Skip to main content
images easyblog articles 8051 ZODIA IOULIOS 2019 da482af0

Αστρολογικά: Τι Να Περιμένουμε Περιμένουμε Μέχρι Τέλους Ιουλίου!

‘Εχουμε ήδη περάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του καυτού μήνα Ιουλίου, ένας μήνας που θεωρείται πως ανήκει στον Καρκίνο. Η Έκλειψη Σελήνηςστον Αιγόκερω, την 17η Ιουλίου, επιτάσσει να δείξουμε αντοχές και ξεκάθαρη σκέψη, απαλλαγμένη απο συναισθηματισμό που αλλάζει την οπτική μας σε σημείο να μας στραβώνει και μοιρολατρία που οδηγεί στην παραίτηση. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε προκλήσεις, να δούμε κατάματα τι μας τρομάζει, να το αντιμετωπίσουμε και ανάλογα να εξελιχθούμε.. Θέματα οικογενειακής και επαγγελματικής φύσεως, που είχαν μετατραπεί σε παγίδα για εμάς, βρίσκουν αναγκαστικά ένα τέλος, μία λύση, μία λύτρωση. Mέσα στην πλανητική επιβάρυνση, έρχεται να προστεθεί η αντίθεση του Κρόνου με την Αφροδίτη, γεγονός που δημιουργεί στις σχέσεις μεγάλες απαιτήσεις και αποξένωση.

Κριός

Από τη μία η σεληνιακή Έκλειψη του Ιουλίου, από την άλλη η τεταμένη όψη του κυβερνήτη σου Άρη στο Λέοντα με τον Ουρανό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον, τέτοιο ώστε είσαι σε ετοιμότητα να μασήσεις σίδερο, όταν βγαίνεις εκτός ελέγχου. Η κάθε σου σκέψη, κίνηση και κουβέντα, θα πρέπει προσεκτικά να ζυγιστεί, για να μη πυροδοτηθούν καταστάσεις, λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών θεμάτων. Ωστόσο, θα υπάρξουν και κάποιες θετικές εξελίξεις, όπως οι ευκαιρίες να επανασυνδεθείς με άτομα που είχες αποδιώξει από τη ζωή σου. Ας είσαι επιφυλακτικός, όσον αφορά γνωριμίες μέσω διαδικτύου, γιατί μπορεί να βγει άνθρακας ο θησαυρός.

Ταύρος

Σε προκλήσεις και ταξίδια μακρινά , γυρίζει το μυαλό σου το καιρό αυτό, αφού δε βλέπεις προοπτική σε πολλούς τομείς της ζωής σου, μιας και η καθημερινότητα δε σου δίνει νέο ερέθισμα. Αν έχεις υπομονή -που έχεις- θα ανταμειφθείς και για τα παιχνίδια επιβολής που έχεις υποστεί, αλλά και για την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του συντρόφου. Η επικοινωνία με τρίτους, γείτονες, αδέρφια, συγγενείς, κάπου σκαλώνει και ειδικά η αντίθεση της κυβερνήτριάς σου Αφροδίτης με τον ψυχρό Κρόνο, σε κάνει διστακτικό και άτολμο. Ο Άρης σε όψη με τον Ουρανό στο ζώδιό σου, κάτι σου ψιθυρίζειγια δράση, σεξ και παιχνίδια, όσο από την άλλη προσπαθείς να αποφύγεις τη παγίδα/τρίπτυχο παντόφλα-καναπές- τηλεμάρκετινγ στην οποία πέφτεις όταν στη ζωή σου πλήττεις.Α, και προσοχή στο δρόμο.

Δίδυμος

Οι πηγές έμπνευσης είναι αστείρευτες, όσον αφορά τις στρατηγικές σου για την κατάκτηση νέων επαγγελματικών στόχων. Εάν δεν υπάρχει δέσμευση στη ζωή σου, τότε οι πιθανότητες να έχεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, ειναι μεγάλες. Ωστόσο, το συναισθηματικό μπέρδεμα δε θα το αποφύγεις, αφού δε ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου. Θα πρέπει να αποφασίσεις τις μέρες αυτές τι έχει προτεραιότητα στη ζωή σου. Φυσικά εν μέσω δύσκολων συγκυριών, όλα γίνονται περίπλοκα, αλλά η αδιαφορία θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Η διαδικασία στην οποία βάζειςτους άλλους να σου αποδείξουν την πίστη και την αφοσίωση τους, είναι ψυχοφθόρα, και θέτει σε κίνδυνο τη σχέση, απειλώντας να καταρρεύσει μαζί και η όποια συναισθηματικήισορροπία υπάρχει. Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Κρόνο, καθώς και ο ανάδρομος κυβερνήτης σου Ερμής, σε βάζουν σε διλήμματα. Είσαι έτοιμος για δέσμευση ή θα το αναβάλεις πάλι για αργότερα,που οι θερμοκρασίες θα πέσουν μαζίμε την όρεξη των άλλων να μοιράζονται τις ανασφάλειες σου; Συμβουλή: οι αναβολές δηλώνουν φόβο και παραίτηση.

Καρκίνος

Η σεληνιακή Έκλειψη στο αντίθετό σου ζώδιο, τον Αιγόκερω,σε σύνοδο με το Πλούτωνα,σηματοδοτείίσως το τελείωμα μιας σχέσης , η οποία μπορεί να γονάτισε κάτω από τον ζυγό της ενοχής, της ζήλιας, της υπερβολικής κτητικοτητας. Εάν είχες χίλιους δύολόγους να το τερματίσεις,τώρα βρίσκεις ακόμα έναν. Οι πλανήτες και οι επιδράσεις τους, μας θυμίζουν πως συνήθως φτάνει στο τέλος της μία κατάσταση τελματωμένη,που μόνο συναισθηματικά καυσαέρια άφηνε στη ζωή σου. Ευκαιρία να δώσεις τη πρόσοχή σου στην οικογένειά σου, σε κάποιο παιδί αν υπάρχει ή και να φτιάξεις δρόμους επικοινωνίας με κάποιο άτομο. Μην ανυσυχείς, δεν είσαι τόσο ευάλωτος όσο όλοι πιστεύουν. Ο Άρης απο το Λέοντα, σε οπλίζει με δύναμη και αντοχή.

Λέων

Ένα πράγμα συμβολίζει η σεληνιακή Έκλειψη για σένα : ανασφάλεια, αυτοαμφισβήτηση, ενοχές. Βέβαια όλα αυτά αποτελούν μία στιγμιαία –mini-κρίση για έναν Λέοντα. Έχειςάσσους κρυφούς στο μανίκι σου, με σκοπό να χειριστείς πιο εύκολα τους άλλους. Οι άλλοι μπορεί να είναι ένα αφεντικό, ο πρώην, ένας συνάδελφος. Λόγω συναισθηματικών συμπληγάδων, δράς υπόγεια,κρατώντας τα αισθήματα σου κρυφά από φόβο μην πληγωθείς, απορριφθείς, ή αγνοηθείς. Με την αντίθεση της Αφροδίτης με το Κρόνο, ίσως περάσει απο το μυαλό σου πως γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης. Και όταν η αλαζονεία σου, υποστεί μια δυνατή δαγκωματιά, τη στιγμή που και ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σου, τότε για λίγο ξαποσταίνεις και μετά επανέρχεσαι πιο δυναμικός και φλογερός.

Παρθένος

Και ενώ νόμιζες πως είχες βάλει τα θέματα των σχέσεων σε ένα σωστό δρόμο, τα πράγματα ανατρέπονται, καθώς δε μπορείς να τηρήσεις προυποθέσεις και να παίξεις με όρους. Αυτοί που απο τη μία απορρίπτεις, καλούνται απο την άλλη να σου δώσουν επιβεβαίωση. Το ταμπλό της σκοποβολής μετακινείται, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο είσαι έτοιμος να αλλάξεις στόχους και σκοπούς, στους οποίους θα παραμείνεις προσηλωμένος. Ενδέχεται άτομα απο το περιβάλλον σου, να σε παρασύρουν αποδιοργανώνοντας σε, μην ξέροντας στο τέλος τι θέλεις και τι ζητάς. Η αλήθεια είναι πως με τη πάροδο του μήνα, θα μετράς και λίγες απώλειες σε φίλους. Έτσι είναι η ζωή, θα κρατήσει κοντά σου τους ωφέλιμους και καλοπροαίρετους.

Ζυγός

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η σχέση σου, αφού φαίνεται πως ο σύντροφος σου μετρά τα λάθη σου ένα-ένα, καταγράφοντάς τα μεθοδικά.Το βασικό θέμα των ημερών, είναι πως καλείσαι να ανταπεξέλθεις σε οικογενειακά θέματα που θα προκύψουν ξαφνικά, όπως επίσης και να διευθετήσεις τις επεκτατικές σου βλέψεις, όσον αφορά την επαγγελματική σου ζωή. Γεγονός, είναι πως τόσο οι οικογενειακές σου σχέσεις, όσο και οι επαγγελματικές σου ανησυχίες, είναι απόλυτη προτεραιότητα, το μήνα αυτό. Και τα δύο είναι εύθραυστα και χρήζουν προσοχής και υπομονής. Στο εργασιακό σου περιβαλλον, κάνε μικρά βήματα, χωρίς να διατυμπανίζεις τους σκοπούς σου. Στον έρωτα, τα πράγματα δε κυλούν εντελώς ευχάριστα, αφού υπάρχει πίεση, καθώς και προσδοκίες που ίσως δεν ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθούν.

Σκορπιός

Σε περίπτωση που ο έρωτας σου δε βρίσκει ανταπόκριση, πάρε την τύχη του στα χέρια σου. Αν και δε θα ήθελες τη στιγμή αυτή, κάτω από τη παρούσα πλανητική πίεση, να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες, ωστόσο αναλογίσου πως κάπου εκεί μέσα μπορεί να αναδυθεί απο το πουθενά μία μεγάλη για σένα ευκαιρία. H διαδικασία στη οποία μπαίνεις αυτές τις μέρες, είναι παρόμοια με την δουλειά ενός κηπουρού: ξεκαθάρισμα ζιζανίων. Σε δουλειά, στις σχέσεις, στον έρωτα, κοινωνικά. Προσοχή όμως σε όνειρα σκόρπια που δεν βρίσκουν το δρόμο να γίνουν σχέδια οργανωμένα. Σε συμφέρει να συνεχίζεις μια κατάσταση, η οποία σε έχει απογοητεύσει, ή θα τολμήσεις να αποσυρθείς ώστε να μη φθαρείς;O’Αρης σε τεταμένη όψη με τον Ουρανό,σε θέτει σε κατάσταση εκρηκτική, που περιμένεις τη πρώτη ευκαιρία να ξεσπάσεις. Χαλάρωσε και απόλαυσε τις διακοπές σου με τους φίλους σου. Μπόρα είναι θα περάσει.

Τοξότης

Οι συμπαντικοί παλμοί των πλανητών, επιδρούν πάνω σου θετικά, αισιόδοξα και με προοπτικές. Αν μέσα σε όλα αυτά βάλεις και λίγο φαντασία, θα είσαι απο τους πιο ευνοημένους. Οσον αφορά την πηγή του εκνευρισμού σου, είναι η ίδια με αυτή του έρωτά σου. Αποφάσισε αν θα δράσεις αυθόρμητα ή μετά σχεδίου, ώστε να εξομαλύνεις καταστάσεις και να καθησυχάσεις άτομα. Παράλληλα, σε βασανίζει το ερώτημα, μέχρι που θα μπορούσες να φτάσεις για χάρη του άλλου, τεστάροντας τον εαυτό σου.

Να αλλάξεις, να υποχωρήσεις, να ηττηθείς, να παρασυρθείς;Όλα αυτά στο όνομα της αγάπης, της συμβίωσης ή του συμβιβασμού;Ένας Τοξότης δεν νιώθει καλά στο πετσί του ακόμα και αν οι σχέσεις του φαίνεται ότι είναι καλά, γιατί πάντα έχει το φόβο πως κάτω από την ηρεμία του νερού, θα ξεπεταχτεί ο κίνδυνος από το βυθό. Την προοπτική να φέρεις νέο άνεμο στη ζωή σου,με ένα γάμο, μια συμβίωση, μια επίσημη υπόσχεση, την βλέπεις ως ιερή αποστολή ή μόνο ώς υποχρέωση επειδή κάποτε δεσμεύτηκες με μία υπόσχεση;

Αιγόκερως

Η γοητεία σου είναι , εσύ όμως σα γνήσιο παιδί του Κρόνου, κρατάς τα γκέμια. Είσαι απο αυτούς που ενώ δρας κατόπιν σχεδίου, ωστόσο τη φορά αυτή δε σε βοηθάει. Ασε τις εξελίξεις να σε πάρουν στο λαιμό τους, γιατί νέες καταστάσεις θα δημιουργηθούν, ακυρώνοντας τις τωρινές και ίσως σου βγουν σε καλό. Η σεληνιακή Έκλειψη σε αφορά άμεσα, επιδρώντας στο ψυχισμό σου αλλά και σε πρακτικά θέματα της καθημερινής σου ζωής. Με την αντίθεση της Αφροδίτης με το Κρόνο, μη περιμένεις αυθορμητισμούς και πολύ ρομαντισμό, αλλά υπολογιστικές και προσγειωμένες σχέσεις. Ευνοείται όπως πάντα σε σένα , η δουλειά και επεκτείνεται η επαγγελματική σου χάρη. ‘Αλλωστε, η εργασία είναι ένας τομέας που μόνο ένας Αιγόκερως παίρνει τόσο σοβαρά, αναγάγοντας την σε εντυπωσιακή καριέρα, αντί για επαγγελματική επιβίωση.

Υδροχόος

Είναι ακόμα και για σένα ακραίο, να κάνεις απο την αρχή τα ίδια λάθη, ενώ έχεις καεί, ωστόσο αν θεωρήσεις πως έχεις κάτι να ξαναμάθεις απο αυτά, θα τα επαναλάβεις. Για το λόγο αυτό, βρίσκεσαι να διαπραγματεύεσαι με εραστές απο το παρελθόν, το μέλλον σου. Προσοχή στις οικονομικές λακκούβες που ανοίγονται μπροστά σου, σε μέγεθος πηγαδιού. Με τη σεληνιακή Έκλειψη της 17ης Ιουλίου, νιώθεις πως η επώδυνη σου ενηληκίωση, επαναλαμβάνεται σαν αστραπή. Η όψη της ωστόσο με το Πλούτωνα, θα βγάλει τον μαχητή από μέσα σου, διεκδικώντας με μανία πάλι πίσω κάτι που βλέπεις πως το χάνεις: κατάσταση, άτομο, κεκτημένο. Oι σχέσεις με τους γονείς μπορεί να γίνουν από προβληματικές έως πολεμικές! Dont forget: Αν έχεις ενοχλήσεις, κάνε ένα τσεκ απ, για να σου φύγουν οι ιδέες.

Ιχθείς

Το μόνο που έχεις ανάγκη τις μέρες αυτές, είναι να βρεις ενα δικό σου χώρο να σταθείς, να απομωνοθείς, να ονειρευτείς και να πάρεις δυνάμεις. Το ζόρι,ακόμα και αν συνοδεύεται απο το άλλοθι του έρωτα, δε το αντέχεις και σε αποδιοργανώνει. Δες τι ζητάς εσύ και όχι πως να ευχαριστήσεις το σύντροφο, αν νομίζεις πως κάνεις μεγάλες παραχωρήσεις. Με την Έκλειψη της 17ης Ιουλίου ίσως νιώσεις λίγο λαβωμένος στον έρωτα και ριγμένος στα οικονομικά. Βάλε στόχους, ερωτικούς και επαγγελματικούς και τόλμησε. Η ζωή ανήκει σε αυτούς που διεκδικούν. 

RELATED