Έφη Παπαϊωάννου: Η Αρχαιολόγος Που «Ερωτεύτηκε» Την Τέχνη Της Μόδας Με Την Πρώτη Ματιά

Πρίν από λίγες μέρες βρεθήκαμε σε ένα ακόμη από τα υπέροχα PlanB της αγαπημένης μας Αθηνάς Matisse totally colorful αλλά Frida Kahlo και concept botanica στο Concept Store του Πολυχώρου TAF. Μέσα στους εξαιρετικούς ανθρώπους που πήραν μέρος για να συμβάλλουν σε όλο αυτό το υπέροχα μοναδικό που ετοιμάζει κάθε φορά η Αθηνά μας, ήταν η Έφη Παπαϊωάννου. Η Τζένη και εγώ δεν αντισταθηκάμε να την συναντήσουμε και μία δεύτερη φορά μετά το event, να μάθουμε αλλά και να σας παρουσιάσουμε την εξαιρετική αυτή γυναίκα που κρύβεται πίσω από το “Kukuli Art“.

Η Έφη αποτυπώνει πάνω στα ρούχα της Pollock και Kandinsky, αλλά για να το κάνεις αυτό σε οποιαδήποτε μορφή πρέπει να έχεις δουλέψει και να έχεις μελετήσει επάνω τους. Όπως λέει και η αγαπημένη μας Αθηνά Matisse, στη μόδα πρέπει να έχεις ήθος και γνώσεις. Αν πάλι κάνεις μόδα, στην Ελλάδα η αλλού το καλύτερο είναι να έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο.

Η Efi Papaioannou είανι γνωστή για τα χειροποίητα Κukuli Αrt μεταξωτά της αλλά αυτό που έχει σπουδάσει είναι αρχαιολόγος. Και όπως θα καταλάβετε μετά από αυτά που θα σας παρουσιάσουμε η μόδα είναι η τρέλα της.

Είναι προσγειωμένη, ξέρει τι θέλει, ξέρει που μπορεί να φτάσει, αγαπάει την τέχνη και πάνω από όλα αυτό που κάνει. Η γλυκύτητά της και το χαμόγελό της μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Το kukuli γεννήθηκε το 2006, ερασιτεχνικά ως δεύτερη ασχολία, μιας και πάντα της άρεσε πολύ να μεταποιεί τα ρούχα της αλλά και να ζωγραφίζει. Όνειρο της ήταν να μπει στην σχολή Καλών τεχνών, αλλά λόγω του τότε συστήματος και δικής της αδυναμίας στο μάθημα των μαθηματικών κατέλειξε να σπουδάσει Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζω, ακόμα και στις ανασκαφές που δούλεψε ως αρχαιολόγος η αποτύπωση των ευρημάτων ήταν μια από τις ασχολίες της. Σε μουσαμάδες, σε χαρτί σε τοίχους… πάντα η ζωγραφική ήταν για εκείνη διέξοδος.

Πήρε μαθήματα ζωγραφικής καθώς και ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου και το 2006 ήρθα σε επαφή με το μετάξι. Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά, όπως μας είπε. Το έκανε καμβά για τις ζωγραφιές της και αυτό εξελίχθηκε σε ρούχο.

Η στροφή στην καριέρα της ήρθε το 2016 όπου τελικά την κέρδισε το χόμπι της…η δημιουργία.

Κάθε ένα από τα ρούχα που φτιάχνει είναι μοναδικό, φτιαγμένο κυρίως από μετάξι Σουφλίου και κάποιες φορές βαμβάκι. Το μετάξι μας λέει, της πήρε πολλά χρόνια να το μάθει, να το αναγνωρίζει, να ξέρει πως θα αντιδράσει κάθε φορά που το δουλεύει. Συνεργάτες της και δάσκαλοι της σε αυτό το ταξίδι, ο Σταύρος Νταντσιούδης και η Μαρία Κάλφα (μεταξωτά Κάλφας -Σουφλι) καθώς και ο Γιώργος Τσιακίρης (μεταξωτά Τσιακίρης-Σουφλι).

Κάθε ρούχο λοιπόν είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με πινέλο, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά. Εγγύηση είναι η μοναδικότητα του κάθε ενός και η ποιότητα τόσο στις πρώτες ύλες αλλά και στην ραφή. Με μεγάλη της χαρά και περηφάνια παρουσιάζει στον κόσμο τη δουλειά της…ως ένα κομμάτι τέχνης που μπορεί να φορεθεί όχι μόνο ως ένα απλό ρούχο.

Στόχος της: η έκφραση και η εξωτερίκευση της προσωπικότητας του κάθε ενός που θα επιλέξει να φορέσει μία δημιουργία της.

Εμείς της ευχόμαστε όλα της τα όνειρα να τα πραγματοποιήσει και να τα αποτυπώνει έτσι μαγικά όπως μόνο εκείνη ξέρα πάνω στο ύφασμα.

Απολαύστε την υπέροχη δουλειά τους και εάν θέλετε να επικονωνήσετε μαζί της ΕΔΩ.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue