Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F02%2Flikewomangr vivlia agapis

8 βιβλία αφιερωμένα στην αγάπη

author likewoman

14 Φεβ 2024

Η περίφημη ημέρα των ερωτευμένων είναι εδώ και παρ’ όλο που πολλοί θα συμφωνούσαν ότι δεν μας χρειάζεται ένας ξενόφερτος άγιος ή μια ακόμα εμπορευματοποίηση γιορτής, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στο γεγονός ότι όλοι χρειαζόμαστε αραιά και που την υπενθύμιση της αγάπης. Είναι το πιο γλυκό συναίσθημα και μας χρειάζεται για να αντέχουμε πολλές φορές τη μαυρίλα της καθημερινότητας.

Με αυτό το σκεπτικό, η ομάδα του By the Book επέλεξε μια σειρά βιβλίων αφιερωμένων στην αγάπη. Διάσημοι συγγραφείς αλλά και ποιητές καταθέτουν τις σκέψεις και δημιουργούν υπέροχα βιβλία για το συναίσθημα που ομορφαίνει τη ζωή μας. Όποιο κι αν επιλέξετε, εμείς σας το αφιερώνουμε με αγάπη!

1.ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Ο Χαλίλ Γκιμπράν με τον Προφήτη , το αθάνατο αριστούργημά του, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν με νόημα και σκοπό. Οι στίχοι και οι ρήσεις του καλύπτουν όλες σχεδόν τις ανθρώπινες σχέσεις, τα συναισθήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τους αγαπημένους μας, τους ξένους, τους εχθρούς μας. Σ’ αυτό το μικρό βιβλίο συγκεντρώθηκαν ενενήντα από τις ρήσεις του που καλύπτουν το θεμελιώδες συναίσθημα της αγάπης σε όλες του τις εκφάνσεις – από τον πόθο ως τη φιλία και την εξιδανικευμένη αγάπη. Ένα βιβλίο για να διαβαστεί από όσους αγαπούν, να προσφερθεί σε όσους αγαπιούνται. Μια ανεξάντλητη πηγή σοφίας, έμπνευσης και φώτισης. Ποιον αγαπάμε; Στάθηκα μπροστά σου, κρυστάλλινος καθρέφτης, με κοίταξες και την εικόνα σου αντίκρισες. Ύστερα είπες «σ’ αγαπώ». Μα τον εαυτό σου ήταν που αγάπησες σ’ εμένα. Η αγάπη δεν είναι παρά το πέπλο στους εραστές ανάμεσα.

vivlio

2.ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Κανείς δε μας βάζει κάτω να μας μάθει πώς να αγαπάμε. Έτσι, συχνά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας με μόνο οδηγό τα πρότυπα για την αγάπη που έχουν διαμορφωθεί από την ποπ κουλτούρα και τις ρομαντικές ταινίες. Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι σήμερα. Γιατί ο Τζέι Σέτι, στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζει την αγάπη πέρα από τα κλισέ, και μας προσφέρει συγκεκριμένα και πρακτικά βήματα για να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ουσιαστικά. Μοιράζεται μαζί μας μυστικά για το πώς να κερδίζουμε ή να χάνουμε μαζί, για το πώς ορίζεται η αγάπη και το γιατί ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος. Εμπνευσμένος από τις Βέδες, τις ιερές γραφές του Ινδουισμού, αλλά και από τη σύγχρονη επιστήμη, αναλύει όλο τον κύκλο μιας σχέσης, από τα πρώτα ραντεβού μέχρι τη συμβίωση, και από τον χωρισμό μέχρι το νέο ξεκίνημα. Ακολουθώντας τον και εφαρμόζοντας τους 8 κανόνες της αγάπης που μας προτείνει, θα μάθουμε πώς να μην ερωτευόμαστε ψεύτικες υποσχέσεις και ανεπαρκείς συντρόφους· πώς να αγαπήσουμε καλύτερα, απ’ ό,τι θεωρούσαμε ποτέ εφικτό, τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

8kanones

3.ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑΤΙ Σ’ ΑΓΑΠΗΣΑ

Το φως δύο ματιών που κουβαλάνε πόνο, το κρασί που ενώνει δύο ανθρώπους με διαφορετικές διαδρομές, το μεθύσι που προκαλεί η συνάντησή τους είναι τα χρώματα που ζωγραφίζουν μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, αβεβαιότητα και μεγάλες αλήθειες… Ο Πέτρος είναι ένας γοητευτικός άντρας που διεκδικεί και δεν έχει μάθει να χάνει. Η Δανάη είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της. Μία τυχαία συνάντηση, θα τους φέρει κοντά. Όταν, όμως, προσλαμβάνεται στην εταιρεία του, ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους σαρώνει την ύπαρξή τους, ανατρέπει σταθερές και δεδομένα, αναστατώνοντας τις ζωές όλων όσοι τους περιβάλλουν. Κι ενώ η καρδιά φαίνεται να νικάει τα πρέπει, κάποιοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη… Ένας άντρας που τα έχει όλα. Μία γυναίκα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Ένας έρωτας που δοκιμάζει τα όριά τους. Μία ιστορία για δύο ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν ανοικτά τα μάτια της ψυχής, ώστε να ζήσουν όσα η ζωή τούς χρωστούσε.

monacha

4.ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ

«Με λένε Μελίνα και είμαι υπερ-ενσυναισθητική. Διαβάζω τους άλλους σαν «ανοιχτό βιβλίο». Κανείς δεν μπορεί να μου κρυφτεί ή να με ξεγελάσει. Γι’ αυτό και μου ανατέθηκε η εξιχνίαση δύο φόνων που πρόκειται να παραγραφούν σε δεκαεφτά ημέρες. Κανονικά θα ήταν εύκολο. Δυστυχώς, όμως, ο βασικός μου ύποπτος είναι εντελώς απρόσβλητος από τις ιδιαίτερες ικανότητές μου. Και επιπλέον… είμαι βαθιά, παράφορα και αναπόδραστα ερωτευμένη μαζί του». Η Μελίνα δείχνει αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Με όπλο τη συναισθηματική της τηλεπάθεια αναλαμβάνει όχι μόνο να εξιχνιάσει ένα παλιό έγκλημα αλλά και να ξαναφέρει την ευτυχία σε μια οικογένεια που την έχει στερηθεί. Ακατανίκητοι σύμμαχοί της σε αυτό το εγχείρημα, ένας χαρισματικός εφτάχρονος, το αστείρευτο κέφι της και ο Σάκης Ρουβάς…

daskala

5.ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Όταν ο τόσο οικείος μας Ισπανός ποιητής Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα παρουσίασε στη φιλοσοφική σχολή στη Μαδρίτη τον Χιλιανό ομότεχνό του Πάμπλο Νερούδα, μίλησε για “έναν αυθεντικό ποιητή, από εκείνους που έχουν καλλιεργήσει τις αισθήσεις τους σ’ έναν κόσμο που δεν είναι ο δικός μας και που ελάχιστοι τον αντιλαμβάνονται. Έναν ποιητή πιο κοντά στο θάνατο παρά στη φιλοσοφία· πιο κοντά στον πόνο παρά στη διανόηση· πιο κοντά στο αίμα παρά στο μελάνι. Παραμένει απέναντι στον κόσμο γεμάτος ειλικρινή έκπληξη και του λείπουν τα δύο εκείνα στοιχεία με τα οποία έχουν ζήσει τόσοι και τόσοι ψευδοποιητές: το μίσος και η ειρωνεία. Όταν πάει να γίνει τιμωρός και σηκώνει το σπαθί, βρίσκεται ξαφνικά μ’ ένα πληγωμένο περιστέρι ανάμεσα στα δάχτυλά του”. Ως το 1935, που εικάζεται ότι ειπώθηκαν αυτά τα λόγια, είχαν γραφεί μόνο τρία από τα δεκαεννέα ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή. Τόσα χρόνια μετά, δε θα μπορούσαμε να βρούμε πιο καίριο σχολιασμό και για τα υπόλοιπα δεκαέξι, όπως και για το συνολικό έργο του Νερούδα. Να προσθέσουμε την παραληρηματική ρίζα του έρωτα, που βλαστάνει στο σύμπαν γύρω μας και εντός μας με συμμαχία της σιωπής; Μα, αν τα ποιήματα ήταν φωνές, αυτά εδώ θα είχαν τη χροιά του πάθους, της τρυφερότητας και μιας ειλικρίνειας που ξεγυμνώνει.

erotika

6.ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

Ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν το κατάλαβα αμέσως. Δεν έδωσα σημασία στην τεράστια φόρα που είχα πάρει για να την εντυπωσιάσω και να την κατακτήσω. Νόμιζα ότι απλώς παίζω. Και δεν είχα άδικο από μια πλευρά. Ο έρωτας είναι το υπέρτατο παιχνίδι, και όσοι τζογάρουν σ’ αυτόν είναι υποχρεωτικά παιχνιδιάρηδες, το πιστεύω. Αν και το βασικό χαρακτηριστικό των ερωτευμένων είναι ότι γίνονται ανισόρροποι, δηλαδή τους στρίβει, τρελαίνονται κυριολεκτικά. Μόνο ο θάνατος θα μας χωρίσει • Ο ορισμός της απιστίας • Κληρονομικότητα • Δεύτερη ζωή δεν έχει • Υπερδιέγερση • Μοναχικός λύκος • Ο Καλλίφωνος Καναρίνης • Μητριά • Μία είναι η πληγή • Το πάνω χέρι • Για πάντα • Έρωτες, έρωτες, έρωτες Δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες.

erotes

7.ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα πετάει πιο ψηλά κι από τα σύννεφα. Η Ευχή παλεύει µε το πένθος έπειτα από την απώλεια του Βύρωνα, του συντρόφου της, σε αεροπορικό δυστύχηµα. Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, θα επιστρέψει στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στο όνειρό της. Οι συνθήκες όµως θα την οδηγήσουν σε µια νέα, αναπάντεχη γνωριµία. Ο Στέφανος είναι ένας αµετανόητος εργένης, που δεν συµβιβάζεται στα στενά στεγανά µιας σχέσης. Εσωστρεφής, µυστηριώδης, θα κινήσει από την αρχή το ενδιαφέρον της Ευχής, τη στιγµή που νόµιζε ότι ο κόσµος της έχει καταρρεύσει προ πολλού. Με τη σχέση τους να εξελίσσεται, τα εµπόδια µοιάζουν απανωτά, αφού αποκαλύψεις και απροσδόκητα γεγονότα θα τους αλλάξουν τις ζωές µια για πάντα. Μήπως τελικά όλα αυτά που τους ενώνουν είναι ικανά να ρίξουν την αυλαία στη σχέση τους; Ένα συνταρακτικό αισθηµατικό µυθιστόρηµα, µία υπέροχη ιστορία αγάπης και πίστης που µπορεί να σε οδηγήσει… πιο ψηλά κι από τους ουρανούς!

psila

8.A THOUSAND BOY KISSES

“DISCOVER THE UNFORGETTABLE TIKTOK SENSATION THAT HAS CAPTURED MILLIONS OF HEARTS ‘This book is breathtakingly, heartbreakingly beautiful. You will cry ugly tears’ 5***** READER REVIEW ‘So moving that it left me sobbing but at the same time filled my heart. Beautiful, tragic, heartbreakingly wonderful’ 5***** READER REVIEW ‘It is without a doubt the biggest ugly cry I have ever had from a book’ 5***** READER REVIEW ________ Two hearts. One love story. An ending you will never forget . . . Rune Kristiansen and Poppy Litchfield met as children and swore to be friends forever. As teenagers, their friendship grew into a love that promised to last a lifetime. But their worlds were shattered when Rune was sent home to his native Norway. Two years later, Rune is back, and Poppy is ready for their happy ever after to begin. But the boy who returns is not the Rune she remembers. What happened to turn her sweet, thoughtful Rune into this brooding stranger? And will the secret Poppy is carrying bring them closer together or separate them forever? Discover the story that will break your heart and make you believe true love really does last for eternity . . . ________ ‘I have read books that have had me ugly crying in the past but I honestly don’t think I’ve read a book before this one where tears flowed in every single chapter’ 5***** READER REVIEW ‘The most heartbreaking, soul-shattering yet beautiful book I have ever read . . . I sobbed. I mean ugly crying’ 5***** READER REVIEW ‘One of the most beautiful and most heartbreaking books I have ever read’ 5***** READER REVIEW ‘Rune couldn’t have been more perfect, nor Poppy more perfect for him’ 5***** READER REVIEW”

kisses

Εδώ θα βρείτε όλα τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν

RECENT

RELATED