Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F10%2Fimages easyblog images 927 6f09ca933b382cee7de5a062d2cc5aaa XL

Άκης Πετρετζίκης: Τορτίγιες με σπιτικές φέτες γαλοπούλας φτιαγμένες από τα χεράκια σας!

author likewoman

11 Οκτ 2017
Μέθοδος Εκτέλεσης 

Για τη γαλοπούλα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τον μάραθο, τον κόλιανδρο, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το θυμάρι, τον κύβο κότας και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα γουδί.
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα σε ένα ξύλο κοπής και ακουμπάμε πάνω τη γαλοπούλα. Τη γυρνάμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της με τη μαρινάδα.
  • Προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τη γαλοπούλα για να πάρει χρώμα. Γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.
  • Απλώνουμε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο με μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ξύλο κοπής και ανακατεύουμε με τη μαρινάδα που έμεινε.
  • Τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας.
  • Τοποθετούμε στη λαδόκολλα τη γαλοπούλα μαζί με το ελαιόλαδο από το τηγάνι.
  • Τυλίγουμε πολύ καλά, σαν καραμέλα, και ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Διατηρείται τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 7 μέρες.

Για τα wrap

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας.
  • Βάζουμε σε κάθε μία από 1 κ.σ. τυρί κρέμα.
  • Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι λεπτές φέτες από τη γαλοπούλα και τις βάζουμε στις τορτίγιες.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, από 1 κ.σ. καλαμπόκι, από 40 γρ. τριμμένο τυρί, πιπέρι και τις τυλίγουμε.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί που εχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με τη ρόκα και ελαιόλαδο.

RELATED