Χριστούγεννα υπό τη μάσκα!

Δίπλα στη φουφού και πάλι όπως πέρυσι αγκαλιά με τα ίδια μελομακάρονα, ίσως λίγο πιο μελωμένα φέτος που έχουμε χρόνο.

Πολύ χρόνο μέχρι του χρόνου, πιο πολύ από ποτέ.

Αν ήταν παράσταση του Tennessee Williams θα περιφέρονταν η μάνα μιλώντας με τη γιαγιά μέσω Skype να λέει «Δεν ακούω» έχοντας την κάμερα πάνω στο αυτί της, την αδερφή να κάνει μανιωδώς πεντάλ στο ποδήλατο που παρήγγειλε online από το άγχος της μην παχύνει από την καραντίνα σε συνδυασμό με τα άκρως μελωμένα μελομακάρονα κάποιας θείας Μελπομένης στο background. Το δέντρο πιο κιτς από ποτέ με έξτρα λαμπιόνια- παραγγελία online επίσης, που ευτυχώς  έφτασε πριν «του χρόνου». Και όλοι έξω ξάφνου με αθλητικά κολαν σαν διαφήμιση  της Intersport. Η αιτία; Το ψηφίο «έξι» που ηχεί σαν «έξω» πια επιτάσσοντας και τον πιο αγύμναστο να βγάλει τα αθλητικά από το πατάρι. Τί να πουν και οι νέοι, ερωτευμένοι, που μένοντας στα σπίτια των δικών τους η μόνη λύση να βρεθούν με το ταίρι είναι το πολυπόθητο 6 ή το 2 που προμηνύει ρομαντικό ραντεβού στο σουπερμάρκετ, πίσω από τα…κρασιά που θα πίναμε κάποια άλλη εποχή στο στέκι. Αλλά όχι οι νέοι είμαστε υποχρεωμένοι πιο πολύ από ποτέ να κάνουμε Χριστούγεννα με το σόι που κάποτε αποφεύγαμε διακαώς. «Άκουσες τα νέα επιτρέπονται μέχρι δυο οικογένειες.

Μάζεψε τα μικρά κι ελάτε» φωνάζει η μάνα από μέσα στη θεία, κοπανώντας αβυσσαλέα τις κατσαρόλες. Τα detoll ήρθαν να στολίσουν σαν μάννα εξ ουρανού οι γαλοπούλες, τα λαμπάκια, τα γλυκά μέχρι σκασμού και τα κλισέ αστεία «Θα δεις κι εσύ το Μόνος στο Σπίτι φέτος ε;». Όταν θα κλείσουν τα φώτα για να μπει ο νέος χρόνος άραγε πόσες καρδιές  θα τρέμουν ταυτόχρονα και ποια θα είναι η ψυχολογία; Να μην τύχουμε το φλουρί γιατί «τί άλλο θα μας βρει» ειδικά όσους το κερδίσαμε το 2020 ή τυχερός ο νέος χρόνος άμα κερδίσουμε το φλουρί;

 

20e99309f10a01cbb13fe37fb07915f1

Το πιο πιθανό είναι στην ταινία επιστημονικής φαντασίας που ζούμε να δούμε και τον Άη Βασίλη να κατεβαίνει από τις καμινάδες μας.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue