positive in the morning fd27df29

7 εύκολοι τρόποι για να ξυπνάτε το πρωί με θετική διάθεση!

Θυμάστε αυτό το παλιό ρητό που λέει ότι «κάποιος ξύπνησε στραβά;». Εάν λοιπόν είστε ένας από αυτούς που ψάχνουν τρόπους για να μην «ξυπνήσουν στραβά ή αλλιώς…στη λάθος πλευρά του κρεβατιού», τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε το πρωί, σας επηρεάζει για όλο το υπόλοιπο της ημέρας, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά.

Το μότο είναι το εξής: Να σταματήσουμε να πατάμε το κουμπί snooze και να μπούμε σε μια πιο υγιή και παραγωγική πρωινή ρουτίνα. Ο αποχωρισμός του κρεβατιού είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν ξυπνάτε κάθε πρωί κουλουριασμένοι στο άνετο κρεβάτι σας και περιτριγυρισμένοι από μαξιλάρια, μην τολμώντας να σκεφτείτε ότι πρέπει να πάτε στη δουλειά. Ανάμεσα στο να σηκωθείτε, να ετοιμαστείτε, να πιείτε καφέ και να φύγετε για τη δουλειά, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος να αφιερώσετε ώστε να σιγουρευτείτε ότι ξεκινάτε τη ημέρα σας με καλή διάθεση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά γρήγορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν ακόμη σηκωθείτε από το κρεβάτι και που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε με θετική διάθεση:1. Ξυπνήστε με ξυπνητήρι ένα αγαπημένο τραγούδι.

Το ξύπνημα με μουσική διεγείρει τον εγκέφαλό σας και έχει αμέτρητα σωματικά και διανοητικά οφέλη που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλη την ημέρα.

2. Τεντωθείτε.

Αναπνεύστε, τεντωθείτε, κουνηθείτε. Το τέντωμα απελευθερώνει κάθε σωματική και διανοητική ένταση που μπορεί να έχετε αποκτήσει από τη μια μέρα στην άλλη και σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας πιο συγκεντρωμένοι. Οι αργές, δυναμικές κινήσεις αυξάνουν την κυκλοφορία για να ξυπνήσουν τους μύες.

3. Αγνοήστε το κινητό σας τηλέφωνο.

Ξέρω, είναι πολύ δύσκολο να μην μπείτε στον πειρασμό να ελέγξετε τα μηνύματά σας ή τις νέες αναρτήσεις των φίλων σας στο Instagram και στο Facebook. Αλλά για χάρη της ευτυχίας σας, προσπαθήστε να αντισταθείτε.

Όπως έχει αναφέρει στη The Huffington Post ο Julie Morgensten, συγγραφέας του Never Check Email In The Morning,: «Εάν ξεκινάτε την ημέρα σας απαντώντας σε μηνύματα και σε μειλ , δε θα συνέρθετε ποτέ … Αυτά τα αιτήματα, αυτές οι διακοπές και αυτές οι υπενθυμίσεις είναι ατελείωτες … είναι πολύ λίγα αυτά που δεν μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον μια ώρα». Οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να κρατάτε το τηλέφωνό σας έξω από την κρεβατοκάμαρά σας ώστε να διαχωρίζετε την επαγγελματική από την προσωπική σας ζωή.

4. Πείτε «ναι» στο πρωινό σεξ.

Εάν ξυπνάτε δίπλα σε κάποιον που πραγματικά σας αρέσει, είναι αρκετό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας θετικά. Υπάρχουν πραγματικά πολυάριθμα επιστημονικά οφέλη για το πρωινό σεξ. Το πιο σημαντικό είναι ότι σας χαλαρώνει, ενώ παράλληλα τονώνει το σώμα σας για την επερχόμενη μέρα.

5. Προγραμματίστε την ημέρα σας

Προετοιμάζοντας τον εαυτό σας για αυτό που βρίσκεται μπροστά σας θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε το δρόμο σας μέσα στην ημέρα, ένα βήμα κάθε φορά. Σχεδιάστε ένα πλάνο για ότι χρειάζεται να ολοκληρώσετε τις επόμενες 15 περίπου ώρες και σκεφτείτε τουλάχιστον ένα πράγμα που πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά, πριν αποφασίσετε να επιστρέψετε στο κρεβάτι σας. Η απεικόνιση είναι ένας απίστευτα ισχυρός τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας και να είστε πιο παραγωγικοί.

6. Ξυπνήστε και μυρίστε τον καφέ

Μια μελέτη του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ το 2008 έδειξε ότι η αφύπνιση και η κυριολεκτική μεταφορά της μυρωδιάς του καφέ στα στερημένα από τον ύπνο εγκεφαλικά κύτταρα έχουν υγιείς αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από ζημιές που σχετίζονται με το άγχος.

7. Νιώστε ευγνωμοσύνη.

Είναι τόσο γρήγορο και τόσο απλό: κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσετε, σκεφτείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Η εκδήλωση ευγνωμοσύνης έχει μερικά σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της καρδιακής υγείας και ενός δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue