9 λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Όπως και το ψήσιμο μια τούρτας ή η οδήγηση ενός ποδηλάτου, έτσι και το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι κάτι που θα πρέπει να είναι εύκολο. Και είναι-στη θεωρία. Αλλά υπάρχει τόσο πολύ περισσότερο σε αυτό από ό, τι πλύνετε, ξεπλύνετε.
Το λάθος λούσιμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεθωριασμένα χρώματα, λιπαρές ρίζες, και μαλλιά flat δηλαδή χωρίς όγκο. Τα καλά νέα είναι όμως ότι μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά πολλύ εύκολα, αρκεί να αλλάξετε την ρουτίνα του λουσίματος.
 
 
Λάθος # 1: Δεν είναι αρκετά βρεγμένα τα μαλλιά σας με νερό.
 
Μην βιάζεστε όταν κάνετε ντουζ. Το να ρίξετε λίγο νερό και να βάλετε αμέσως σαμπουάν φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το σαμπουάν δεν μπορεί να κάνει αφρό και να καθαρίσει σωστά τα μαλλιά και τα αποτέλεσμα είναι άσχημο.
 
Λάθος # 2: Χρησιμοποιείτε πολύ καυτό νερό. 
 
Ξέρω, θα πείτε ότι αισθάνεστε καλύτερα και ότι νιώθετε ότι σας καθαρίζει πολύ καλά τα μαλλιά.
Αλλά ενώ αισθάνεται καλά, θα μπορούσε να ξεθωριάσει το ombre σας. Το Πάρα πολύ ζεστό νερό ανοίγει την επιδερμίδα στα μαλλιά, επιτρέποντας την κερατίνη, τις πρωτεΐνες, τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες, και τα μόρια χρώματος να ξεφύγουν και έτσι τρίχα χάνει τη δύναμη και το χρώμα ξεθωριάζει. Όταν το νέρο είναι σε μια πιο δροσερή θερμοκρασία κρατάει την επιδερμίδα καλά σφραγισμένη έτσι ώστε να κρατήσει όλα τα παραπάνω και να έχετε και ένα υπέροχο χρώμα.  
 
Λάθος # 3: Τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής σας σαν μανιακή
 
Αν ο μόνος λόγος που πηγαίνετε για ένα κούρεμα είναι επειδή σας αρέσει το μασάζ και όλη η διαδικασία του λουσίματος είστε σε καλό δρόμο. Να ξέρετε όμως ότι τα βρεγμένα  μαλλιά είναι αδύναμα και πιο επιρρεπή σε σπάσιμο, για αυτό λοιπόν όταν τα λούζετε εσείς πρέπει να είσαστε “ευγενική” μαζί τους. Επίσης, αν είστε πάρα πολύ σκληρή, το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να βγάλει περισσότερη λιπαρότητα .
 
Λάθος # 4: Εφαρμογή σαμπουάν και conditioner σε όλα τα μαλλιά σας.
 
Το Σαμπουάν και το conditioner εξυπηρετούν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς, και ως εκ τούτου ανήκουν σε διαφορετικές περιοχές των μαλλιών σας. Το Σαμπουάν είναι καθαριστικό έτσι το βάζουμε πιο πολύ εκεί που χρειάζεται στις περιοχές που είναι πιο βρώμικες και πιο λιπαρές.  Αντίθετα, το conditioner ανήκει στις ξηρότερες περιοχές της τρίχας, δηλαδή από το μέσο μήκος των μαλλιώς μέχρι τις άκρες. 
 
Λάθος # 5: Η παράλειψη του conditioner εντελώς.
 
Conditioner το παρεξηγημένο…επειδή μερικοί λένε ότι βαραίνει τα μαλλιά και σκοτώνει κάθε φυσικό όγκο που μπορεί να έχετε. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν το τρίψετε στις ρίζες σας, 
 
Λάθος # 6: Εάν χρησιμοποιείτε ακόμη ένα σαμπουάν με θειικά (sulfate).
 
Τα Θειικά είναι (επιφανειοδραστικές ουσίες που δίνουν στο σαμπουάν την ιδιότητα να κάνει πολύ αφρό) Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις φήμες λένε ότι προκαλούν καρκίνο. Μελέτες βέβαι έχουν δίξει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, αλλά ακόμα κι έτσι, κάνει κακό στο χρώμα των μαλλιών σας. Ένα Sulfate-free σαμπουάν είναι πολύ ήπιο για την επιδερμίδα σας και δεν θα ξεθωριάσει το χρώμα σας. 
 
Λάθος # 7: Το καθημερινό βιαστικό ξύπλυμα
 
Είναι αυτά τα πρωινά που όλοι βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο πολύ να ξοδέψετε για ξεβγάλετε σωστά τα μαλλιά σας. Εάν δεν το κάνετε σωστά θα σας πιάσει φαγούρα και ξηροδερμία.
 
Λάθος # 8: Βάζοντας σαμπουάν που περιέχουν διάφορα ενισχυτικά μέσα.
 
Πολλά σαμπουάν που τα πλασάρουν με πολλά εξτρα και σιλικόνη μέσα, πολλές φορές δημιουργούν προβληματα. Κάνουν τα μαλλιά πιο θαμπά δεν τα αφήνουν το τριχωτό να αναπνέει και πολλές φορές μπλοκάρουν τα θυλάκια και εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Το σαμπουάν έχει μόνο ένα σκοπό να καθαρίζει τα μαλλιά απλά. 
 
Λάθος # 9: Λύνετε τα μαλλιά σας από αλογοουρά σας και πάτε κατευθείαν στο ντους.
 
Πρίν μπείτε στο ντους πρέπει να λύσετε τα μαλλιά σας για μερικά δευτερόλεπτα να τα βουρτίσετε καλά και μετά να μπείτε στο ντους. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα ξεμπερδέψετε από τους κόμπους και να τα χαλαρώσετε έτσι ώστε το νερό να πάει παντού και σε όποιο σημείο είναι βρώμικα τα μαλλιά.  Επίσης είναι ευκολότερο το να τα πλύνετε και να τα ξεπλύνετε σωστά και πιο εύκολα
 
Τάνια Νικολοπούλου

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue