Skip to main content
images easyblog articles 7281 oi taseis sto interior design 2019 a9061788

10 Τάσεις Στο Interior Design Για Το 2019

Με την νέα χρονιά ήρθαν και οι νέες τάσεις στο interior design.

Τι είναι μοντέρνο τελικά και πόσο θέλουμε να ακολουθούμε τις τάσεις στην διακόσμηση;

Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στον χώρο μας on a budget ώστε να ακολουθούμε τις τάσεις;

Πρώτα απ’ όλα να σας πούμε για τα trends στο Interior design φέτος.

Τα βελούδα είναι must, βελούδινοι καναπέδες, βελούδινα μαξιλάρια και υφάσματα σε καθίσματα τραπεζαρίας. Στα σκούρα χρώματα των πετραδιών όπως το σμαραγδί, το royal blue και το δαμασκηνί, το βελούδο αναδεικνύει την μεγαλειότητά του μετατρέποντας ένα απλό έπιπλο σε θαυμάσιο piece of art στο σαλόνι μας. Ακόμα και αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε ταπετσαρία στους καναπέδες μας αρκεί να αλλάξουμε τα μαξιλάρια και να τα κάνουμε βελούδινα και φυσικά μεγαλύτερα.

Πολύ μεγάλη τάση φέτος είναι το χρυσό και το ροζ χρυσό σε μεταλλικές λεπτομέρειες στα έπιπλα και στα χρηστικά αντικείμενα. Αυτή είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει , έπιπλα με απλές γραμμές μετατρέπονται σε design chic furniture και αποπνέουν μια minimal art deco πολυτέλεια. Ιδανικός συνδυασμός είναι με έντονο χρώμα στον τοίχο ή στο ύφασμα. Ίσως να είναι μια αλλαγή που να κοστίζει αρκετά για να αγοράσουμε νέα έπιπλα αλλά πάντα μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια έπιπλά μας που έχουν μεταλλικό σκελετό και να τα δώσουμε να μας τα βάψουν χρυσό, άλλωστε η vitex έχει μια νέα βεντάλια με μεταλλικά χρώματα που βάφονται με πινέλο ή σπρέι.  

Τα έπιπλα midcentury είναι πολύ δυνατή τάση από πέρυσι και σίγουρα όλοι μας έχουμε κάτι που έχουμε κληρονομήσει από μια γιαγιά ή μια θεία. Με μερικά μικρά βήματα στην αλλαγή ταπετσαρίας και περιποίηση στο ξύλο τους μπορούμε να τους ξαναδώσουμε πνοή και φρεσκάδα και φυσικά να τα βάλουμε στον χώρο μας και να νιώθουμε περήφανοι! Φυσικά αν δεν είχαμε την τύχη να έχουμε κληρονομήσει κάτι τόσο όμορφο, στην αγορά φέτος θα βρούμε πολλά κομμάτια που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αυθεντικά. Συνδυάζονται εξαιρετικά με minimal διακόσμηση και καλό είναι να έχουμε ένα δυο κομμάτια το πολύ και να μην γεμίσουμε τον χώρο μας με τοίδιο στυλ γιατί θα είναι μονότονο.  

Μια άλλη τάση για φέτος είναι το λευκό χρώμα. Συνδυασμός από 90% λευκό και 10% άλλα χρώματα είναι η πρότασή μας για φέτος . Το λευκό αναζωογονεί, αποπνέει φρεσκάδα και προκαλεί την θετική ενέργεια στον χώρο μας. Προτείνω το λευκό με γκρι ανοιχτό, ταμπά, χρυσό και πράσινο! Υπέροχο! Συνδυάζεται με παλ χρώματα που είναι trend φέτος και με μαύρο για πιο ακραίο design. .

 Το μαύρο με το γκρι είναι μια τάση για φέτος που δεν εκφράζει πολλούς όμως είναι ένας συνδυασμός με έντονη προσωπικότητα. Για όποιον αγαπάει το μαύρο είναι μια πρόκληση.Είναι μοντέρνο, ακραίο, τολμηρό και ντιζαϊνάτο.

GO GREEN

Η τάση του 2019 είναι τα BIOPHILIC INTERIORSή αλλιώς ΒΙΟΦΥΛΛΙΚΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ. Βάλτε λοιπόν την φύση στο σπίτι!! Το πράσινο ξαναμπαίνει στα σαλόνια και στα υπνοδωμάτια και οι επιλογές είναι πολλές, δείτε το άρθρο μου ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ INTERIOR DESIGN  για περισσότερες ιδέες. Μια εκπληκτική ιδέα για όσους έχουν τον ανάλογο χώρο είναι οι κήποι εσωτερικών χώρων και μια πρόκληση στο Interior design για φέτος!

Άλλο trend για φέτος είναι οι επιφάνειες από εμφανές μπετόν. Είναι αρκετός καιρός τώρα που αρχιτέκτονες και interior designers ανά τον κόσμο έχουν υιοθετήσει αυτήν την εφαρμογήκαι εξακολουθεί να είναι δυνατή τάση ακόμα και σήμερα σε δάπεδα, τοίχους, οροφές εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, στην κουζίνα και στο μπάνιο. Δεν χρειάζεται να ξύσει κάποιος τον τοίχο για να βρει μπετόν και να το αναδείξει γιατί υπάρχουν τεχνικές απομίμησής του με την γνωστή τσιμεντοκονία που μπορεί να εφαρμοστεί στην ήδη υπάρχουσα επιφάνεια. Επίσης κυκλοφορούν και ταπετσαρίες με την υφή του εμφανούς μπετόν για όσους θέλουν να το τολμήσουνσε έναν τοίχο ή πάνω από το τζάκι. Ταιριάζει πολύ με το ξύλο, με το λευκό και το μαύρο γιατί το αφήνουν να εκφραστεί φυσικά σαν υλικό, στην ανεπιτήδευτη μορφή και υφή του.

Το μωσαϊκό ήρθε πάλι δυναμικά στην μόδα κι αυτήν την φορά για να μείνει πολλά χρόνια. Εταιρείες παγκοσμίως έχουν αναπτύξει τεχνολογία εφαρμογής και χρήσης του μωσαϊκού στην αρχιτεκτονική και στο Interior design με ρητινούχα τσιμεντοειδή κονιάματα. Οι εφαρμογές του δεν περιορίζονται στο δάπεδο καθώς θα το δούμε και σε τοίχους και πάγκο κουζίνας όπως και μπάνιων. Οι ψηφίδες είναι συνήθως από συνδυασμό χρωμάτων μάρμαρου αλλά και γυαλιού και τα χρώματα πάρα πολλά. Μπορούμε να το βρούμε και σε χρηστικά αντικείμενα. Για όσους δεν θέλουν να κάνουν μια τέτοια επένδυση στο εμπόριο κυκλοφορεί το μωσαϊκό και σε ταπετσαρία κυρίως για επένδυση τοίχων αλλά και σε βινυλικά δάπεδα.

Τα τρισδιάστατα διαχωριστικά χώρων έχουν επανέλθει δυναμικά έπειτα από μια ισχυρή παρουσία στο interior design την δεκαετία του 1930 και στη συνεχεία ξανά τις δεκαετίεςτου 1950 έως 1970. Έχουν τις ρίζες τους στην ανατολή και την βόρεια Αφρική όπου βρίσκουμε τοίχους διάτρητους για να αερίζονται οι χώροι και να διαχέεται η δροσιά. Δημιουργούν μια αέρινη διαχωριστική γραμμή σε ενιαίους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς και μπορούν να είναι σταθερά ή κινητά διαχωριστικά. Διευκολύνουν την διακίνηση του αέρα και του φωτός σε χώρους που δεν θέλουμε να εγκλωβίσουμε με σταθερά συμπαγή στοιχεία όπως ένας τοίχος από γυψοσανίδα ή τούβλο. Θα τα δούμε σε σαλόνια, κουζίνες, στον κήπο, σε οροφές, στον κήπο ακόμα και σε υπνοδωμάτια. Η τεχνολογία υλικών έχει εξελιχθεί και έτσι μπορούμε να έχουμε διαχωριστικά από ξύλο και αλουμίνιο κομμένο στο Laser, όπως επίσης κι από κεραμικό τρισδιάστατο τουβλάκι. Στην αγορά δεν μπορούμε να τα βρούμε εύκολα έτοιμα καθώς παράγονται κατόπιν μέτρησης του χώρου και παραγγελίας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ποτέ δεν μπορεί να είναι το ίδιο καθότι υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια διαφορετικά να χαραχτούν στο υλικό. Εμείς στην abart interior design τα αγαπάμε πολύ και τα προτείνουμε σε όποιον θέλει να τα εντάξει στον χώρο του.

Τέλος αφήσαμε ένα αρκετά αρχιτεκτονικό στοιχείο που ίσως να αφορά όσους χτίζουν τώρα ή σκοπεύουν να ανακαινίσουν τα αλουμίνια παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Το μαύρο χρώμα στα αλουμίνια είναι πολύ δυνατό trend τα τελευταία χρόνια καθώς το λευκό “παραφορέθηκε” και κούρασε αρκετά τους αρχιτέκτονες και τους interior designers. Το συναντάμε όλο και περισσότερα στα νέα κτίσματα σε γκρι ανθρακί, μαύρο και μολυβί.

Mείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο μας, μπείτε ΕΔΩ και στείλτε μας με mail χαρακτηριστικές φωτογραφίες του χώρου που θέλετε να αλλάξετε με ένα κείμενο που να περιγράφει την επιθυμία σας και θα σας απαντήσουμε με λύσεις και ιδέες εντός 5 ημερών.

ARE YOU READY TO PICK YOUR PLAN?

Γιατί στην διακόσμηση όλοι έχουμε δικαίωμα στην πολυτέλεια!

Ακολουθείστε μας και στα social: 

RECENT

RELATED