Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F02%2Fimages easyblog articles 7293 ypnotherapeia

Αυτός Είναι Ο «Διαφορετικός» Τρόπος Για Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου Σήμερα

Πώς να ξεφύγεις από τα δίχτυα της αναβλητικότητας με τη βοήθεια της Αυτο-Ύπνωσης.

Στέφανος Βαούτης, Υπνοθεραπευτής

Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Τι είναι η ύπνωση και η αυτό-ύπνωση
– Πώς θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα

Έχεις νέους στόχους, νέες ιδέες, συγκεκριμένα όνειρα. Γιατί όμως όλα αναβάλλονται από μέρα σε μέρα σε ένα μη ξεκάθαρο αύριο; Και γιατί αυτό το αύριο δεν έρχεται ποτέ; Μήπως γιατί αυτή η μικρή, σχεδόν εκνευριστική παρόρμηση αναβλητικότητας απομακρύνει συνεχώς την ανάγκη σου να ολοκληρώσεις δουλειές που έχεις να κάνεις καθημερινά, με συνέπεια οι μεγαλύτεροι στόχοι σου να μην πραγματοποιούνται ποτέ; Κι όμως, υπόσχεσαι ξανά και ξανά στους άλλους και στον εαυτό σου ότι θα εργαστείς σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου. Και παρόλα αυτά η αναβλητικότητα σε εμποδίζει να αναλάβεις δράση. Σκοτώνει τα όνειρά σου, τους στόχους σου και τις φιλοδοξίες σου.

Κι όμως μπορείς να αναλάβεις τον έλεγχο και να επηρεάσεις με την ισχυρή σου θέληση και τον υποσυνείδητο νου σου, ώστε η αναβλητικότητα να σταματήσει να σε καταβάλλει. Γιατί ίσως δεν το γνωρίζεις, όμως, το υποσυνείδητό σου είναι το πραγματικό εμπόδιο. Εσύ μπορεί να προσπαθείς επανειλημμένα να ξεπεράσεις την αναβλητική σου τάση, αλλά αν ο υποσυνείδητος νους σου δεν έχει πεισθεί ακόμα είναι δύσκολο να τα καταφέρεις. Η Αυτο-Ύπνωση μπορεί να σε βοηθήσει γιατί αλλάζει δομικά την ίδια τη διαδικασία των σκέψεων σου.

Τι είναι η Ύπνωση και η Αυτο-Ύπνωση και πώς λειτουργούν;

Η Ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση του νου που συναντάται όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και σε όλα τα ζώα και αποτελεί πύλη στο υποσυνείδητο μας. Υπάρχει η Ετερο-Ύπνωση, κατά την οποία κάποιος σε βοηθά να μπεις σε κατάσταση ύπνωσης και η Αυτο-Ύπνωση, μια κατάσταση Ύπνωσης στην οποία μπορείς να μπεις μόνος σου. Σε κατάσταση Ύπνωσης, ο νους σου είναι πιο δεκτικός σε επαναπρογραμματισμό με νέες ιδέες και νέες συμπεριφορές μέσω θετικών δηλώσεων-υποβολών και δημιουργικών οραματισμών. Με τη βοήθεια της Αυτο- Ύπνωσης, η αναβλητικότητα περιορίζεται και ο υποσυνείδητος νους σου μπορεί να πειστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να σε ωθήσει σε δράση, δημιουργώντας μία σκόπιμη αλλαγή στη διαδικασία της σκέψης σου και παροτρύνοντάς σε να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου με δημιουργικό τρόπο.

Με τη βοήθεια της Αυτο- Ύπνωσης, η αναβλητικότητα περιορίζεται και ο υποσυνείδητος νους σου μπορεί να πειστεί να σε ωθήσει σε δράση.

Απλά βήματα για να ξεπεράσεις την Αναβλητικότητα με Αυτο-Ύπνωση

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία χρειάζεται να προετοιμαστείς κατάλληλα. Περιόρισε όλους τους περισπασμούς. Κλείσε το τηλέφωνο και απόφυγε την επαφή με το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κάθισε ή ξάπλωσε κάπου άνετα, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια αν θέλεις. Μπορεί να χρειαστείς κάποιο μικρό σκέπασμα, καθώς η θερμοκρασία του σώματος πέφτει ελαφρά όταν χαλαρώνεις. Ζωγράφισε μια μαύρη κουκίδα σε ένα λευκό χαρτί και τοποθέτησέ την στον απέναντι τοίχο ή στο ταβάνι, λίγο πιο πάνω από το ύψος των ματιών σου. Ορίστε τι χρειάζεται να κάνεις στη συνέχεια:

1.Άρχισε να κοιτάς την μαύρη βούλα παρατεταμένα, χωρίς να κλείνεις τα μάτια σου, μέχρι να αρχίσουν να κουράζονται, να υγραίνονται και να αρχίζουν να βλεφαρίζουν μερικώς.

2.Πάρε τρεις βαθιές εισπνοές και γέμισε τον κορμό σου με αέρα. Κάνε την εισπνοή κάθε φορά και βαθύτερη, κράτα τη για λίγο και εξέπνευσε σε διπλάσιο χρόνο. Σε κάθε εκπνοή, νιώσε όλη την ένταση να φεύγει από το σώμα σου. Κλείσε τα μάτια σου στην τρίτη εκπνοή και άφησε το νου σου να κατευθύνει το σώμα σου.

3.Τώρα, νιώσε ένα κύμα χαλάρωσης να καλύπτει το σώμα σου από την κορυφή του κεφαλιού σου μέχρι τα πόδια σου.

4.Άρχισε να ορματίζεσαι μία εικόνα που προσφέρει άνεση και ασφάλεια και αποτελεί πηγή εσωτερικής δύναμης για σένα. Μπορεί να είναι μία ευτυχισμένη στιγμή του παρελθόντος, μία στιγμή που ένιωσες ότι είχες δύναμη και ενέργεια και μπορούσες να καταφέρεις τα πάντα. Ή μπορεί να είναι μία εικόνα του ιδανικού σου εαυτού, όπως θέλεις να είσαι από εδώ και στο εξής.

5. Επικεντρώσου στις λεπτομέρειες της εικόνας και βίωσέ το με όλες σου τις αισθήσεις σα να συμβαίνει τώρα. Δες το, άκουσέ το, νιώσε το κι ακόμα αν μπορείς βάλε μυρωδιά και γεύση.

6. Γέμισε με θετική ενέργεια και θέληση από μέσα προς τα έξω. Σκέψου ότι μπορείς και πρόκειται να νικήσεις την αναβλητικότητα και να εκπληρώσεις τους στόχους σου ΤΩΡΑ.

7. Αργά, επίστρεψε στο εδώ και τώρα και αντιμετώπισε τη ζωή σου με ανανεωμένη ενέργεια και θέληση.

Θυμήσου!

Ελέγχεις 100% αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Το εδώ και το τώρα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις υπόλοιπες στιγμές της ζωής σου.

via thriveglobal.gr 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED