2 Λόγοι Που Το Χαρούπι Θα Γίνει Ο Πολύτιμος Θησαυρός Στη Διατροφή Σου

Χαρούπι. Ένα τρόφιμο  πλούσιο σε υδατάνθρακες και χαμηλό σε λίπος, το οποίο περιέχει θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν ως ένα από τα μεγαλύτερα superfoods.

Το χαρούπι ή αλλιώς ξυλοκέρατο, στα αρχαία κεράτιον, είναι ο καρπός της χαρουπιάς – Ceratonia siliqua, που είναι ένα αειθαλές, αυτοφυές δέντρο που ευδοκιμεί στις μεσογειακές χώρες, και ειδικά στην Κύπρο.

Το χαρούπι είναι απίστευτα θρεπτικό, ενώ δεδομένου ότι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης και μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως ιδανικό τρόφιμο επιβίωσης. Επίσης, το χαρούπι, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού περιέχει ασβέστιο,μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, D.

Επειδή είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα ινών, βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου μας, και καταπραΰνει το στομάχι. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες και έχει αντικαρκινική δράση. Παράλληλα, το χαρούπι, χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της δυσεντερίας, ενώ βοηθά στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για πάρα πολλά σιρόπια και φαρμακευτικά σκευάσματα.

 Κάνεις δίαιτα; Το χαρούπι είναι και εδώ ο νέος σου σύμμαχος, μιας και περιέχει ελάχιστα λιπαρά. 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue