Skip to main content
likewomangr diakosmisi COVER 43d54915

Αστοχίες στην διακόσμηση και πως να τις αποφύγεις

Ώρα να μείνεις σε νέο σπίτι και δεν μπορείς να περιμένεις να το δεις ολοκληρωμένο;

Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση αυτή και πίστεψε με, καταλαβαίνουμε την αγωνία και την ανυπομονησία σου! Όμως στο σημείο αυτό, θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή, καθώς κρύβονται «κίνδυνοι» που μπορεί να σου στοιχίσουν στην πορεία!

Ας δούμε μερικούς από αυτούς και πως μπορείς να τους αποφύγεις.

  1. Όλα αρχίζουν από το μυαλό σου! Τι εννοώ; Να έχεις φανταστεί πως θέλεις τον χώρο σου συνολικά, για παράδειγμα το στυλ και τα χρώματα που θα κυριαρχούν. Αφιέρωσε λίγο ή πολύ χρόνο (ανάλογα πόσο αποφασιστική είσαι) για να οραματιστείς και να αποφασίσεις το νέο σου σπίτι. Φυσικά το ιδανικό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, ωστόσο και στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις άπειρες εικόνες για έμπνευση και να φτιάξεις τον δικό σου πίνακα αίσθησης (mood board).
    likewomangr diakosmisi 1

likewomangr diakosmisi 2

  1. Ακολουθώντας την λογική «από το γενικό προς το ειδικό», στην περίπτωση μας, θα ασχοληθούμε με τα χρώματα και συγκεκριμένα στους τοίχους. Καλό είναι να το αποφασίσεις από την αρχή, που είναι άδειος ο χώρος για να μην ταλαιπωρείσαι στην συνέχεια. Στο σημείο αυτό 2 εκδοχές «παίζουν» ή να φοβηθείς το χρώμα ή να διαλέξεις κάποια απόχρωση που να μην σου αρέσει μετά. Ποια είναι η λύση; Για την δεύτερη εκδοχή, κάνε πρώτα μια δοκιμή σε ένα σημείο, ώστε να δεις πως φαίνεται το χρώμα που επέλεξες. Αν πάλι είσαι στην πρώτη εκδοχή, δεν χρειάζεται να πας στο άλλο άκρο! Μπορείς να παίξεις με ανοικτόχρωμες αποχρώσεις. Επίσης, σημαντικό είναι να σκεφτείς τους συνδυασμούς των χρωμάτων.

likewomangr diakosmisi 4

likewomangr diakosmisi 3

  1. Έφτασε η ώρα για τις αγορές; Αφιέρωσε και εδώ τον απαιτούμενο χρόνο, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα! Δεν χρειάζεται και δεν θες να είναι το σπίτι σου σαν κατάλογος από ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Οπότε μην βιαστείς να τα αγοράσεις όλα από ένα κατάστημα. Μην ξεχνάς ότι η ποικιλία είναι που θα αναβαθμίσει το χώρο σου!

likewomangr diakosmisi 6

likewomangr diakosmisi 5

  1. Άλλη μία συνηθισμένη αστοχία είναι στο ύψος που κρεμάμε τα κάδρα. Τείνουμε πολλές φορές να τα κρεμάμε πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα η τελική εικόνα του χώρου μας να φαίνεται λίγο «περίεργη». Δοκίμασε να τα κατεβάσεις λίγο, το ιδανικό ύψος είναι στο ύψος των ματιών (περίπου 1,50μ).

likewomangr diakosmisi 7

  1. Σε προβληματίζει η θέα στο φωταγωγό ή στο διαμέρισμα του γείτονα; Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα σε διαμερίσματα της πόλης. Αντί να στρέφεις το βλέμμα σου από την αντίθετη κατεύθυνση κάθε φορά, δημιούργησε έναν όμορφο κήπο. Διάλεξε φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

likewomangr diakosmisi 8

Λίγη έμπνευση ακόμα, μέχρι την επόμενη φορά!

likewomangr diakosmisi 10

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RECENT

RELATED