαγή δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον Γεώργιο Παπαγεωργίου για να σας δώσει όλες τις πληροφορίες και τις λύσεις που χρειάζεστε.

Ενημερωθείτε στο 210-9249994 – Ομήρου 51 & Σκουφά Κολωνάκι και διαλέξτε τη θεραπεία που θα σας κάνει να λάμψετε και να αισθάνεστε πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ.

www.papageorgioug.gr

facebook | instagram | youtube

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED