Ανακαινίζεται το Ωδείο Αθηνών

Επιτέλους το αποφάσισαν. Λέτε τελικά να γίνουμε άνθρωποι; Το ιστορικό κτίριο στο οποίο σπούδασαν η Κάλλας, ο Σκαλκώτας, ο Θεοδωράκης κ.α. θα αποκτήσει νέα πνοή. Και για να γίνει αυτό ξεκινάμε από τα βασικά. Να καθαριστεί, να φύγουν τα σκουπίδια, να σβηστούν τα γκράφιτι και να γίνει μια γερή ανακαίνιση.

Το πολυπαθές κτίριο, που κατά καιρούς έχει γίνει σκουπιδότοπος, χώρος για έκθεση βιβλίου, τόπος συνάντησης τοξικομανών, στέκι σκέϊτερς, μέχρι και για προσωρινή στέγαση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έχει χρησιμοποιηθεί, έχει μοναδική ιστορία.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της πόλης, έργο πνοής και φιλόδοξου οραματισμού του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου (που υπήρξε μαθητής του Walter Gropius στη Bαϊμάρη), και που σήμερα δυστυχώς παραμένει ακόμα ημιτελές, τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες μετά την εδώ εγκατάσταση του Ωδείου Αθηνών το 1976. Στην τελειωμένη του μορφή, το κτίριο αυτό σχεδιάστηκε να στεγάζει μια ολόκληρη μικρή πόλη του πολιτισμού: τρία θέατρα, μουσείο, βιβλιοθήκη, κέντρο έρευνας, σχολή μουσικής, δραματική σχολή, χώρους εστίασης και αναψυχής και πολλά άλλα. Δυστυχώς όλα έμειναν στα λόγια. Αν το είχαν κάνει, η Αθήνα θα διέθετε ήδη από την δεκαετία του 1980 ένα λαμπρό αμφιθέατρο 650 θέσεων στο κέντρο της, αλλά και τόσα άλλα…

 IMG 8661 B

odeio before2

 

 

 

3038 668814Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue