Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F07%2Fimages easyblog articles 8072 liontari astrologia

Xρόνια Πολλά Λέοντες. Τα Βασιλικά Γενέθλια Του Καλοκαιριού

Στις 23 Ιουλίου ο Ήλιος εισήλθε στο φωτεινό, αστραφτερό και φιλάρεσκο Λέοντα, βάζοντας μας για ένα ολόκληρο μήνα σε διάθεση δράματος, μεγαλοπρέπειας και αισιοδοξίας.

Mέχρι τις 23 Αυγούστου, που ο Ήλιος θα εισέλθει στο επόμενο ζώδιο, τη Παρθένο, θα γευτούμε στο έπακρο αισιοδοξία, φιλαρέσκεια, μαζί με ανάλαφρα καλοκαιρινά ερωτικά παιχνίδια, τα οποία με απίστευτη ευκολία, σχεδόν μαγικά θα έλεγα, δύνανται να μετατραπούν σε μικρά ή μεγαλύτερα δράματα. Ο οίκος που αντιπροσωπεύει ο Λέων είναι ο πέμπτος και θεωρείται τυχερός, αφού σχετίζεται με κέρδη, παιδιά, έρωτα.

Η δυναμική παρουσία του Άρη, επίσης στο Λέοντα, έχει ακριβώς την επίδραση που πρέπει για σένα : από τη μία θα πυροδοτήσει καταστάσεις, θα σε φέρει σε εγρήγορση, ωθώντας σε να αναζητήσεις το απαραίτητο πάθος στις σχέσεις και την ένταση στη ζωή σου. Από την άλλη, ίσως γίνει αιτία να παραφερθείς, χωρίς να τηρήσεις κάποιους τύπους. Γεγονός ωστόσο είναι, πως σα γνήσιος Λέων, θα φερθείς με τόλμη, με τάσεις ηγετικές και αρκετή βιασύνη, αλλά χωρίς να χάσεις το αίσθημα δικαιοσύνης σου. Ίσως θα πρέπει να προσέξεις τον ανταγωνισμό στα διάφορα επίπεδα της ζωής σου, οιγοκενειακό, επαγγελματικό, ερωτικό.

Τη κατάσταση έρχεται να φουντώσει καλοκαιριάτικα, η τεταμένη όψη μεταξύ του Ήλιου από το ζώδιό σου, με τον Ουρανό απο το Κριό, όπου εκεί θα δεις βεγγαλικά από τα νεύρα σου. Ίσως νιώσεις να ασφυκτιάς με τα γνωστά, κατεστημένα και φθαρμένα, κάνοντας μία μικρή επανάσταση. Ίσως πάλι θεωρήσεις καλύτερο για σένα, να αποστασιοποιηθείς απο όσους και όσα σε τραβάνε απο το μανίκι, πιέζοντάς σε. Αυτά μπορεί να είναι οι υποχρεώσεις απέναντι σε παιδιά και οικογένεια, η καθημερινότητα που τη βρίσκεις μπανάλ, η δουλειά που δε λέει να γίνει πιο ελκυστική για σένα,η γειτονιά σου που σε κάνει να πλήττεις. Από το τέλος του Ιουλίου έως τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μάλλον θα συμπεριφερθείς ως αυτοκράτορας που αναζητεί περιπέτεια και δράση ανάλογες του μεγέθους του, στον πλανήτη Γη.

Παράληλα, όσο οι πλανήτες δρουν, εσύ θα κάνεις αυτό που μπορείς καλύτερα: να περιορίζεσαι έντονα γύρω από τον εαυτό σου, προσπαθώντας να τεκμηριώσεις και να επιβάλλεις τις δικές σου απόψεις, να εντυπωσιάσεις, να κερδίσεις, να αγαπηθείς και να πείσεις για τις προθέσεις σου.

Με την Αφροδίτη να είναι το γερό σου χαρτί και την οποία καλωσορίζει ο Λέων στις 28 Ιουλίου στο δικό του ζώδιο, νιώθεις να φυσά αυτοκρατορική αύρα, να ανταμοίβεσαι για την πίστη σου σε έναν δικό σου άνθρωπο, να μπλέκεσαι σε μάχες υπερασπίζοντας τον άνδρα ή τη γυναίκα της καρδιάς σου και να απολαμβάνεις αυγουστιάτικα φεγγάρια ατελείωτης ρομαντικότητας. Οι απαιτήσεις σου διογκώνονται και αυτές, συναγωνίζοντας τη φιλαρέσκειά σου σε μέγεθος. Ζητάς από τους άλλους να διαβάζουν τις επιθυμίες πριν καν τις ξεστομίσεις, ενώ το απαραίτητο touch πολυτέλειας και χλιδής, σε συνοδεύει παντού, πάντα, σε κάθε συναναστροφή. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν αντέχεις τους χοντροκομμένους, τους αγενείς, τους στεγνούς και τους πολύ προσγειωμένους, τις decadance καταστάσεις και τη μιζέρια.Ναι, η Αφροδίτη απλά φέρνει στο φως αυτό που πραγματικά είσαι. Επίσης, η αλαζονεία που πολλοί μπορεί να σου προσάψουν πως έχεις σε υπέρμετρο βαθμό, είναι απλάο δικός σου τρόπος να δείξεις πως τις αξίες σου δεν τις διαπραγματεύεσαι.

Μέσα στην τόσο έντονη πλανητική κινητικότητα, προστίθεται και η όψη έντασης της Αφροδίτης με τον Ουρανό, δημιουργώντος μία πρόκληση γύρω σου και ανησυχία μέσα σου. Τώρα δε σου φτάνουν οι υποσχέσεις, αλλά εξάπτεσαι ακόμα και στην υπόνοια μίας ερωτικής παρατυπίας, ενός μικρού και ασήμαντου παραστρατήματος. Ίσως πάλι αλλάξεις γνώμη για τη πορεία μίας ερωτικής κατάστασης, αφήνοντας κάποιους ανθρώπους ξεκρέμαστους και μόνους, σαν αποτέλεσμα μιας ασυνεπούς συμπεριφοράς δικής τους. Το σίγουρο, ειδικά αν είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος, είναι πως θα έχεις όρεξη να ζήσεις κάτι καινούργιο, ενθουσιώδες, έστω και περιστασιακό, κάνοντας έτσι ανάπαυλα από μια κουραστική κατάσταση.

Στις 7 Αυγούστου η τυχερή όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Δίας απο τον Τοξότη με τον Ήλιο σου και την Αφροδίτη στο Λέοντα, κάνει το άστρο σου να λάμπει σα διαμάντι. Τουλάχιστονμέσα σου έτσι νιώθεις. Η εύνοια ισχύει απο αρχές Αυγούστου μέχρι περίπου τη μέση του μήνα, αλλά αυτά που μπορεί να φέρει στο δρόμο σου μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι η στιγμή της λάμψης, της αποδοχής, της αναγνώρησης, της επιβεβαίωσης, της πρόκρισης. Της καλής ζαριάς στον έρωτα, τις σχέσεις, στο χρήμα, στο κοινωνικό επίπεδο. Αλλά και με μία υπερβολή σε έξοδα, απαιτήσεις και προσδοκίες. Με λίγα λόγια, είναι η στιγμή που ένας Λέοντας κερδίζει σε μεγαλείο και λάμψη, άσχετα με την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

Στις 15 Αυγούστου, η Πανσέληνος θα φωτίσει αυτή τη φορά όχι μόνο το δικό σου Εγώ, αλλά θα δώσει λάμψη και στους άλλους που είναι για σένα σημαντικοί και περιλαμβάνονται στη ζωή σου. Θα εστιάσεις σε θέματα σχέσεων, αναλογίζοντας κατά πόσο είσαι επαρκής ή όχι στις ζωές των τους. Θα είναι ευχάριστο για σένα να επιβεβαιώσεις πως είσαι απαραίτητος για κάποιον και δυσάρεστο αν γίνει το αντίθετο. Αλλά άσε τις συγκυρίες να στο αποδείξουν.

Το ταξίδι του Ήλιου στο ζώδιό σου φτάνει στο τέλος του στις 23 Αυγούστου, αφήνοντας σε με λαμπερές και θετικές καλοκαιρινές αναμνήσεις, βυθίζοντας σε για λίγο σε μία μαγεία που τόσο έχεις ανάγκη. 

RECENT

RELATED