Skip to main content
likewomangr ethismos sta psonia symvoules a5a5b773

Είσαι εθισμένη στα ψώνια; 4 συμβουλές για να το αντιμετωπίσεις

Πόσο συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να ψωνίζει ασταμάτητα μετά από μια δύσκολη μέρα;

Για τους περισσότερους τα ψώνια είναι μια μορφή ψυχαγωγίας και η ευκολία που προσφέρει το online shopping έχει μετατρέψει αυτή την ψυχαγωγία σε εθισμό. Πλέον το online shopping έχει γίνει η λύση στα προβλήματα.

Είναι συχνό φαινόμενο οι άνθρωποι να στρέφονται σε παρορμητικές αγορές για να κρατήσουν μακριά τα δυσάρεστα συναισθήματα. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι στην πραγματικότητα δεν σας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αντίθετα σας δίνουν μεγαλύτερο ψυχικό βάρος. Αφού σας προσφέρουν μια παροδική χαρά, τα προβλήματα επιστρέφουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με ένα ρούχο ή αξεσουάρ που συνήθως δεν το χρειαζόσασταν. Οι ντουλάπες γεμίζουν με αντικείμενα που έχετε βάλει μια φορά ή είναι ακόμα με το καρτελάκι και κάπου εκεί αρχίζει το αίσθημα πνιγμού. Όμως πως μπορείτε να σπάσετε τον φαύλο κύκλο;

Έρευνες έδειξαν ότι μια ντουλάπα χρειάζεται 74 με 85 κομμάτια για να είναι επαρκείς και βιώσιμη προς το περιβάλλον. Η μέση ντουλάπα μιας γυναίκας κυμαίνεται στα 118 ρούχα εκ των οποίων το 26% δεν χρησιμοποιούνται τον τελευταίο χρόνο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγοράζετε πιο συνειδητά.

1| Επενδύστε σε ποιοτικά ρούχα

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ψωνίζετε, αλλά να ψωνίζετε λιγότερο. Θα ανακαλύψετε ότι αγοράζοντας πιο προσεκτικά θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίζετε και πιο ποιοτικά. Επενδύστε σε διαχρονικά ρούχα, έτσι θα χτίσετε μια μακροχρόνια γκαρνταρόμπα. Η μόνη ερώτηση που χρειάζεται να κάνετε στον εαυτό σας πριν αγοράσετε κάτι είναι «Θα το φοράω αυτό σε δύο χρόνια από τώρα;»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gossip Girl (@gossipgirll)

2| Φροντίστε τα ρούχα

Υπάρχουν πάρα πολλές ταμπέλες εκεί έξω, vegan, eco, συνθετικό… Όλα έχουν κοινό γνώμονα την βιωσιμότητα, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι βιώσιμο αν αγοράζεται αλόγιστα. Για να αποκτήσετε μια υγιή σχέση με τα ρούχα θα πρέπει για αρχή να αγοράζετε ποιοτικά και στην συνέχεια να φροντίζετε τα ρούχα σας. Το να αγαπήσεις τα ρούχα σου είναι η πιο βιώσιμη επιλογή.

3| Ακούστε τον εαυτό σας

Σε μια καπιταλιστική κοινωνία είναι δύσκολο να αντικρούσεις τον καταναλωτισμό. Ο Oscar Wilde έλεγε ότι μπορείς να αντισταθείς σε οτιδήποτε εκτός του πειρασμού. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται αρκετή αυτοπεποίθηση να σταματήσεις να επηρεάζεσαι από τους γύρω και να αναπτύξεις το προσωπικό σου στυλ, όταν όμως το καταφέρεις η απελευθέρωση που θα νιώσεις θα σε ανταμείψει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATC 🍸 (@sexandthecitytv)

4| Μάθετε από που προέρχονται τα ρούχα σας

Η εκπαίδευση μπορεί να είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για να καταφέρετε να αλλάξετε μια συμπεριφορά. Η ψυχολογία λέει ότι για να αλλάξει στάση ο άνθρωπος χρειάζονται πολλά ψυχολογικά σοκ. Θα βρείτε άπλετα ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο που δείχνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχει η μόδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATC 🍸 (@sexandthecitytv)

cover photo instagram

Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Νοσηλευτικής, αλλά η αγάπη μου για την μόδα με οδήγησε στους δρόμους της αρθρογραφίας. Εκ φύσεως ανήσυχο πνεύμα και εθισμένη στα περιοδικά μόδας. Πιστεύω ότι πίσω από κάθε fashion item κρύβεται μια ιστορία και μαζί ελπίζω να την ανακαλύψουμε.

RECENT

RELATED