Χυμός Από Κεράσι Για Να Έχετε Καλύτερο Ύπνο!

Πολλές φορές  αντιμετωπίζουμε προβλήματα στον ύπνο & δυσκολευόμαστε  να κοιμηθούμε τα βράδια. Μήπως λοιπόν  να δοκιμάζαμε κάποιους τρόπους;

Τι  λέτε για το κεράσι;
 
Ένα ποτήρι από χυμό κεράσι το πρωί και ένα το βράδυ μπορεί να μας  βοηθήσει  να κοιμηθούμε καλύτερα τη νύχτα.
 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρήκαν ότι όταν κανείς πίνει δύο φορές την ημέρα χυμό κεράσι επί δύο εβδομάδες, μπορεί να αυξήσει μέχρι και 90 λεπτά το συνολικό χρόνο που κοιμάται τη μέρα.
 
Τα αποτελέσματα της μελέτης τους παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Διατροφής (American Society of Nutrition), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο.
 
Η αϋπνία είναι ένα κοινό πρόβλημα στους ενήλικες και υπολογίζεται ότι επηρεάζει το 23-24% του πληθυσμού από 65 ετών και πάνω.
 
Τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία συχνά στρέφονται στη λήψη υπνωτικών χαπιών και όπως αναφέρει ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Frank L Greenway, τα φάρμακα μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα.
 
«Τα υπνωτικά χάπια μπορεί να είναι μια επιλογή για τους νεότερους, όμως στους ηλικιωμένους τετραπλασιάζουν τον κίνδυνο πτώσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένους γοφούς και μερικές φορές ακόμη και σε πρόωρο θάνατο» είπε μιλώντας στη MailOnline.
Τα κεράσια είναι μια φυσική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου.
 
*Το παραπάνω κείμενο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα  

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue