Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F11%2Fimages easyblog images 928 5b74e738223d177a4030153c35f64896 XL

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα,πιπεριά και ντομάτα!

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα,πιπεριά και ντομάτα
 
Υλικά:
 
για τα μπιφτέκια
 
•1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
•1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
•2 αυγα
•1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
•1 1/2 κ.σ ρίγανη
•Αλάτι-πιπέρι
•1 κουτάκι σόδα
•Ελαιόλαδο
για την γέμιση
•2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
•2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
•250γρ φέτα τριμμένη
•πιπέρι
•ρίγανη
 
Εκτέλεση:
 
•Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
•Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
•Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια.Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα,το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά(όσο ένα πιάτο πάστας)
•Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες(σαν καλτσόνε)
•Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
•Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
•Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips: Αντι για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα
 
Συνταγή και φώτο: olgascuisine.blogspot.gr

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED