Skip to main content
likewomangr CLASSIKA TRENDS 57e1c25d

Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο με διαχρονικά κλασικά trends που παραμένουν all time classic!

Αν και βρισκόμαστε στο τέλος του Οκτώβρη, ο μήνας αυτός έχει αποτελέσει ήδη μέχρι στιγμής τον ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη της μόδας για τη σεζόν 2022-2023 και αυτό φαίνεται παντού.

Τόσο στα street style, όσο και στα fashion weeks που πρόσφατα παρακολουθήσαμε, παρατηρείται πληθώρα νέων ιδεών που σταδιακά διαμορφώνονται στις τάσεις της εποχής που διανύουμε και φέρνουν όλο και περισσότερα νέα fashion trends στην επιφάνεια.

Αξίζει πρωτίστως να αναφερθούμε στα κλασικά στοιχεία της εποχής, που δεν πρόκειται να δώσουν τη θέση τους σε καμία νέα τάση και παραμένουν all time classic.

Αντιθέτως εκείνες βρίσκουν τρόπους να προσαρμόζονται σε αυτές. Είναι βέβαιο πως τα trends εναλλάσσονται πιο γρήγορα από ποτέ, καθιστώντας το δύσκολο ακόμη και να τα παρακολουθούμε όλα, πόσο μάλλον να τα ακολουθούμε. Σκοπός δεν είναι η αφομοίωση τους στη γκαρνταρόμπα μας, αλλά η δυνατότητά μας να διακρίνουμε ποια από αυτά φαίνεται πως θα αποκτήσουν κλασική υπόσταση και ποια είναι περισσότερο εφήμερα.

Συγκεντρώνοντας στοιχεία από τα όσα έχουμε δει – και συνεχίζουμε να βλέπουμε – και όσα έχουμε διαβάσε, έχουμε καταλήξει στα εξής:

Κουστούμι

Ένα κοστούμι σε nude ή neutral αποχρώσεις (μαύρο,μπεζ,γκρι,καφέ), αλλά ακόμη και κλασικά μοτίβο (καρό), είναι κάτι που δε θα πρέπει να λείψει από καμία ντουλάπα. Φορώντας το στη μορφή του σετ, ή ακόμη και ξεχωριστά το παντελόνι από το σακάκι που το συνοδεύει, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε άπειρα looks, που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη olivia jade (@oliviajade)

Denim on Denim

Ένα look που από τα 00’s έχει κατακτήσει από τις πασαρέλες μέχρι και το casual streetwear, είναι ο συνδυασμός τζιν μπουφάν με τζιν παντελόνια ή και φούστες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Ψηλές μπότες

Fashion houses όπως η Givenchy «υπέκυψαν» φέτος στη τάση αυτή, σχεδιάζοντας ξεχωριστά σχέδια για το trend αυτό, που απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Ωστόσο, είναι εύκολο να το εντάξεις στη καθημερινότητα σου, δίχως να επενδύσεις σε ένα designer κομμάτι, καθώς πρόκειται για μία τάση που υποστηρίζεται από πολλές εταιρείες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

Leather Jacket

Όλοι έχουμε στη ντουλάπα μας τουλάχιστον ένα, είτε καινούργιο είτε χρόνια αγορασμένο, μας συνοδεύει σε όλες μας τις εξόδους. Η νέα τάση προτάσσει την oversized μορφή του, δίνοντας ένα 90’s feeling, αλλά και την ευκαιρία για περισσότερους συνδυασμούς. Αξίζει λοιπόν να επενδύσεις σε ένα το οποίο θα σου κρατά συντροφιά για πολλά χρόνια, καθώς δε πρόκειται να το αποχωριστείς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hannah Harrell (@hannnahhtaylor)

Όποιες και αν είναι οι τάσεις που προβάλλονται περισσότερο έναντι κάποιων άλλων, μη προσπαθείς να αφομοιωθείς από αυτές αν νιώθεις πως δεν σε εκφράζουν απόλυτα. Ένα από τα γνωρίσματα της μόδας που τη κάνουν έμμεσα μία μορφή επικοινωνίας, είναι πως μιλά για εσένα προτού ανοιξείς το στόμα σου, προτού συστηθείς, απλά μπαίνοντας μέσα σε ένα δωμάτιο. Για αυτό, μην επιτρέπεις να παρερμηνεύεται το ποιος είσαι.

Επέλεξε να εντάξεις στο στυλ σου όσα σε αντιπροσωπεύουν και σου αρέσουν αληθινά, ανεξάρτητα από της «προσταγές» της μόδας.

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED