Skip to main content
images easyblog images 928 621e04774107f8d6d16119a4df4b377b XL 4eafd781

Juliette Binoche: Μια γυναίκα σαν γαλλικό άρωμα…

Μια γυναίκα σαν γαλλικό άρωμα…

 

Δεν θα πιστέψετε πόσο χρόνων είναι η Juliette Binoche! Αυτό το πανέμορφο πλάσμα που περιφέρεται και σκορπάει στο χώρο ένα γαλλικό άρωμα, δεν διστάζει να τα πει όλα…..

 

Του Νίκου Μουρατίδη

 1AF M

Η Juliette Binoche είναι μία από τις πιο γοητευτικές γυναίκες του πλανήτη, από τις σπουδαιότερες Γαλλίδες ηθοποιούς, μια πραγματική Ευρωπαία σταρ. Από τα πρώτα της βήματα, όταν μας την γνώρισαν σκηνοθέτες όπως ο Jean-Luc Godard, o André Téchiné και ο Philip Kaufman, έγινε η αγαπημένη μας. Την λατρέψαμε ακόμα πιο πολύ όταν απέρριψε την πρόταση του  Steven Spielberg για να παίξει στο  Jurassic Park, γιατί ήθελε να παίξει στα «Τρία χρώματα» του Krzysztof Kieślowski. Και ενθουσιαστήκαμε όταν για το ρόλο της στην ταινία του Anthony MinghellaThe English Patient (1996), πήρε το Oscar Β’ γυναικείου ρόλου. Ο διεθνής τύπος πλέον αναφέρεται σε αυτήν γράφοντας για «το φαινόμενο Binoche».

Διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη κινηματογραφική πορεία τριών δεκαετιών, στα 50 της σήμερα (Ναι κούκλες μου είναι 50!!!), μοιάζει να έχει κατακτήσει ό,τι ονειρευόταν: Βραβεία ερμηνείας στα τρία κορυφαία Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο), Oscar και δεκάδες πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και όμως, δεν επαναπαύεται, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη.

1O M

Φέτος διεκδικεί το Βραβείο Σεζάρ με την κοινωνική ταινία «Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία», κερδίζει τις εντυπώσεις στην Μπερλινάλε με την περιπέτεια «Nobody Wants the Night» που διαδραματίζεται στη Γροιλανδία και υποδύεται συγκλονιστικά την έγκλειστη σε ίδρυμα διάσημη γλύπτρια Camille Claudel στο ομώνυμο δράμα του Μπρουνό Ντιμόν, ενώ παράλληλα κάνει πρόβες για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μια νέα μετάφραση. Μια μετάφραση που έχει κάνει η επίσημη μεταφράστρια του T.S. Eliot, η ποιήτρια Anne Carson. Αυτόν τον μήνα θα παιχτεί στο Grand Théâtre de Luxembourg, μετά θα πάει στο Λονδίνο και κατόπιν περιοδεία σε όλο τον κόσμο.

Νίκος Μουρατίδης

www.nikosonline.gr

 

1BC M 

Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή θα κάνει παγκόσμια περιοδεία

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED