Απλές ασκήσεις Pilates για τέλεια κοιλιά και πλάτη.


6 Αυγ 2017

Θέλεις να γυμνάσεις την κοιλιά σου αλλά κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις κοιλιακούς, τα παρατάς και μόνο στην ιδέα. Γιατί οι κοιλιακοί είναι δύσκολη άσκηση, θέλει προσπάθεια και δύναμη, επιμονή και διάθεση. Υπάρχει όμως η μέθοδος Pilates , που δεν χρειάζεται  τόσο κόπο ούτε τόσο ιδρώτα και δύναμη! Οι ασκήσεις αυτές λοιπόν είναι απλές και διασκεδαστικές. Ακολούθησε τες βήμα βήμα και πίστεψέ με, με ένα εντατικό πρόγραμμα και λίγη συνέπεια θα δεις σύντομα αποτέλεσμα. Το άπιαστο όνειρο μιας επίπεδης και σφιχτής κοιλιάς είναι τόσο κοντά! Μην ξεχνάς ποτέ πως τις ασκήσεις αυτές μπορείς να τις κάνεις όποτε έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι …αλλά και στην παραλία μιας και είναι η εποχή των καλοκαιρινών διακοπών…

Λίγα λόγια για τη μέθοδο Pilates

Το pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση μέσα από ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης.Με το pilates το σώμα σου μεταμορφώνεται και αποκτά μία υγιή και αρμονική σιλουέτα. Δυναμώνει και τονώνει τους μύες,βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία. Έχει τέτοια δομή που στοχεύει ακριβώς τους μύες του κορμού, αφού θεωρείται το κέντρο του σώματος,ο πυρήνας. Αυτό ακριβώς θα πετύχεις με τις ασκήσεις που συγκέντρωσα για σένα και στις δείχνω στο παρακάτω βίντεο.

Αναπνοή

Στο pilates σημαντικό ρόλο παίζει η αναπνοή. Εισπνέεις πάντα από τη μύτη όταν βρίσκεσαι στην αρχική θέση βάζοντας τον αέρα στο στομάχι και στα πλευρά με αποτέλεσμα να φουσκώνει προς τα έξω εκείνη η περιοχή και εκπνέεις έντονα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης πάντα από το στόμα,σκέψου ότι φυσάς σε ένα καλαμάκι (σχεδόν ενωμένα χείλη), σφίγγοντας τους κοιλιακούς σου και πιέζοντας την περιοχή της κοιλιάς σου προς τα μέσα.

Εκτέλεση

Οι κινήσεις σου να είναι αργές και απαλές και χρειάζεσαι ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για να συγχρονίσεις την κίνηση με την αναπνοή.

Το μόνο που θα χρειαστείς λοιπόν είναι ένα στρώμα ή μία πετσέτα,χαμηλό φωτισμό και χαλαρή μουσική και είσαι έτοιμος και έτοιμη να ξεκινήσεις.(ή αν είσαι σε παραλία ακολούθησε  τους ήχους τις θάλασσας)

 

Νατάσσα Φιλαίτη 

-Personal Trainer

-Yoga-Pilates

-Bodybalance Instructor for LesMillsHellas.

-Assosiate Diploma I.S.T.D (Imperial society of teachers of dancing).

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue