Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F01%2Fimages easyblog articles 7227 deite ti symvainei otan foras ta idia rouxa kathe mera

Δείτε Τί Συμβαίνει Όταν Φοράτε Τα Ίδια Ρούχα Κάθε Μέρα!

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που θα επαναλάβετε το ίδιο outfit, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ποιο θα είναι το αγαπημένο σας look. Θα σας εκπλήξει το τι συμβαίνει και τι δεν συμβαίνει όταν φοράτε το ίδιο ρούχο κάθε μέρα και μάλιστα ενδέχεται να βρείτε και κάποια οφέλη από αυτό.

Αφού ερευνήσαμε τις ψυχολογικές προκαταλήψεις που σχετίζονται με την εικόνα του εαυτού μας, μπορούμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος ως εξής:

ΑΡΧΙΚΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Εμείς οι ίδιοι υπερεκτιμούμε τον βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι μας παρατηρούν. Αυτό ονομάζεται «επίδραση του δημόσιου ενδιαφέροντος” και είναι η τάση των ανθρώπων να πιστεύουν ότι παρατηρούνται περισσότερο από ό, τι πραγματικά συμβαίνει.

Αυτή η αδικαιολόγητη αίσθηση μπορεί να οδηγήσει σε αδικαιολόγητη αμηχανία και ανασφάλεια, ειδικά όταν κάνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα (όπως το να φοράτε το ίδιο πουκάμισο για τρεις ημέρες … απνευστί).

Έχω μάθει από την εμπειρία μου ότι το εγώ δεν μπορεί πάντα να είναι αξιόπιστο και η αγνόησή του από καιρό σε καιρό θα διευκολύνει πολλές κοινωνικές πιέσεις.

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική παράμετρος που ονομάζεται “looking-glassself”, που εξηγεί πώς ολόκληρη η ταυτότητά μας και η εικόνα του εαυτού μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται.

Κάποιοι κοινωνιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαδίζει με την ηλικία. Ωστόσο, η θεωρία μου (από προσωπική εμπειρία) λέει ότι η διαδικασία αυτοπραγμάτωσης μπορεί να επιταχυνθεί περιστασιακά με πειραματισμό ασυνήθιστων μεθόδων σκέψης και διαβίωσης.

Έτσι, από τη στιγμή που κάποιος παρατηρήσει ότι κάνετε επαναλήψεις στο ντύσιμο, εσείς μπορεί να είστε εντελώς αδιάφοροι για τη γνώμη τους.

Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ

Η κούραση της απόφασης είναι το φαινόμενο με το οποίο η ικανότητά μας να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις επιδεινώνεται με τις πολλές αποφάσεις που λαμβάνουμε.

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχίατρο και συγγραφέα Barry Schwartz, πάρα πολλές επιλογές μπορούν να μας φορτίσουν συναισθηματικά και να μας κάνουν επιρρεπείς σε ανορθολογικές επιλογές.

Αλλά, φανταστείτε πόσο πιο δυνατό θα ήταν το μυαλό σας αν δεν ξεκινούσατε τη μέρα σας με εκατοντάδες επιπόλαιες αποφάσεις (όπως η σκέψη του τι να φορέσετε);

Υιοθετήστε τα μοτίβα των Albert Einstein και Barack Obama και κάντε πιο αποδοτική τη γκαρνταρόμπα σας ώστε να μπορείτε να εστιάζετε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.


ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

Μόλις αρχίσετε να συγκεντρώνετε όλα τα οφέλη από την καθημερινή σας ενδυμασία, θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε στον “κανονικό” τρόπο ντυσίματος. Υπάρχει επίσης μια συμπεριφορική κατάσταση για αυτό το φαινόμενο και λέγεται θετική ενίσχυση.

Οι ευνοϊκές συνέπειες της απλοποίησης του στυλ σας θα γίνουν εθιστικές, γι ‘αυτό αξίζει να κάνετε αυτό το μικρό πείραμα σε ένα επόμενο επίπεδο.

Ξεκαθαρίστε την ντουλάπα σας, πετάξτε οτιδήποτε περιττό ή συνδυαστικά δύσκολο και κρατήστε μόνο βασικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να δημιουργήσουν το αγαπημένο σας καθημερινό ντύσιμο. Θα εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο που απαιτείται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ντύσιμο και θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Η εξάλειψη του καθημερινού διλήμματος «τι να φορέσω σήμερα;» θα κάνει θαύματα στην ψυχή σας, οπότε κρατήστε αυτή την πρόκληση και προσπαθήστε να την εφαρμόσετε και εσείς. 

RECENT

RELATED