Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F03%2Flikewomang hilton magazine 7 1

Hilton Magazine: Μια αναδρομή στο περιοδικό για το ξενοδοχείο «σταθμό» του αθηναϊκού lifestyle!

Η ιστορία του Athens Hilton μέσα από το εμβληματικό περιοδικό Hilton Magazine

Με αφορμή την παύση λειτουργίας του ιστορικότερου – ίσως- ξενοδοχείου της Αθήνας, του Hilton Athens, για την έναρξη των εργασιών και τη μετατροπή του σε Conrad, θα ήταν ενδιαφέρον να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία του μέσα από το περιοδικό του “Hilton Magazine”. Ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης έχει υπάρξει Fashion Editor και στυλίστας σε πολλά περιοδικά, σήμερα όμως αποφάσισα να συζητήσω μαζί του καθώς για μια μεγάλη περίοδο ήταν εκείνος που επιμελούνταν  το Hilton Magazine, από το τεύχος Σεπτεμβρίου του 2010 εώς και το 2015.

Τζένη: Δημήτρη τι διαφορετικό είχε το περιοδικό Hilton Magazine από τα υπόλοιπα που είχες επιμεληθεί ως fashion editor & stylist;

Δημήτρης:  Η διαφορά από όλα τα άλλα έντυπα που έχω συνεργαστεί ήταν ότι όλες οι μόδες, αλλά και τα πορτρέτα των φιλοξενούμενων προσώπων και όλη η θεματική γενικά,  ήταν με κύριο άξονα το ξενοδοχείο, γίνονταν μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου,  κάτι που αντικειμενικά θα έπρεπε να δυσκολεύει την πρωτοτυπία εικόνας και θεμάτων. Παρ’όλα αυτά το ίδιο το ξενοδοχείο, η αρχιτεκτονική του, οι εκάστοτε επισκέπτες του, η κουζίνα του, αλλά και τα έργα τέχνης που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους του ήταν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης . Κάθε τεύχος του ήταν για εμένα μια πρόκληση για να αναδείξω μία από τις πλευρές του πολυπρόσωπου αυτού ξενοδοχείου.

likewomang hilton magazine 1 1

Τζένη: Θέλεις να μας μιλήσεις για αυτές τις διαφορετικές πτυχές του ξενοδοχείου;

Δημήτρης:  Άλλες φορές η έκδοση ήταν πιο κοσμοπολίτικη, άλλες φορές το τεύχος ήταν ένας οδηγός τέχνης, ξεκινώντας από τα έργα που ήταν μέσα στο ξενοδοχείο αλλά ταυτόχρονα συστήνοντας στους αναγνώστες τις τρέχουσες εκθέσεις των Αθηναϊκών χώρων τέχνης. Υπήρχαν και φορές που εστιάζαμε στο ευ ζην, όπως κάποιος μπορούσε να το βιώσει στα spa, στα δωμάτια με την αστική θέα και την περίφημη κουζίνα του.

Τζένη: Ποιά ήταν η αφορμή κάθε φορά για ένα από τα editorial μόδας;

Δημήτρης:  Η ιστορία του Athens Hilton μας τροφοδοτούσε συνέχεια με ιδέες, π.χ τα θερμά αθηναϊκά καλοκαίρια στην πισίνα ή τα parties στο Galaxy. Είχαμε στη διάθεση μας ένα τεράστιο αρχείο ασπρόμαυρων φωτογραφιών που μέσα από αυτές μπορούσες να αντιληφθείς την ιστορία όχι μόνο του ξενοδοχείου, αλλά και τη νεότερη ιστορία της ίδιας της πόλης.

Τζένη: Θέλεις να μου πεις για το θεματικό τεύχος που εκδόθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια του ξενοδοχείου;

Δημήτρης:  Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1963 και βοήθησε στην πίστη και ελπίδα του κόσμου ότι η χώρα θα αναγεννηθεί μετά από το δεύτερο παγκόσμιο και τις πληγές του εμφυλίου. Σκεφτείτε ότι μόλις το 1957 ήταν που φωταγωγήθηκε η Βασιλίσσης Σοφίας και σημερινοί κεντρικοί οδοί όπως η Μιχαλακοπούλου, η Βασιλέως Αλεξάνδρου και η Βασιλέως Κωνσταντίνου δεν υπήρχαν. Το 2013 η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση οπότε το να δημιουργήσω ένα editorial μόδας για εμένα, αλλά και για όλη την ομάδα, ήταν μια πρόκληση. Συναντήσεις επί συναντήσεων με το διευθυντή Βαγγέλη Χανιωτάκη, τον Creative Director Αντώνη Μειμάρογλου και τον Editor-in Chief Θανάση Τολούδη για να καταλήξουμε στην ύλη, στη θεματολογία, στην παρουσίαση προσώπων. Εγώ πρότεινα για τη μόδα να κάνουμε ένα αφιέρωμα  με αυτοκίνητα, ενδυματολογικές αναφορές, πρόσωπα και μοντέλα που χαρακτήρισαν την κάθε δεκαετία και επειδή συμμετείχες σε αυτό θα ήθελα να μου πεις εσύ Τζένη την προσωπική σου εμπειρία από αυτή την παραγωγή.

Τζένη: Πράγματι είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω ως φωτογραφιζόμενη για το επετειακό τεύχος των 50 ετών του ξενοδοχείο! Ήταν σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχω δει στην καριέρα μου και θυμάμαι πως όλοι όσοι εργάζονταν είχαν επαγγελματισμό και άριστο συντονισμό. Συγχρόνως όμως αυτό που εξέλαβα έντονα ως αίσθηση ήταν μια τρυφερή «χροιά», φροντίδας και επιμέλειας, ακόμη και συγκίνησης,  από όλους όσους συμμετείχαν.

likewomang hilton magazine 2 1

Τζένη: Θα ήθελα κλείνοντας να σε ρωτήσω από τους ανθρώπους που πέρασαν από το περιοδικό ποιόν ή ποιά θα ξεχώριζες;

Δημήτρης:  Σίγουρα ο κάθε φωτογραφιζόμενος ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση, αλλά πραγματικά η φωτογράφιση του Greg Louganis, πρωταθλητή στο άθλημα της κατάδυσης και ακτιβιστή για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, που ανατράφηκε από Έλληνες γονείς στην Αμερική ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους υπόλοιπους συντελεστές. Η απλότητα, η ευθυμία του, η χαρά για τη ζωή, η συνεργασία του για τις ανάγκες της φωτογράφισης είναι κάποια από αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητας του που μπορώ να αναφέρω. Ελπίζω το Conrad να διατηρήσει όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να συνεχίσει να είναι πόλος έλξης και συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων και νοοτροπιών!

likewomang hilton magazine 5 1

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις μπείτε εδώ.

likewomang hilton magazine 6 1

likewomang hilton magazine 4 1

likewomang hilton magazine 3 2

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED