Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Flikewomangr DUA LIPA

Ποιο μήνυμα κρύβεται πίσω από το τραγούδι της Dua Lipa «Love Again»

Η Dua Lipa, μία από τις πιο επιτυχημένες pop τραγουδίστριες και συνθέτριες από το Λονδίνο με εκατομμύρια φανς σε όλο το κόσμο αποκάλυψε όλα όσα συνέβαιναν στην προσωπική της ζωή δίνοντας ένα σημαντικό μήνυμα.

Την γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2017 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 2 album και 31 singles. Το 2018 μάλιστα κατάφερε να κερδίσει βραβείο BRIT ως η καλύτερη βρετανίδα solo καλλιτέχνιδα.

Ωστόσο πόσες φορές έχεις σκεφτεί πως πίσω από ένα τραγούδι υπάρχει μία ιστορία; Μία τέτοια σκέψη επιβεβαιώνεται όσο αφορά το τραγούδι «Love Again» της Lipa που ανήκει στο 2ο album της με τίτλο «Future Nostalgia».

Πως είμαι τόσο σίγουρη; Με τη βοήθεια του ντοκιμαντέρ «Song Exploder: Η Μουσική στο μικροσκόπιο» που προβάλλεται στο Netflix. To συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελείται από δύο σεζόν κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ρισίκες Χίργουεϊ (αφηγητής του ντοκιμαντέρ) σε κάθε επεισόδιο κάνει αφιέρωμα σε έναν γνωστό καλλιτέχνη αποκαλύπτοντας τον τρόπο δημιουργίας και τη διαδικασία που ακολούθησε ο εκάστοτε διάσημος τραγουδιστής και οι συνεργάτες του στην σύνθεση ενός κομματιού που άφησε ιστορία.

Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν είναι καλεσμένη η δημοφιλής Dua Lipa την οποία αξίζει να γνωρίσεις καλύτερα. Μία δυναμική γυναίκα, που κυνηγά τα όνειρα της από την πρώτη στιγμή, παραχωρεί μία συγκινητική συνέντευξη στην οποία δηλώνει πως: «Όσο έχω ιστορίες θα τις αφηγούμαι. Πρέπει να γράφω για πράγματα που ξέρω. Μόνο έτσι μπορώ να εκφραστώ για να βγει ένα τραγούδι απόλυτα ειλικρινές και αληθινό». Παρακολουθώντας το πλούσιο υλικό μέσα από το στούντιο ηχογράφησης της και ακούγοντας για πρώτη φορά τα demo του τραγουδιού «Love Again», θα διαπιστώσεις πως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τραγουδιού δεν ήταν κάτι άλλο παρά από τα συναισθήματα που είχε εκείνη τη στιγμή.

Κάνει σαφές πως εκείνη την περίοδο συναντούσε δυσκολίες στη προσωπική της ζωή. Για αυτό το λόγο πήρε την απόφαση πως ήρθε η ώρα να μπει στο στούντιο και να βάλει μία θετική ενέργεια στη ζωή της. Δεν ντρέπεται να ανοίξει την καρδιά της και να αποκαλύψει ακριβώς τα συναισθήματα και τις σκέψεις που βίωνε τότε. Με θάρρος και ειλικρίνεια δηλώνει ότι είχε μόλις χωρίσει από μία μακροχρόνια σχέση και ένιωθε πως δεν θα κατάφερνε να ερωτευτεί ξανά.

Κάθε φορά που ακούει τα demo κατά τη διάρκεια της συνέντευξης συγκινείται και χαίρεται που δούλεψε σκληρά για τη γέννηση του συγκεκριμένου τραγουδιού. Υποστηρίζει πως αυτό το κομμάτι «είναι μία παρακαταθήκη για τη δύναμη και τη φωτιά που ένιωθα ότι είχα και έπρεπε να ξαναβρώ»!

Η κατάθεση ψυχής της Lipa μας υπενθυμίζει πως η ερωτική απογοήτευση είναι μία δύσκολη υπόθεση. Όχι όμως και κάτι από το οποίο δεν θα ανακάμψεις. Εκτός από του στίχους του  «Love Again»  η μελωδία του ήταν ένα ακόμα στοιχείο που μαγνήτισε το κοινό καθώς εμπλέκει μουσικές επιρροές από τη δεκαετία του 1932 με το «My woman» από Al Bowlly Lew Stone Monseigneur Band και της δεκαετίας του 1997 με το «Your woman» από White Town. Το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί στον ακροατή την διάθεση να χορέψει ενώ παράλληλα νοσταλγεί κάτι από το παρελθόν χωρίς να χάνει την ελπίδα του για το μέλλον. Βασική επιθυμία της, ήταν να «παντρέψει» δύο κόσμους στο album «Future Nostalgia», εκείνον της στενάχωρης νοσταλγίας και της ελπίδας.

My woman 1932 – Your woman 1997

Κάτι που ίσως μπορείε να μην ήξερες είναι ότι η Dua Lipa σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε κάθε Σάββατο σε θεατρικό εργαστήρι. Υπέστη bullying και την κορόιδευαν για την μπάσα φωνή της όμως δεν την κράτησε τίποτα πίσω από το να αναδείξει το ξεχωριστό της ταλέντο και πλέον να είναι μία κορυφαία pop τραγουδίστρια!

Απόλαυσε λοιπόν το  «Love Again»  χόρεψε, γέλα και η δύναμη που έχεις μέσα σου θα αποκαλυφθεί!

Ρίξε μία ματιά στο trailer του ντοκιμαντέρ για να ανακαλύψεις ποιο ήταν το behind story πολλών ακόμα τραγουδιών.

Σταυρούλα Βαϊδάνη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Ποιος είπε ότι μία παιδαγωγός δεν μπορεί να ασχολείται με τον κινηματογράφο; Η μεγάλη μου αγάπη είναι οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές. Πάντα απολάμβανα να διαβάζω κριτικές και να αναζητώ πληροφορίες για τη ζωή των πρωταγωνιστών. Πολλές φόρες μάλιστα φιλοσοφώ και επεξεργάζομαι τον συναισθηματικό κόσμο, τις αντιλήψεις και τις πράξεις των ηρώων. Ο κινηματογράφος μπορεί να μας προσφέρει τόσα πολλά, ηρεμία, αίσθηση ρομαντισμού, αναστοχασμό για κοινωνικά διλήμματα ακόμα και νοητά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα είμαι εδώ! Τι λες…πάμε να εξερευνήσουμε παρέα τον κινηματογραφικό κόσμο;

RECENT

RELATED