Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F05%2Fimages easyblog images 928 ef2f9173ff3f3c9ffe42211474f8d8b5 XL

Αν σου αρέσει το Mac and Cheese αλλά θες και λίγη Μεσόγειο, αυτό θα το λατρέψεις!

Αν σου αρέσει το Mac and Cheese αλλά θες και λίγη Μεσόγειο, αυτό θα το λατρέψεις!

Από την Popi Wallick και το Taste Advisor

Πρέπει να ψωνίσεις:

αλάτι 
250 γραμμάρια μακαρονάκι μισοφέγγαρο, κατάλαβες τι εννοώ ε;
2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
3 κουτ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 γ φλ. κρέμα γάλακτος, όχι light εδώ παρακαλώ
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού italian seasoning (θα σου δώκω συνταγή πιο κάτω)
1/2 φλ. παρμεζάνα και μοτσαρέλα
340γρ. πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλ φύλλα φύλλα σπανάκι τα πιο μικρά και τρυφερά
1/3 φλ. μανιτάρια 
*Italian Seasoning (Το μείγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες και λαδερά)
1/2 φλ.βασιλικό
1/2 φλ. μαντζουράνα
1/2 φλ.ρίγανη
1/4 φλ. φασκόμηλο
1/4 φλ. θυμάρι
2 κουταλιές σκόρδο σκόνη
Τα βάζεις σε μια γυάλα και τα ανακατεύεις καλά και έτοιμο το μείγμα

Εκτέλεση τώρα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας αλλά al dente. Στραγγίζεις καλά και τα βάζεις σε ένα μπολ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμοκρασία, λιώνεις το βούτυρο. Ρίχνεις το σκόρδο μέχρι να αρωματίσεις το λάδι και όχι να κάψεις το σκόρδο, 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίζεις το αλεύρι πάνω από το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να πήξει. Σταδιακά ρίχνεις την κρέμα ανακατεύοντας έως ότου γίνει λεία. 
Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις και το *italian sesoning . Ρίχνεις τα τυριά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν, στη συνέχεια προσθέτεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά, βάζεις τις πιπεριές, τα φύλλα σπανάκι και τα μανιτάρια. Το αφήνεις στη φωτιά μέχρι το σπανάκι να είναι τρυφερό όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Αλάτι, πιπέρι, και βουτιά γεύσης! *

Δε μιλάμε για light συνταγή εδώ, μιλάμε για confort! Αν μιλήσουμε για συνοδευτικό κρασί και παίξεις με ξένο αμπελώνα, λευκή Βουργουνδία ή Chardonnay δεξαμενής, θα είναι απολαυστικά, αν προτιμήσεις Ελλάδα, Ασύρτικο δεξαμενής αλλά και ένα Σαββατιανό θα κάμουν τη διαφορά!

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED