Το σούπερ καθαριστικό σπιτιού που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα

Ήρθε η ώρα όμως να ξεχάσετε όλα τα ακριβά καθαριστικά που αγοράζετε από τα καταστήματα και που είναι γεμάτα χημικά.

Αντί για αυτά, επωφεληθείτε από μια πιο φυσική προσέγγιση φτιάχνοντας τα δικά σας καθαριστικά με πολύ πολύ χαμηλό κόστος.

Παρ’ όλο που μπορεί να ακούγεται δύσκολο σαν δουλειά να τα φτιάξετε μόνες σας, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό από ό, τι φαντάζεστε. Τα περισσότερα συστατικά μπορούν να τοποθετηθούν μαζί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού το οποίο μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα και με ασήμαντο κόστος και που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

 

Σχετική εικόνα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα καθαριστικό τζαμιών από λευκό ξύδι, αλκοόλη και νερό αντί να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά για ένα επώνυμο καθαριστικό. Καθαρίστε το μπάνιο σας με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας, του υγρού σαπουνιού, του νερού και του λευκού ξιδιού και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Αλλά, τι γίνεται με τις πραγματικά σκληρές δουλειές; Σίγουρα θα πρέπει να αναδείξετε τις σκληρές χημικές ουσίες για να καθαρίσετε τα ψημένα υπολείμματα φαγητού που κρύβονται στο φούρνο σας.

Όταν έρχεται η ώρα να καθαριστεί ο φούρνος, όλοι γνωρίζουν όλα τα παράθυρα του σπιτιού πρέπει να μένουν ανοιχτά λόγω της έντονης μυρωδιάς των χημικών. Αντί να ξοδέψετε μια περιουσία με ακριβά καθαριστικά φούρνων, φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα το φτιάξετε:

Συστατικά:

1/4 της κούπας υγρό πιάτων

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

1 κούπα ξύδι

1 1/4 κούπας νερό

Οδηγίες:

Αναμείξτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε καλύπτοντας όλη την εσωτερική φτεπιφάνεια του φούρνου. Αφήστε το μίγμα να «κάτσει» για αρκετή ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό βαμβακερό πανί.

Καλή επιτυχία!

cover photo unsplash

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue