Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog images 927 07e12473c55921fd7931de2f8039a776 XL

Σήμερα Μαγειρεύουμε Το Πιο Νόστιμο Ελληνικό Φαγητό…Αρακά Κοκκινιστό

Παραδοσιακός λαδερός αρακάς. Ένα ιδανικό, εύκολο και οικονομικό πιάτο μας προτείνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης!

Συστατικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 450 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 κ.σ. άνηθο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • λίγο δυόσμο 
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο 

 

  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
    • Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
    • Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
    • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό.
    • Μόλις αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
    • Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό άνηθο, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε.
    • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
    • Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, με φέτες από λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.   

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED