Skip to main content
images easyblog articles 6467 o hxos tou fovou krav maga 9978da3a

“Ο Ήχος του Φόβου”

Η χαρακτηριστική φράση “Βλέπουμε αυτό που πιστεύουμε”, παίζει τον κεντρικό ρόλο για την εικόνα που έχουμε απέναντι σ’αυτον κόσμο και στην καθημερινότητα μας. Οπως και η ακοή επίσης παίζει έναν κρίσιμο ρόλο για την κατανόηση του περιβάλλοντός μας και πως αντιδρούμε σε αυτό.

Η ακοή είναι ό,τι πιο σημαντικό κρύβεται πίσω από την όραση μας. Μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε αυτό που τα μάτια δεν μπορούν να δουν. Εχει την ικανότητα να στοιχιώνει, να σοκάρει και να τρομάζει. Οι ήχοι που ακούμε, χωρίς να μπορούμε να τους εντοπίσουμε, ενεργοποιούν τη φαντασία μας και αυτή με τη σειρά της εξαρτάται από τα βιώματα και τους φόβους μας.

Η ηχητική επίδραση, από ψυχολογική άποψη, διαμορφώνεται από αισθητικές ιδίοτητες. Η ένταση, η διάρκεια και το πραγματικό περιεχόμενο ενός ήχου είναι οι παράγοντες που μας επηρεάζουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε συνδέσει το φόβο με κάποιους συγκεκριμένους ήχους, όπως για παράδειγμα το τρίξιμο της πόρτας, κλειδιά στην εξώπορτα, βήματα σε ένα σκοτεινό δρομάκι και άλλους ήχους που στο άκουσμά τους μας ξεσηκώνουν…

Ο φόβος συχνά όμως, λειτουργεί και ως σύμμαχος, ώστε να μας προστατεύσει από κινδύνους. Είναι ένας έμφυτος μηχανισμός που ενεργοποιεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μας μαθαίνει να αποφεύγουμε τους κινδύνους, όπως επίσης και να τους αντιμετωπίζουμε. Κατά έναν τρόπο μας βοηθαει να γίνουμε πιο δυνατοί και να εξασφαλίσουμε πιο ασφαλείς μεθόδους επιβίωσης για το περιβάλλον μας.

Σκοπός είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους ήχους χωρίς να εξαρτώμαστε από την όραση και χωρίς αυτό να μας προκαλεί φόβο. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του άγχους, όπως επίσης στο να ξεχωρίζουμε πότε πραγματικά συμβαίνει κάτι παραξενο που θα πρέπει να έχουμε το νου μας και πότε είναι κάτι για το οποίο δε χρειάζεται να δώσουμε βάση, κρατώντας το απλώς στην άκρη του μυαλού μας.

Στόχος μας στο Krav Maga Protonotarios for Women είναι να εκπαιδεύσουμε την αντίληψη του νου και να εμπιστευτούμε περισσότερο την ικανότητα που έχουμε να αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε φτάνει… στα αυτιά μας!!!

Αναστασία Σιδηρά – Instructor
facebook

#αυτοάμυνα #γυναικείο #τμήμα #likewoman #συνέντευξη #ψυχολογία 

Αναστασία Σιδηρά Εκπαιδεύτρια Αυτοάμυνας

Με χαμόγελο χαιρετώ όλες τις γυναίκες του LikeWoman! Είμαι η Αναστασία Σιδηρά και είμαι εκπαιδεύτρια αυτοάμυνας. Ανήκω στο χώρο από το 2008, έχοντας στο βιογραφικό μου σεμινάρια και προσωπική επαφή με γυναίκες που με εμπιστεύτηκαν για την ασφάλεια και την εξέλιξή τους στο πως να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και αγαπημένα τους πρόσωπα. Με χαρά σας περιμένω να διαβάσετε τα άρθρα μου και για κάθε πληροφορία, ερώτηση ή απορία που έχετε είμαι εδώ για να σας την απαντήσω.

RECENT

RELATED