Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F04%2F166441660 2976118519350633 4465199713683042079 n

«Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου» | Διαδικτυακή παρουσίαση βιβλιου

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Welldone διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου.

Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου» είναι ένα πολυθεματικό και διαδραστικό βιβλίο που στοχεύει να οδηγήσει τους αναγνώστες να δούνε τη ζωή μέσα από τα μάτια όλων των ζώων.

Σε μια πολυτελή έκδοση, γεμάτη χρώματα και φιλοζωικά μηνύματα, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Μαθαίνουν πως τα ανθρώπινα ζώα δεν είναι οι κυρίαρχοι του πλανήτη και πως στόχος όλων όσοι αγαπάμε τα ζώα είναι η οριστική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά. Μαθαίνουν πως τα ζώα είναι εδώ με μας και όχι για μας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η συγγραφέας του Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός- Ζωοθεραπεύτρια, Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ.  & η εικονογράφος του Λιάνα Δενεζάκη, Εικονογράφος, Συγγραφέας, Εκδότρια 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Αθανάσιος Χαρίσης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας κλάδου

Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Εριέττα Καραμπέτσου, Επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων- Σύμβουλος ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου με ειδίκευση στα θέματα αποχωρισμού ως η μοναδική CSAT στην Ελλάδα αλλά και στην αρμονική συμβίωση Παιδιού και Σκύλου

Έλενα Δέδε, Δικηγόρος, Ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dog’s Voice

Εύη Γαλαίου, Παιδαγωγός, Ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου «Ονειροδρόμιο»

Συμμετέχει μουσικά η Χαριτίνη Πανοπούλου, Μουσικός, Τραγουδίστρια, Τραγουδοποιός

Την ιστορία ζωντανεύουν οι νηπιαγωγοί Αλεξάνδρα Ζωή & Παντέρη Εύα

Συντονίζει η Ραδιοφωνική παραγωγός στον Επικοινωνία 94Fm Όλγα Παπακυριακού, Μεταπτυχιακή Παιδιατρική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εκπαιδεύτρια, Συγγραφέας,  Πρέσβειρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube link

Link Live streaming 

Link εκδήλωσης

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας» είναι ένα διπλό βιβλίο με την εξαιρετική εικονογράφηση και καλλιτεχνική επιμέλεια της Λιάνας Δενεζάκη, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια των φωτογραφιών του πρωταγωνιστή, του Πόθου, έκανε η Έλενα Κοβανίδου. Το βιβλίο αυτό που προωθεί πολύ εύστοχα και εκπαιδευτικά τη φιλοζωία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αποτελείται από ένα παραμύθι, την αυτοβιογραφία του Πόθου που πετάχτηκε κουτάβι στα σκουπίδια, μια ιστορία που μέσα από τη θλίψη της ζωής όλων των αδέσποτων πλασμάτων που εγκαταλείφθηκαν, αναδύει παράλληλα με χιούμορ και ελπίδα πως κάθε ανθρώπινο ζώο είναι ικανό να γίνει ο ήρωας της ζωής του αλλά και ο ήρωας όλων των ζώων, η φωνή που εκείνα δεν έχουν. Ο Πόθος, μας καλεί μέσα από πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες να ζωγραφίσουμε για τα ζώα και να γράψουμε για αυτά, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους! Ο Πόθος ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ πολυτάλαντος και αποφασισμένος να μας δείξει τον δρόμο, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μια γερή αλυσίδα αγάπης για κάθε ζώο που βασανίζεται. Μας μαθαίνει να μη γυρίζουμε την πλάτη σε κάθε έγκλημα που συντελείται δίπλα μας.

Μέσα από αυτό το βιβλίο αυτό δίνεται η δυνατότητα να γίνει κανείς συγγραφέας, εικονογράφος, στιχουργός και μουσικός! Γιατί είναι ένα βιβλίο στο οποίο μπορείς να συνεχίσεις τις εικονογραφήσεις της Λιάνας Δενεζάκη αλλά και τα κείμενά της Κατερίνας Παπαποστόλου. Ο Πόθος  σε αυτό το βιβλίο είναι όλοι εμείς και όλες εκείνες οι στιγμές που οφείλουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει. Είναι το κίνητρο για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να αντιληφθούμε πως ακόμη και αν η ζωή μας κάνει μια «κακή» αρχή, ποτέ δεν είναι αργά για να την αλλάξεις ριζικά. Στόχος του να μπείτε στη θέση των μη ανθρώπινων ζώων, να συνειδητοποιήσετε μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες το κακό που έχουμε όλοι μας προκαλέσει σε αυτά και στο περιβάλλον και να αλλάξετε συνήθειες!

Ένα βιβλίο ενισχυτής της φαντασίας, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης που με κεντρικό πυρήνα την ενσυναίσθηση, θίγει με πολύ εύστοχο και κατανοητό τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ, εργάζεται εδώ και 20 χρόνια ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή, ενώ αυτή τη στιγμή κάνει σπουδές Διαχείρισης σχολικής τάξης και Ψυχολογίας. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων από την «Kynagon Dog Trainers Academy» και πλήρες μέλος του ISAP &του ICAN, αλλά και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά workshops για παιδιά βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της που είναι όλοι πιστοποιημένοι και εγκεκριμένοι από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της χώρας, ενώ η Διώνη, ο ένας από τους σκύλους της είναι πιστοποιημένος σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης για παιδιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχή ελειμματικής προσοχής αλλά και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Μια από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020, αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, ενώ πριν λίγα χρόνια και μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, μετά τη διάσωση και της Διώνης, του σκύλου που βρήκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ που αριθμεί σήμερα 28 ομάδες πανελλαδικά και 100 εθελοντές που μεταδίδουν το όραμά της, ενώ έχει βραβευτεί τρεις φορές για το εθελοντικό της έργο. Στόχος της ΑΜΚΕ να ενημερώνει φιλοζωικά και περιβαλλοντικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα μέσω εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και μέσω προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές, έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πανελλαδικά περισσότερους από 350.000 μαθητές σε περισσότερα από 550 σχολεία. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτρια για χρόνια, ενώ είναι επιστημονική συνεργάτης του www.newschool.gr και του www.projectparenting.gr. Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου, είναι το τέταρτό της βιβλίο, ενώ συμμετέχει με κείμενά της σε συλλογικά έργα και έχει αναλάβει επιμέλειες βιβλίων αγαπημένων φίλων της. Ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της, όλους κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια, αλλά και ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματός της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα που τα φροντίζει καθημερινά η ίδια στον δρόμο είτε πανελλαδικά μέσω των εσόδων από τα βιβλία της τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED